Mærsk Tankers sætter ambitiøse CO2-mål

Tankskibsrederiet Mærsk Tankers er på vej mod en skarp reduktion af CO2-udslippet, et godt stykke foran IMO's målsætninger. Det er en del af en ny strategi for det privatejede firma, der vil have hele industrien med, for både miljøet og investorernes skyld.

Mærsk Tankers er både på forkant med selskabets egne CO2-mål og IMO's. Foto: Maersk Tankers.

03.04.2019

SCM.dk

Mærsk Tankers er på vej med nogle vidtrækkende CO2-reduktionsmål, der er et stykke foran både selskabets tidligere strategi og IMO's målsætninger. Det skriver tradewindsnews.com.

Læs også: Maersk klar til biobrændstoftest

Tankskibsrederiet har allerede reduceret sit CO2-udslip med 20 procent i forhold til 2008 og sigter efter at sænke det yderligere med 10 procent indenfor de næste tre år.

”Det er ikke kun en ambition, det er noget vi bliver nødt til at gøre. Det er noget verden kræver. Det er noget samfundet kræver, og for os er det ikke bare en udfordring men en stor mulighed, og noget der er ret spændende”, siger CEO Christian M. Ingerslev til tradewindsnews.com.

Den Internationale Maritime Organisation (IMO) har som mål, at shippingindustriens kulstofudslip skal reduceres med 40 procent fra 2008-niveau inden 2030 og med 70 procent inden 2050. 

Den tidslinje er man allerede foran, og derfor er egen-reduktionen også kun en del af målet, lyder det fra det tidligere Maersk-selskab, der nu er ejet af A.P. Moller Holding og japanske Mitsui & Co.

"Vi vil ikke kun reducere Mærsk Tankers kulstofudslip, vi vil reducere kulstofudslippet for industrien", forklarer Christian M. Ingerslev.

Samarbejde på tværs af markedet
Rederiet vil komme i mål ved hjælp af et bredt samarbejde i industrien, fordi det er i alles interesser, lyder meldingen fra Christian M. Ingerslev:

”Fordelen er indlysende for miljøet. Det er også indlysende for investorer. For at det er en attraktiv industri at investere i, skal vi gøre godt i denne verden og vise, at dette er en industri, som faktisk forbedrer tingene”, siger han til TradeWinds.

Mærsk Tankers er på nuværende tidspunkt blandt andet i gang med at teste rotorsejl på nogle af rederiets fartøjer, som en del af et forsøg på at eksperimentere med nye teknologier. Og digitale værktøjer vil hjælpe med at reducere CO2-udslippet, men Ingerslev pointerer, at der stadig skal ukendte løsninger for at nå i mål.

”Vi er ret åbne, når vi snakker med vores kollegaer og de siger ”Hvordan har i tænkt jer at gøre det?”, hvor vi svarer ”Vi ved det ikke”. Men det er også derfor, at det er en strategi. Hvis vi vidste hvordan vi skulle bære os ad med at komme i mål, så ville vi allerede have gjort det. Der er ingen grund til at vente”, siger han til tradewindsnews.com.

Læs også: Maersk Tankers sætter farten ned i svagt marked

Mærsk Tankers har en flåde på 164 fartøjer, og det ser ud til, at det godt kan betale sig at blande virksomhedsdrift og kulstofreduktion. Når man kan sammensætte business og resultater med bæredygtige tiltag, så begynder det at være mere end bare snak, fortæller Christian M. Ingerslev.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

15.07.2024SCM.dk

Maersk containerskib angrebet i Det Arabiske Hav

15.07.2024SCM.dk

Grønne lastbilchauffører får flere lademuligheder

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup