Mærsk-chef i spidsen for Djøfs uafhængige ESG-panel

Lene Bjørn Serpa, Director Head of Corporate Sustainability & ESG hos A.P. Møller – Mærsk, er ny forperson for Djøfs uafhængige ESG-panel.

Lene Bjørn Serpa, ny forperson for Djøfs uafhængige ESG-panel og Director Head of Corporate Sustainability & ESG hos A.P. Møller – Mærsk. Foto: Djøf

10.05.2024

SCM.dk

Lene Bjørn Serpa har mere end 13 års erfaring inden for bæredygtighed hos A.P. Møller – Mærsk og 25 års erfaring med bæredygtighed og CSR. Det er en af landets førende kapaciteter, der nu skal tage temperaturen på erhvervslivets arbejde med ESG.
“Der sker rigtig meget i disse år, og for mig er det helt afgørende, at vi får udbredt kendskabet til værdien af ESG og får nedbrudt barrierer for store og mindre virksomheder, så de kan bruge ESG som afsæt for forretningsudvikling og bæredygtig vækst”, siger Lene Bjørn Serpa, nyudnævnt forperson for Djøfs ESG-panel.
Djøfs uafhængige ESG-panel ønsker at bidrage aktivt til at gøre ESG til et værktøj, der skaber mere bæredygtige virksomheder og arbejdspladser målt på E (grøn omstilling), S (ansvar for mennesker) og G (god ledelse).
Formand for Djøf Privat, Anne Waagstein, byder den nye forperson velkommen:
“Jeg er glad for, at Lene tager stafetten videre. Lene har en kæmpe viden om ESG, bæredygtighed og samfundsansvar med i rygsækken fra en af landets største virksomheder. Der er brug for stærke kræfter, så vi som samfund lykkes, når det gælder om at understøtte grøn omstilling, social bæredygtighed og god virksomhedsledelse”, siger Anne Waagstein og fortsætter:
“Vores medlemmer i Djøf, der har en samfundsvidenskabelig og erhvervsøkonomisk baggrund, har ikke altid været så synlige i den bæredygtige omstilling som for eksempel ingeniører og maskinmestre. Men de bidrager markant til den bæredygtige omstilling blandt andet ved at udvikle grønne regnemodeller og standarder for bæredygtige investeringer, samtidig med at de sørger for, at virksomhederne har styr på kompliceret lovgivning, leverandørstyring og organisering rundt om ESG-arbejdet og meget andet. De spiller en helt central rolle for, at vi som samfund lykkes, når det gælder om at understøtte bæredygtighed i bred forstand”.

Læs også: Udvikling er et nøgleord for ny logistikchef

Virksomheders dokumentation af ESG er af afgørende betydning for dansk erhvervsliv, fordi alle store virksomheder fra den 1. januar 2024 ifølge et EU-direktiv skal rapportere på ESG.
Den hidtidige forperson, Gry Möger Poulsen, der er Vice President, Head of ESG Strategy and Intelligence i Novo Nordisk, træder ned som forperson, fordi hun fremadrettet er nødt til at prioritere mere tid til et udvidet ansvarsområde i Novo Nordisk, men hun forsætter som medlem af panelet.
”En stor tak til Gry for at løbe ESG-panelet godt i gang. Jeg ser frem til, at vi fortsat kan trække på Grys store viden og engagement i indsatsen for et mere bæredygtigt samfund – med erhvervslivet som én af motorerne”, siger Anne Waagstein, formand for Djøf Privat.
Djøfs uafhængige ESG-panel består af 51 af erhvervslivets ESG-kapaciteter, der til dagligt arbejder med ESG-rapportering og bæredygtighed. Panelet vurderer løbende en række aspekter af ESG og stiller skarpt på udfordringer og muligheder for dansk erhvervsliv.

Kilde: Djøf

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

16.05.2024SCM.dk

Leverandører skal uddannes i bæredygtighed

15.05.2024TrueCommerce

Sponseret

Obligatorisk e-fakturering i Polen

15.05.2024Descartes

Sponseret

54 % af alle virksomheder inden for supply chain og logistik satser på automatisering

14.05.2024SCM.dk

Greenwash-lovens lange arm i praksis

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup