Maersk først med digital oceantoldbehandling

Alt gods, der passerer igennem verdens havne, er omfattet af mange forskellige regler, reguleringer og love, som komplicerer erhvervet. I et forsøg på at skabe simple og let brugbare løsninger har Maersk lanceret sin digitale oceantoldbehandlingsplatform i syv europæiske lande.

Maersk har som den første containershippingvirksomhed lanceret en oceantoldbehandlingsplatform. Den bliver i første omgang rullet ud i syv europæiske lande. Foto: Maersk.

07.05.2019

SCM.dk

International handel er genstand for en forskelligartet og bred række af oceantoldbehandlinger, som er nødt til at blive gennemført for at sikre, at handelsvarer ankommer og afgår lovligt. Hvis der opstår en forsinkelse i processen, så påvirker det hele kæden og medfører øgede udgifter for både importører og eksportører.

Læs også: Seks virksomheder fortæller om digitalisering af forsyningskæden

På den baggrund vil Maersk gerne gøre oceantoldbehandlingen lettere, og selskabet lancerer derfor en digital platform til formålet i Danmark, Tyskland, Frankrig, Holland, Polen, Storbritannien og Spanien.

“Denne nye one-stop-shop gør det muligt for os rettidigt og effektivt at håndtere eksport- og importerklæringer fra vores forbrugere. Løsningen sikrer nedadgående fordele ved fuld styring og overholdelse og eliminerer behovet for at give en pris, da prissætning vises online, hvilket sparer tre til fem minutter pr. tilbud”, forklarer Chief Commercial Officer hos A.P. Møller – Maersk, Vincent Clerc.

Traditionelt har maritim handel og logistik været en administrativt tung industri, hvor papirarbejdet kostede en femtedel af den samlede vareforsendelse og dermed gjorde forsyningskæden dyrere for eksportører og importere. Ifølge FN vil en komplet digitalisering af papirarbejdet kunne øge eksporten fra de asiatiske stillehavslande med 257 milliarder dollars (ca. 1.713 mia. kr.) om året.

Række af digitale tiltag
Oceanbehandlingsplatform er ifølge Seanews også bare seneste tiltag i rækken af digitale projekter fra Maersk, der også tæller tiltag som Remote Container Management og Maersk-appen, ligesom den danske shippinggigant arbejder sammen med en række partnere om blockchainløsninger.

”Oceanbehandlingsplatformen sparer vores kunder tid, penge og hovedpine ved at reducere antallet af mellemled, de skal håndtere fra tre eller fire til kun et, såvel som papirarbejde, der efterfølgende reducerer tiden for transaktionsprocedurerne. Den tid de sparer, kan de så sætte af til at skabe vækst i deres forretning”, siger Vincent Clerc.

Et godt eksempel på dette er i Tyskland, hvor Maersk har allerede har kørt et pilotprojekt med en Oceantoldbehandlingsplatform i næsten to år.

“Det er perfekt at kunne bestille vores services med kun én onlineplatform uden at kontakte andre dele af driften. Vi foretrækker lokale sprog, og vi værdsætter samarbejdet mellem de ansvarlige afdelinger i Maersk. Vi er glade for muligheden for at have alle dokumenter oploaded på platformen", siger Robert Weber fra speditionsafdelingen hos Neenah Gessner GmBH.

Læs også: DFDS køber tyrkisk shippingselskab

Den nye funktion vil dække alle former for gods fra alle Maersks brands.

- JMA

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

23.02.2024SCM.dk

Kinesiske kraner mistænkt for spionage

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

23.02.2024SCM.dk

Vores tilgang til karriere og liv har ændret sig markant

21.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Mestergruppen har indgået en koncernaftale med Delfi Technologies om digital skilteløsning

20.02.2024SCM.dk

Flere håndværkere har en højere indkomst end akademikere

20.02.2024Global AGV

Sponseret

Overse ikke disse 5 tegn på, at du har brug for en Global AGV

19.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Københavns Maskinservice får hjælp af digitale prisskilte

15.02.2024TrueCommerce

Sponseret

SAP Excellence Day 2024

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup