Maersk undgår fortsat Det Røde Hav

Antallet af vestlige krigsskibe i Det Røde Hav er vokset markant, efter at EU har indledt en flådeoperation, der skal sikre skibsfarten mod missil og droneangreb fra Houti-bevægelsen i Yemen. Det får dog ikke Maersk til at genoptage sejladsen gennem Det Røde Hav.

Foto: Arkiv

25.03.2024

SCM.dk

”Vi tror stadig at sejlads via Kap Det Gode Håb og rundt om Afrika er den mest fornuftige løsning i øjeblikket, og den der i øjeblikket giver den bedste stabilitet i forsyningskæderne”, siger Maersk ifølge Yahoo Finance til nyhedsbureauet Reuters.

Enkelte rederier har hele tiden opretholdt deres besejling af Det Røde Hav, mens andre nu overvejer at vende tilbage. Det får dog ikke Maersk til at ændre holdning.

”Vi fastholder vores vurdering af, at den nuværende situation ikke tillader os at tage en tilsvarende beslutning”, hedder det videre fra Maersk.

I sidste uge truede Houthierne med at udvide deres angrebsområde - der i dag er begrænser til Det Røde Hav og Adenbugten - til også at omfatte den nordvestlige del af Det Indiske Ocean. En trussel sikkerhedseksperter vurderer, skal tages alvorlig.

I denne uge indgik Houthierne angiveligt en ikke-angrebs aftale med Kina og Rusland. Aftalen indebærer, at skibe indregistreret i de to lande ikke risikerer at blive angrebet. Til gengæld forpligter de to lande sig til at støtte Houthierne i FN-sammenhænge.

Hverken ikke-angreb aftalen eller støtte-aftalen er bekræftet af nogen af parterne.

Der har tidligere været forlydender om at flere lande, herunder Norge, har forsøgt at forhandle nationale ikke-angreb aftaler med Houthierne på plads. Ingen af disse forlydender er dog bekræftet.

-mauh
 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

16.04.2024SCM.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

15.04.2024SCM.dk

Krisen i Det Røde Hav sender fortsat CO2-udledning og rater op

15.04.2024SCM.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024SCM.dk

Færre sender varer købt på nettet retur

15.04.2024SCM.dk

Nyt rekordregnskab og flere milepæle

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle