Mere styr på forecast hos Royal Greenland

Ved at outsource sit statistiske forecast har Royal Greenland opnået flere fordele, fortæller Group Supply Chain Manager Michael Riis.

Royal Greenland er verdens største leverandør af koldtvandsrejer og blandt de ti største producenter af seafood i verden. Foto: Royal Greenland. .

04.03.2013

SCM.dk

”Når du outsourcer, er tillid til den eksterne part helt afgørende”, siger Michael Riis. Foto: Privat. .

Royal Greenland (RG) er en af de virksomheder, der har outsourcet sit statistiske forecast til Perito Consulting. Og ifølge Group Supply Chain Manager, Michael Riis, er seafood-producenten godt tilfreds med ordningen.

Han fortæller, at det hele startede med en ambitiøs målsætning om at komme ned på 20 procent i det såkaldte MAPE (Mean Absolute Percentage Error) på forecastet. MAPE dækker over gennemsnitlig afvigelse mellem den forecastede totalmængde og den faktisk bestilte mængde af varer. En lav MAPE-procent er således med til at sikre en høj leveringsperformance og et lavt færdigvarelagerniveau.

”Vi diskuterede ofte, hvordan vi i supply chain kunne bidrage til at nå denne målsætning. Ved et tilfælde kom vi i kontakt med Perito Consulting, der præsenterede os for en outsourcing-model, der gav mulighed for at få bedre styr på det statistiske forecast. Modellen passede os rigtig godt, da vi skulle holde omkostningerne i ro, og det derfor ikke var muligt at tilføre ekstra ressourcer til statistisk forecasting”, siger Michael Riis.   

Fakta fremfor tro
I praksis foregår outsourcingen ved, at Perito Consulting trækker data fra RG hver 14. dag og sender en fil retur, hvor hele færdigvareporteføljen er gennemgået, og statistiske afvigelser er markeret. 

”Herfra kan vi med vort kendskab til organisationen validere, om der skal tages kontakt til salg og/eller produktion for at finde frem til eventuelle forecast-afvigelser, der skal tages hånd om. Det har skabt en databaseret, proaktiv dialog med salg og produktion baseret på fakta fremfor tro”, siger Michael Riis.

Stoler på forecastet
Hvilken effekt har outsourcingen haft på jeres forsyningskæde og forretning?
”Først og fremmest at vi nu i højere grad stoler på vores forecast, fordi det ikke længere er baseret på intuition og personlige præferencer”, siger Michael Riis og fremhæver, at et af konkrete resultater af anstrengelserne er, at færdigvarelageret i Europa siden sommeren 2012 er reduceret med 15 procent, og at målsætningen om en MAPE på 20 procent rent faktisk er blevet indfriet på det statistiske forecast.  

”Det har skabt ro i organisationen med mere klare ansvarsområder, hvor supply chain tager sig af det statistiske forecast i samarbejde med Perito, og salg tager sig af det manuelle i forbindelse med kampagner, og varer der ikke er egnet til statistisk forecast. Så vi har helt sikkert fået en bedre arbejdsdeling”, siger han.

Ifølge Michael Riis har forecast-outsourcingen dermed gjort livet lettere for RG’s sælgere, der nu kan koncentrere sig 100 procent om de ikke-statistiske dele af forecastet. Det har eksempelvis frigjort tid til, at sælgerne kan bruge mere tid med kunderne fremfor på salgsforecast.   

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

28.05.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Klarhed i timemåling på truck: A-tid kontra S-tid

29.04.2024Oracle Danmark A/S

Sponseret

Gartner anerkender igen Oracle som Leder i den seneste Magic Quadrant™ for Supply Chain Planning

11.12.2023RELEX Solutions

Sponseret

RELEX recognized as a Leader in 2023

08.12.2023TECSYS A/S

Sponseret

Modernisering og effektivisering af distribution gennem Tecsys Transport Management System

01.12.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Supply chain planning er 90 procent mennesker

27.10.2023SCM.dk

Udviklingen af demand planning står bomstille

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup