Mere styr på forecast hos Royal Greenland

Ved at outsource sit statistiske forecast har Royal Greenland opnået flere fordele, fortæller Group Supply Chain Manager Michael Riis.

Royal Greenland er verdens største leverandør af koldtvandsrejer og blandt de ti største producenter af seafood i verden. Foto: Royal Greenland. .

04.03.2013

SCM.dk

”Når du outsourcer, er tillid til den eksterne part helt afgørende”, siger Michael Riis. Foto: Privat. .

Royal Greenland (RG) er en af de virksomheder, der har outsourcet sit statistiske forecast til Perito Consulting. Og ifølge Group Supply Chain Manager, Michael Riis, er seafood-producenten godt tilfreds med ordningen.

Han fortæller, at det hele startede med en ambitiøs målsætning om at komme ned på 20 procent i det såkaldte MAPE (Mean Absolute Percentage Error) på forecastet. MAPE dækker over gennemsnitlig afvigelse mellem den forecastede totalmængde og den faktisk bestilte mængde af varer. En lav MAPE-procent er således med til at sikre en høj leveringsperformance og et lavt færdigvarelagerniveau.

”Vi diskuterede ofte, hvordan vi i supply chain kunne bidrage til at nå denne målsætning. Ved et tilfælde kom vi i kontakt med Perito Consulting, der præsenterede os for en outsourcing-model, der gav mulighed for at få bedre styr på det statistiske forecast. Modellen passede os rigtig godt, da vi skulle holde omkostningerne i ro, og det derfor ikke var muligt at tilføre ekstra ressourcer til statistisk forecasting”, siger Michael Riis.   

Fakta fremfor tro
I praksis foregår outsourcingen ved, at Perito Consulting trækker data fra RG hver 14. dag og sender en fil retur, hvor hele færdigvareporteføljen er gennemgået, og statistiske afvigelser er markeret. 

”Herfra kan vi med vort kendskab til organisationen validere, om der skal tages kontakt til salg og/eller produktion for at finde frem til eventuelle forecast-afvigelser, der skal tages hånd om. Det har skabt en databaseret, proaktiv dialog med salg og produktion baseret på fakta fremfor tro”, siger Michael Riis.

Stoler på forecastet
Hvilken effekt har outsourcingen haft på jeres forsyningskæde og forretning?
”Først og fremmest at vi nu i højere grad stoler på vores forecast, fordi det ikke længere er baseret på intuition og personlige præferencer”, siger Michael Riis og fremhæver, at et af konkrete resultater af anstrengelserne er, at færdigvarelageret i Europa siden sommeren 2012 er reduceret med 15 procent, og at målsætningen om en MAPE på 20 procent rent faktisk er blevet indfriet på det statistiske forecast.  

”Det har skabt ro i organisationen med mere klare ansvarsområder, hvor supply chain tager sig af det statistiske forecast i samarbejde med Perito, og salg tager sig af det manuelle i forbindelse med kampagner, og varer der ikke er egnet til statistisk forecast. Så vi har helt sikkert fået en bedre arbejdsdeling”, siger han.

Ifølge Michael Riis har forecast-outsourcingen dermed gjort livet lettere for RG’s sælgere, der nu kan koncentrere sig 100 procent om de ikke-statistiske dele af forecastet. Det har eksempelvis frigjort tid til, at sælgerne kan bruge mere tid med kunderne fremfor på salgsforecast.   

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

08.12.2023TECSYS A/S

Sponseret

Modernisering og effektivisering af distribution gennem Tecsys Transport Management System

01.12.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Supply chain planning er 90 procent mennesker

27.10.2023SCM.dk

Udviklingen af demand planning står bomstille

24.10.2023SCM.dk

Tre stærke egenskaber ved supply chain planlægning

13.10.2023SCM.dk

Vi skal undre os sammen på tværs for at blive bedre

10.10.2023SCM.dk

Planlægning er blevet både vigtigere og vanskeligere

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup