Normals nye logistikcenter kan rumme firedobling af volumen

Facaden på Normals nye logistikcenter vil fylde mere end en halv kilometer ud mod den østjyske motorvej. 6 lagerhaller plus kontorer, truckrum samt mezzaniner med småvarepluk og testområder. Alt i alt skal 78.000 etagemetre efter planen stå klar uden for Hedensted i første halvdel af 2023.

”Det nye lager giver os plads til at vokse i, og det har vi også stærkt brug for”, fortæller Henrik Bøgelund. Arkivfoto..

19.01.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Normal er i gang med at bygge nyt kæmpelager, der skal rumme 90.000 pallepladser og være i stand til at rumme op til fire gange den nuværende varemængde.

Hvis Normal fortsætter den kraftige vækst, detailkæden har leveret siden starten i 2013, så bliver der snart brug for de fleste af de mange nye kvadratmetre. Det er kun tre år siden, at kæden voksede ud af lageret i Århus og flyttede til lejede lokaler i Horsens. Nu er planen selv at bygge og sikre, at det nye lager kan skaleres op til cirka fire gange den nuværende varevolumen.

”Vi prioriterer at levere en god og grundig onboarding for nye medarbejdere, så vi kan fastholde medarbejderne”, fortæller logistikdirektør Henrik Bøgelund. Foto: Normal..

”Det nye lager giver os plads til at vokse i, og det har vi også stærkt brug for”, fortæller logistikdirektør Henrik Bøgelund, der står i spidsen for det nye lagerbyggeri. Han supplerer:

”Vi har valgt at holde lageret meget manuelt uden den store automationsgrad, så vi hele tiden kan tilpasse og omstille os, den markedsvirkelighed Normal opererer i”.

Læs også: Normal satser på manøvredygtighed og lav tech-grad i nyt logistikcenter

Fra 225 til 600-700 medarbejdere
Normals centrallager i Horsens er på 36.000 m2 og beskæftiger i dag cirka 225 medarbejdere plus vikarer til sæsonudsving. Deres primære teknologiske værktøj er i dag lithium-ion trucks fra Jungheinrich. Om fire til seks år forventer Henrik Bøgelund at beskæftige mellem 600 og 700 medarbejdere, og deres primære teknologiske værktøj vil formentlig stadig være gaffeltrucks uden hjælp fra store teknologisk avancerede lagersystemer.

”Vi undersøger og drøfter stadig, hvordan fremtidens lagerorganisation skal struktureres. Vi ønsker at tænke os grundigt om, før vi beslutter os for mængden af mellemledere og organisationsstruktur”, fortæller han.

Han fortæller også, at Normal forventer en del udfordringer med at rekruttere lager- og logistikmedarbejdere i en tid, hvor der generelt er mangel på hænder på det danske arbejdsmarked.

Fakta om ’Normal Logistikpark’

”Normal Logistikpark” opføres med betonelementer på de nederste 2,5 meter, mens sandwich-elementer benyttes som materiale i resten af højden. Projektet opføres altså med vægge som en kombination af beton og stål.
Der er tale om et projekt på næsten 80.000 kvadratmeter lager og kontor samt næsten 60.000 kvadratmeter areal til parkering, specielt af lastvogne. Projektet udføres på en næsten 200.000 kvadratmeter stor byggegrund ved Hedensted, som Normal har købt af Hedensted Kommune.
Totalentreprenøren BASE Erhverv A/S forventer at kunne aflevere det nye logistikcenter omkring årsskiftet 2022-23 til Normal. Der er tale om det største byggeprojekt i BASE Erhvervs historie.

Skal rekruttere mange
”Vi arbejder med tæt kontakt mellem vores driftsledere og en del østjyske jobcentre, ligesom vi har gode erfaringer med direkte annoncering og rekruttering via vores vikarbureausamarbejder”, fortæller Henrik Bøgelund og tilføjer:

”Vi prioriterer at levere en god og grundig onboarding for nye medarbejdere, så vi kan fastholde medarbejderne”.

Det nye centrallager skal stå klar i starten af 2023 og kommer til at bestå af seks identiske haller på hver 10.000 m2 og cirka 500 meters længde. Dertil kommer 3000 m2 med kontorer, truckrum på 2000 m2 og mezzaniner, der skal rumme småvarepluk, testområder og områder til opmærkning og andre value added services.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Logistikgiganter vil hæve temperaturen på køletransport

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

08.07.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Nize Equipment ser frem til at maksimere potentialet af deres nye lagersystem

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup