Novo Nordisk booster produktion i USA med milliarddyr fabrik

I 2024 planlægger Novo Nordisk at booste sine nuværende investeringer og sigter mod at afsætte 6,8 milliarder USD til produktion. Det er en betydelig stigning fra sidste års investering på 3,9 milliarder USD.

Novo Nordisk understøtter produktion i USA med milliarddyr fabrik. Foto: Novo Nordisk

28.06.2024

SCM.dk

Novo Nordisk har annonceret en investering på 4,1 milliarder amerikanske dollars (cirka 27 milliarder danske kroner) for at bygge en ny fylde- og færdigbearbejdningsfabrik i Clayton, North Carolina, og for samtidig at øge produtionen af nuværende og fremtidige injicerbare behandlinger for personer med fedme og andre alvorlige kroniske sygdomme.

Med en af de største produktionsinvesteringer i Novo Nordisks historie vil udvidelsen tilføje 1,4 millioner kvadratfod produktionsplads til aseptisk produktion og færdige produktionsprocesser, hvilket fordobler det samlede kvadratfod af virksomhedens eksisterende faciliteter i North Carolina. Det vil også tilføje 1.000 nye job ud over de næsten 2.500 Novo Nordisk medarbejdere, der allerede arbejder i regionen, et centralt knudepunkt for innovation og bioteknologi i USA.

“Det tog os et århundrede at nå 40 millioner patienter, men gennem denne udvidelse og fortsatte investeringer i vores globale produktion udbygger vi Novo Nordisks evne til at betjene endnu flere millioner mennesker, der lever med alvorlige kroniske sygdomme. Dette er endnu et reelt signal om vores indsats for at skalere vores produktion for at imødekomme morgendagens voksende globale behov for vores livsforandrende medicin og patienterne”, siger Lars Fruergaard Jørgensen, præsident og CEO for Novo Nordisk. 

Ved at udnytte avanceret teknologi, tagmonterede solpaneler og innovative vandstrategier er faciliteten designet på en effektiv og miljømæssigt bæredygtig måde for at levere produkter af højeste kvalitet til patienter over hele verden. Målet er at opnå LEED Gold-certificering, anerkendt som en standard for fremragende bygning af sunde, effektive, kulstof- og omkostningsbesparende grønne bygninger.

“Clayton er det første produktionssted for Novo Nordisk i USA, og denne nye, storskalainvestering bekræfter den fortsatte betydning vores produktionsfaciliteter har for vores virksomheds vækst”, siger Henrik Wulff, Executive Vice President, Product Supply, Quality & IT, Novo Nordisk. Han fortsætter:

“I årtier har vi arbejdet for at fremme en veluddannet, dedikeret og mangfoldig lokal arbejdsstyrke i North Carolina. I Clayton og på tværs af vores globale produktionssteder er vi drevet af ét formål: at levere mere for de millioner af mennesker, der lever med kroniske sygdomme – og denne facilitet vil hjælpe os med at opnå netop det”.

Læs også: Jernstøberi finder balancen efter hektisk periode

Tidlige rydnings- og fundamentarbejder er allerede i gang for at forberede det 56 hektar store facilitetsfodaftryk. Byggeriet vil gradvist blive afsluttet mellem 2027 og 2029. Omkring 2.000 eksterne entreprenører vil være engageret i projektet.

Kilde: Novo Nordisk

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

26.06.2024SCM.dk

Jernstøberi finder balancen efter hektisk periode

14.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Faldsikring - sikkerhed i højden til professionelle fra Fyns Kran Udstyr

11.06.2024SCM.dk

5 fremtidstendenser for finmekanik

07.06.2024SCM.dk

Robotcelle forhindrer kaos-mikado i akustikpanelerne

06.06.2024Global AGV

Sponseret

Skån dine medarbejdere og boost arbejdsmiljøet med AGV

05.06.2024SCM.dk

Danske produktionsvirksomheder har kun lige kradset i overfladen af AI

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup