Jernstøberi finder balancen efter hektisk periode

Jernstøberiet ULDALL i Vejen har i de senere år været på en vækstrejse med store ordrer og mange nyansættelser. I sidste del af 2023 har produktionen stabiliseret sig, og med en omsætning på godt 79 millioner kroner i 2023 landede den ni procent lavere end året før, hvilket dog anses som tilfredsstillende hos jernstøberiet.

Siden 2021 har der været ekstraordinært travlt hos jernstøberiet ULDALL i Vejen. Store ordrer blev landet, og det igangsatte to hæsblæsende år med kraftig vækst. Foto: ULDALL

26.06.2024

SCM.dk

Siden 2021 har der været ekstraordinært travlt hos jernstøberiet ULDALL i Vejen. Store ordrer blev landet, og det igangsatte to hæsblæsende år med kraftig vækst og mange nyansættelser, som blandt andet medførte, at man i både 2022 og 2023 måtte køre med to arbejdsskift for første gang siden 2009.

Første halvdel af 2023 var fortsat præget af travlhed, og flere produktionsrekorder blev slået, mens anden del af 2023 fandt ind i et mere naturligt leje. Omsætningen for 2023 landede således på 79 millioner kroner, hvilket er ni procent lavere end året før, mens årets resultat på seks millioner kroner var knap 17 procent lavere end 2022. 

”Udsvinget i omsætning og aktivitet har selvfølgelig ikke været en omkostningsfri øvelse. Faldet i omsætningen fra 2022 kan dog primært tilskrives lavere tillæg på grund af stabiliserede strømpriser, og generelt har 2023 som helhed været tilfredsstillende”, siger salgsdirektør Dion Brun.

ULDALL er en del af BIRN Group, der er en af Nordeuropas største støberikoncerner. BIRN i Holstebro og TASSO i Odense er koncernens øvrige danske selskaber, mens også KOCKUMS MASKIN i Sverige, BIRN GERMANY i Tyskland og TASSO BERNAREGGI i Italien er en del af BIRN Group. I 2023 landede en ny strategi og en ny visuel virksomhedsidentitet for støberikoncernen, hvilket skal understøtte et øget samarbejde på tværs af koncernens selskaber.

”Vores samarbejde på tværs af koncernen og i forskellige funktioner i selskaberne er intensiveret. Vi arbejder sammen som ét team på tværs af koncern og datterselskaber, og vi har i løbet af det seneste år optimeret på samarbejdet om fælles kunder og markeder”, siger Claus Beier, koncerndirektør for BIRN Group.

Læs også: 5 fremtidstendenser for finmekanik

For andet år i træk har BIRN Group udgivet en bæredygtighedsrapport, som giver et samlet overblik over, hvordan koncernen arbejder med klima- og miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige indsatser, som skal understøtte de kommende EU-krav til bæredygtighedsrapportering. Også hos ULDALL mærker man en stigende bevidsthed blandt kunderne om, at særligt klimaaftrykket er en væsentlig faktor i valget af produkter. 

”Det er helt afgørende, at vi kan oplyse vores kunder om CO2-udledningen ved hvert enkelt af vores støbejernsemner, og derfor er det enormt vigtigt, at vi er godt i gang med klimarapporteringen på både koncern- og selskabsniveau. Det er et konkurrenceparameter, vi ikke kommer udenom”, siger Dion Brun. 

Kilde: ULDALL

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

26.06.2024SCM.dk

Jernstøberi finder balancen efter hektisk periode

14.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Faldsikring - sikkerhed i højden til professionelle fra Fyns Kran Udstyr

11.06.2024SCM.dk

5 fremtidstendenser for finmekanik

07.06.2024SCM.dk

Robotcelle forhindrer kaos-mikado i akustikpanelerne

06.06.2024Global AGV

Sponseret

Skån dine medarbejdere og boost arbejdsmiljøet med AGV

05.06.2024SCM.dk

Danske produktionsvirksomheder har kun lige kradset i overfladen af AI

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup