Nu skal der bygges vindmølletårne på Esbjerg Havn

På Esbjerg Havn vil Valmont SM bygge vindmølletårn. Det er stålkonstruktionsproducenten nu et skridt tættere med sin nye aftale med Esbjerg Havn, som betyder, at en fabrik nu kan blive bygget.

Ifølge Niels Brix er Esbjerg en oplagt placering af fabrikken, fordi elementerne til havvind bliver stadigt større. Det gør det sværere at transportere dem på vejene, hvilket gør det oplagt at producere dem direkte på havnearealet. Foto: Esbjerg Havn.

01.12.2021

SCM.dk

Esbjerg Havn og virksomheden Valmont SM har indgået en aftale om, at der kan opføres en fabrik på havnen, hvor der kan produceres af vindmølletårne.

”Vi er meget glade for muligheden, som giver os en betydelig konkurrencemæssig fordel i det meget travle marked, der venter i de kommende år”, siger Niels Brix, der er adm. direktør for Valmont SM.

Virksomheden, der hører til i Rødekro, er leverandør af komplekse stålkonstruktioner og tårne, der bruges til vindmøller. Serieproduktion af offshoretårne og kundespecifikke emner produceret med moderne svejse-og overfladebehandlingsudstyr er kerneforretningen, og blandt kunderne er Siemens og Vestas.

Læs også: Mens Esbjerg knapt undgår nedgang, vokser Aabenraa Havn

Ifølge Niels Brix er Esbjerg en oplagt placering af fabrikken, fordi elementerne til havvind bliver stadigt større. Det gør det sværere at transportere dem på vejene, hvilket gør det oplagt at producere dem direkte på havnearealet.

”Esbjerg Havn er førende på havvind i Danmark og Europa, og vi forventer et stærkt voksende marked, hvor vi via Esbjerg får adgang til markederne i både England, Tyskland og Holland. Og samtidig har havnen en velafprøvet infrastruktur, som også har tiltrukket mange andre virksomheder, blandt andet servicevirksomheder”, uddyber Niels Brix.

Resultat af målrettet arbejde

Aftalen om en kommende tårnfabrik på havnen er et resultat af et intenst arbejde for at få produktion af komponenter til vindmøller placeret på havnen i Esbjerg.

”Det er noget, vi har arbejdet på længe, og nu er timingen helt rigtig”, siger bestyrelsesformand for Esbjerg Havn, Flemming Enevoldsen.

Men Valmont SM er ikke alene om at have spottet potentialet i Esbjerg Havn. Ifølge Havnedirektør Dennis Jul Pedersen er der en markant stigende efterspørgsel efter havnekapacitet i Esbjerg.

”Vi mærker øget aktivitet”, siger han og understreger, at aftalen også går fint i tråd med den netop igangsatte havneudvidelse, som blandt andet skal bruges til oplagring af store vindmøllekomponenter.

En del af en samlet investeringsplan

Byggeriet af den nye fabrik er en del af en større investeringsplan i grøn infrastruktur på havnen, så Esbjerg Havn fortsat har kapaciteten til at håndtere den stigende efterspørgsel på havvind.

”Aftalen er en del af vores ambitioner om at bidrage endnu mere til Danmarks grønne omstilling og eksport, som vi allerede har gjort de sidste mange år”, fortæller Flemming Enevoldsen.

Øgede investeringer på Esbjerg Havn bliver også nødvendigt, hvis de ambitiøse mål sat af EU skal nås. EU har nemlig besluttet, at der skal være opført 300 gigawatt havvind i Nordsøen inden 2050. Danmarks samlede havvindskapacitet er i dag omkring 1,7 gigawatt.

Læs også: Aarhus Havn stod fast i stormvejret og belønnes med vækst

I 2020 meldte den nordiske infrastrukturfond Infranode sig desuden parat til at foretage grønne investeringer for en milliard kroner på Esbjerg Havn. Med de investeringer er fonden klar til etablering af havnefaciliteter til brug for oplagring og fremstilling af komponenter til havvindindustrien.

Investeringerne vil blive iværksat løbende i takt med, at producenter af vindmøllekomponenter og servicevirksomheder udbygger deres aktiviteter.

I første omgang starter Esbjerg Havn med at bygge fabrikken, som senere skal være vært for Valmont SMs vindmølletårnproduktion. Det forventes, at den nye fabrik står færdig i slutningen af 2023.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

27.02.2024SCM.dk

Stor international aktør udvider sit lager på Aalborg havn

20.02.2024SCM.dk

Danske opfindere har kæmpe betydning for Danmark

20.02.2024SCM.dk

AI vil sætte turbo på robotautomatisering

16.02.2024SCM.dk

Stort grønt gennembrud i den tunge industri

16.02.2024SCM.dk

Dansk forsvarsindustri har et stort potentiale

07.02.2024SCM.dk

Ny fabrik skal fremtidssikre pantsystemet

06.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Lille jysk produktionsvirksomhed øger effektiviteten med 30 procent ved at få hjælp udefra

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup