Ny aktør på banen med elektrisk lastbil

I kampen om at være blandt de førende virksomheder inden for fremtidens motorteknologi, præsenterede amerikanske Cummins Inc. i sidste uge nye strømløsninger og energiprodukter, der blandt andet kunne ses i den elektriske lastbil Urban Hauler Tractor.

Med præsentationen af Urban Hauler Tractor melder Cummins Inc. sig ind i kampen med bl.a. Tesla om at udvikle elektriske lastbiler. Foto: Cummins..

04.09.2017

SCM.dk

Den 29. august havde virksomheden Cummins Inc., der designer, producerer, sælger og servicerer diesel- og alternative brændstofmotorer, inviteret både ansatte, virksomhedsledere og globale medier til deres tekniske center i Columbus.

Om Urban Hauler Tractor

Alt er elektrisk: Lastbilen bruger en 140 KWh batteripakke i stedet for en 12-liters motor. Vægten af det elektriske drivværk er stort set lig med den fjernede motor. Lastbilen har en rækkevidde på cirka 160 kilometer, der dog kan forlænges til cirka 480 kilometer med en ekstra batteripakke.

Energibesparende funktioner: Et regenerativt bremsesystem og mulighed for solceller på taget kan sende energi til batteripakken. Samtidig kan luftmodstanden reduceres ved at udskifte sidespejlene med et in-dash kamera system. Lastbilen opnår også en betydelig reduktion af lufttrykket via dets strømlinede design og en bedre forsegling af både lastbil og undervogn.

Miljøbegrænsninger: Ligesom Cummins' diesel, naturgas og alternative brændstofprodukter er lastbilen designet til at begrænse sin indvirkning på miljøet. Hvis lastbilen oplades med strøm fra 100 procent vedvarende kilder, kan den blive fuldt kulstofneutral.

Læs også: Deutsche Post udvikler elektrisk bil

Her kunne de blandt andet afsløre deres nyeste strømløsninger og forskellige energiprodukter, der skal gøre virksomheden til en af de førende inden for nye og fremtidige teknologier:

”Cummins Inc. har altid været en innovator. I dag er virksomheden et eksempel på, hvordan man kan udvikle banebrydende teknologier, der vil forme fremstillingsindustrien fremover”, udtalte Luke Messer, der er amerikansk politiker og kongresmedlem, i forbindelse med sit besøg i centret.

Nyeste opfindelser inden for naturgasmotorteknologi
Til annonceringen kunne Cummins fremvise en demonstrationsmodel af den fuldt elektriske lastbil Urban Hauler Tractor, hvis egenskaber du kan læse mere om i faktaboksen.

Herudover bød dagen på de nyeste opfindelser inden for nulemissions-naturgasmotorteknologi og effektive dieselmotorer. Samtidig afslørede virksomheden sine planer for at indføre en revolutionerende kraftig dieselmotor i 2022.

Med de nye produkter og teknologier vil Cummins fortsætte med at levere integreret kundesupport, herunder cloud-baserede løsninger og big data-analyser, så man i fremtiden kan optimere driftstiden, sikkerheden og øge kundernes bundlinje:

Læs også: Tesla-lastbil snart klar til vejtest

”Vi vil udnytte vores globale tekniske fodaftryk for fortsat at udvikle et bredt udvalg af energiteknologier. På den måde kan vi fortsat give vores kunder de valg og løsninger, der bidrager til en bæredygtig fremtid”, siger Jennifer Rumsey, der er chief technical officer i Cummins Inc.

- EL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Reservedelsleverandør styrker logistik og salg

16.04.2024SCM.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

05.04.2024SCM.dk

EU direktiv om bæredygtighed bliver taget godt imod

03.04.2024SCM.dk

Ny forskning skal gøre fremstillingsindustrien mindre sårbar

02.04.2024SCM.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

13.03.2024SCM.dk

Sanistål vil gøre det lettere at aflæse produkters CO2-udledning

11.03.2024SCM.dk

Logistikoperationer kan optimeres med nye funktioner

23.02.2024SCM.dk

Indien udfordrer Kinas status som verdens fabrik

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle