Ny dansk MBA-uddannelse i SCM

”Danmark skal leve af at være supply chain arkitekter”. Derfor udbyder Syddansk Universitet fra efteråret 2012 en ny MBA-uddannelse, der fokuserer på supply chain management.

Per Vagn Freytag til venstre: ”Vi ønsker at drage fordel af de forskellige fagtraditioner og smelte viden fra flere fagfelter sammen i en fælles bestræbelse på at finde frem til måder, modeller og værktøjer, der kan sætte skub i det tværgående samarbejde i virksomheder, som alle er enige om kan skabe store fordele”, fortæller professor Per Vagn Freytag.Jan Stentoft Arlbjørn til højre: ”I Danmark skal vi i fremtiden leve af at konfigurere de smarte og værdiskabende forretningsnetværk”, fortæller professor Jan Stentoft Arlbjørn om baggrunden for SDU’s nye profilrettede MBA-uddannelse i SCM..

22.11.2011

SCM.dk

Der er mange bud på, hvad vi skal bruge og ikke bruge vores skattekroner og velfærdssamfund på og til. Der er heldigvis også bud på, hvad Danmark skal leve af i fremtiden. Men få bud er så konkrete og kontante, som det bud tre forskere bag forskningsprojektet ”Innovation in Business Networks” leverer.

Supply chain arkitekter
”Danmark skal ikke leve af serieproduktion, det er der mange andre lande, der er meget bedre rustet til. I Danmark skal vi i fremtiden leve af at konfigurere de smarte og værdiskabende forretningsnetværk, der udnytter vinderkompetencer fra forskellige aktører, regioner, fagområder etc. og sammensætter dem i et unikt netværk, der kan udrette ting, som andre ikke kan”, fortæller tre engagerede forskere Jan Stentoft Arlbjørn, Per Vagn Freytag samt Kent Wickstrøm Jensen fra Syddansk Universitet.

De er enige om, at den danske kompetence ligger i styring og ledelse af innovative forretningsmodeller, der drager fordel af globaliseringen og danner intelligente og fleksible netværk: ”Danmark skal leve af at være supply chain arkitekter”.

Ledere skal tænke på tværs
To af de tre nævnte forskere står også bag etableringen af en ny profilrettet MBA-uddannelse i SCM, der bygger på SDU's fleksible MBA, og forskningsprojektet ”Innovation in Business Networks” bliver en af grundstenene i den nye profilrettede uddannelse.

"Der er brug for et stort løft af dansk kompetence inden for ledelse af forsyningsnetværk. Der er alvorligt brug for rigtig helhedstænkning, der går på tværs af de traditionelle virksomhedssiloer som produktudvikling, markedsføring, produktion, salg og indkøb. Globaliseringen komplicerer forsyningskæderne og presser danske virksomheder til at opnå konkurrencekraft på nye måder. Det er baggrunden for vores nye MBA-uddannelse”, fortæller professorerne Jan Stentoft Arlbjørn og Vagn Freytag.

Innovation i netværk
Omdrejningspunktet for uddannelsen bliver begreber, modeller og teorier for, hvordan virksomheder innoverer i netværkssamarbejder på tværs af virksomheder og funktioner som indkøb, lager, transport, salg, produktudvikling, it og økonomi. Uddannelsen er målrettet både den private og offentlige sektor.

Fleksibel uddannelse
”Uddannelsen er opbygget med en høj grad af fleksibilitet, så den tilgodeser muligheden for at kombinere en travl karriere, et familieliv og en krævende lederuddannelse. Den er planlagt til to års studie på deltid, som kan fordeles på forskellige perioder. Uddannelsen skal dog gennemføres inden for seks år”, fortæller de to professorer.

Læs mere på www.sdu.dk/mba

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

27.05.2024SCM.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

23.05.2024SCM.dk

Forbrugernes lyst til at handle direkte hos producenten stiger

22.05.2024SCM.dk

Forsyningskæderne bliver kortere – SCM-kompetencerne bliver vigtigere

21.05.2024SCM.dk

Unge voksne vil have arbejde med mening og udvikling

21.05.2024SCM.dk

Månedens udfordring: 4 KPI’er skal skabe succes for COOP’s drift

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup