Ny produktionslinje til tiden

Paul Wiberg-Jørgensen, logistik- og produktionsdirektør hos Riemann, skal have en ny produktlinje op at køre under en stram tidsplan.

12.11.2014

SCM.dk

”Det er superfedt at se, hvordan ledergruppens kompetencer kommer i spil ved et sådant projekt”, siger Paul Wiberg-Jørgensen, logistik- og produktionsdirektør hos Riemann. Foto: Privat. .

Hos Riemann, der producerer solcreme og antiperspiranter, har man i de seneste tre år haft en solid vækst. Derfor havde man brug for at øge kapaciteten og sikre leveringsevnen, og da nogle af maskinerne i en af produktionslinjerne samtidig var ved at komme op i årene, ville man ikke løbe risikoen for et eventuelt nedbrud, især fordi Riemanns produktion er sæsonpræget.

Derfor var der behov for at få en ny produktionslinje, et projekt som logistik- og produktionsdirektør Paul Wiberg-Jørgensen står i spidsen for. Projektet er en stor logistisk udfordring af flere grunde, fortæller han. Blandt andet fordi Riemann får de nye maskiner hjem fra leverandører i fire forskellige lande, USA, Tyskland, Italien og Danmark.

”Det er vigtigt, at vi får maskinerne testet og leveret inden for ret kort tid. De bliver leveret i november over tre uger og skal være klar til at køre primo december, så det kræver en løbende koordinering for at få alle tandhjulene til at passe sammen og få det hele til at falde i hak”, siger Paul Wiberg-Jørgensen med et smil.

Arbejdet foregår således, at en af de i alt tre produktionslinjer nedlægges lige op til sæsonstarten, hvilket stiller ekstra høje krav til, at den nye linje er køreklar til tiden. Skulle det mod forventning ikke gå som planlagt, har Riemann i de seneste måneder sikret sig ved at fylde lageret godt op.  

Om Paul Wiberg-Jørgensen

Uddannelse: Statskundskab, Københavns Universitet, 2000, reserveofficer i Livgarden.

Seneste job: VP i logistik, Statens Seruminstitut 2008-12, lean program manager, Lundbeck 2005-07.   

Fritid: Jagt, motionssvømning, løb, spiller klaver. 

Øger kapaciteten med faktor tre
De to øvrige produktlinjer kører som normalt under projektet, men da en linje kun kører et dedikeret produkt, er den resterende linje blevet modificeret til at kunne håndtere flere forskellige produkter som en ekstra backup.

”Med projektet øger vi vores kapacitet med faktor tre, så vi får meget større volumen igennem på kortere tid. Hvor vi tidligere ville bygge op til sæsonen i oktober, vil vi fremover kunne køre det hele fra januar-februar”, siger Paul Wiberg-Jørgensen.

Eftersom fabrikken er ikke voldsomt stor, har det desuden været nødvendigt at gentænke vareflowet for at være i stand til at få mere igennem på kortere tid. Her har lean-principperne været nyttige, fortæller Paul Wiberg-Jørgensen.

”Vi fylder vores produkter på flasker, så det bliver til mange paller, der skal igennem systemet. Det er ressourcekrævende, så derfor er det vigtigt at gennemtænke, hvordan vi undgår at håndtere varerne for mange gange. Vi mener, at vi har fundet en god løsning, men den skal selvfølgelig stå sin prøve i praksis”.

Ring til leverandøren
Den vigtigste erfaring fra projektet handler om, hvordan man bedst kommunikerer med sine maskinleverandører. 

”Begynder tingene at gå i skuddermudder, så ring til din leverandør. Det er nemmere for en leverandør at lade en mail fra en utilfreds kunde ligge, men når man taler i telefon, er det nemmere at nå til enighed. Så vores læring er, at vi fremover vil bruge Skype og telefonen noget mere”, fastslår Paul Wiberg-Jørgensen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

28.05.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Klarhed i timemåling på truck: A-tid kontra S-tid

29.04.2024Oracle Danmark A/S

Sponseret

Gartner anerkender igen Oracle som Leder i den seneste Magic Quadrant™ for Supply Chain Planning

11.12.2023RELEX Solutions

Sponseret

RELEX recognized as a Leader in 2023

08.12.2023TECSYS A/S

Sponseret

Modernisering og effektivisering af distribution gennem Tecsys Transport Management System

01.12.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Supply chain planning er 90 procent mennesker

27.10.2023SCM.dk

Udviklingen af demand planning står bomstille

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup