Ny rapport: Øget e-handel presser de kolde lagre

Forbrugerne køber dagligvarer online som aldrig før. Særligt frysevarer og mad på køl hitter. Det betyder, at der er behov for omkring 3,25 mio. m2 ekstra køleplads til opbevaring.

Der bliver endnu større behov for kolde lagerfaciliteter på det amerikanske marked i fremtiden, vurderer CBRE. Det er især nethandlen, der driver udviklingen..

03.04.2018

SCM.dk

I løbet af de næste syv år kommer der til at ske en markant forandring, hvad angår lagerplads. Der mangler nemlig opbevaringskapacitet til fødevarer, der trives bedst ved kolde temperaturer. Det er en af hovedpointerne i den nyeste forskning fra det industrielle ejendomsfirma CBRE, skriver Logistics Management.

Læs også: Onlinegiganter vil løse lagerkrise ved at benytte sig af butikslokaler

Rapporten Cold Storage: About to warm up? omhandler det amerikanske marked for køle- og frysevarer, og som titlen antyder, konkluderer firmaet, at der i fremtiden er behov for flere kølehuse.

CBRE estimerer at de kolde lagerhuse, der bruges til opbevaring af fødevarer ved lave temperaturer, lige nu dækker over 100 millioner m3. Men det er ikke nok opbevaringskapacitet til den stigende e-handlen med dagligvarer.

I 2017 blev der købt dagligvarer for 19 mia. dollars (knap 115 mia. kr.) svarende til tre procent af det samlede salg, men salget forventes at nå op og ramme $100 mia. eller 13 procent i 2024.

Opgangen skyldes befolkningstilvæksten i byområder og en forandring i forbrugernes indkøbsvaner. Det fortæller CBRE’s Senior Vice President i Food Facitilities Group, Art Rasmussen, til LM. 

”For eksempel laver den nye generation af amerikanere mindre mad og spiser mere ude. Samtidig har almindelige husstande typisk ikke tid til at forberede maden, ” siger han og fortsætter:

"Brugen af kold opbevaring er også stigende, fordi det er bekvemmeligt, der er stor variation og mængde af frosne og friske madvaretilbud. Plus mange supermarkeder tilbyder i dag retter, der er klar til at spise. Alt lige fra varme hovedretter, supper, salater og desserter til juice".

Behov for mere fryseplads presser supermarkeder
Target og flere supermarkeder fra Europa som eksempelvis Aldi og Lidl øger løbende deres udbud af frosne og nedkølede varer. Og med god grund. Under krisen i 2008 faldt antallet af restaurantbesøg drastisk, mens efterspørgslen af frosne fødevarer voksede, pointerer Art Rasmussen. Men selvom økonomien vendte, køber folk stadig frysevarer i stor stil.

Også koncepter som indendørs madmarkeder, hvor der selvsagt også er behov for køleplads og køleanlæg, er blevet populære blandt forbrugerne. Generelt har der desuden også været en stabil vækst inden for økologi, der ligeledes øger behovet for at køle og fryse fødevarer.

Art Rasmussen fortæller, at flere supermarkeder de seneste år har investeret og forbedret infrastrukturen i køleopbevaringens supply chains. Alligevel vil der, ifølge CBRE, være behov for omkring 3,25 mio m2 ekstra køleplads over de næste syv år. Det kommer til at have stor betydning for virksomhederne i vækst. Art Rasmussen fortæller om en række forberedende forbehold, som e-handelsspillerne kan tage.

Læs også: Kun fem procent af virksomheder udnytter de teknologiske muligheder

"[De] har brug for rigelig lagerplads til at understøtte den stigende efterspørgsel. Øget udbrigning kræver for eksempel, at både sælger og forhandler skal have tilstrækkelig lagerplads til at kunne levere ordre til tiden. Med nogle få undtagelser vil det være udfordrende for de fleste detailhandlere at levere hurtigt. Derfor bliver de nødt til at stole på tredjeparts lagerhusoperatører til at gemme, sortere, håndtere og potentielt levere produkter for dem,” siger han.

- EST

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup