Nyansættelse skal løfte bæredygtigheden

Som en del af EU's bestræbelser på at fremme bæredygtighed og gennemsigtighed er der øget fokus på ESG- og CSRD-direktivet. Hos den skandinaviske leverandør af badeværelsesinventar, Nordic Bath, forbereder man sig allerede på fremtidens krav. I organisationens moderselskab, ITP Group, har man besluttet at etablere en ny stilling, hvis primære rolle bliver at håndtere og vejlede virksomheden samt datterselskaberne i de stadigt voksende krav på området.

”Siden jeg afsluttede min uddannelse, har jeg været en del af kommunikationsteamet. Men allerede under mine studier begyndte min interesse for bæredygtighed at spire, især den forandring, der kræves af virksomhederne, har fanget min interesse”, fortæller Pernille Pedersen, der startede som studentermedhjælper og blev fastansat som kommunikationsmedarbejder efter at have afsluttet sin kandidatgrad.. Foto: ITP Group

29.11.2023

SCM.dk

Pernille Pedersen har været en del af ITP Group i næsten tre år. Hun startede som studentermedhjælper og blev hurtigt fastansat som kommunikationsmedarbejder efter at have afsluttet sin kandidatgrad i erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation med specialisering i International Business and Society fra Copenhagen Business School. Med sin voksende interesse for bæredygtighed har Pernille nu indtaget rollen som virksomhedens kommunikations- og CSR-koordinator, og hendes baggrund gør hende til den ideelle kandidat til denne opgave.

”Siden jeg afsluttede min uddannelse, har jeg været en del af kommunikationsteamet. Men allerede under mine studier begyndte min interesse for bæredygtighed at spire, især den forandring, der kræves af virksomhederne, har fanget min interesse”, fortæller Pernille og fortsætter:

”I min nye rolle bliver det min opgave at overvåge de juridiske krav og anbefalinger inden for bæredygtighedsområdet for virksomheder. Jeg skal hjælpe ITP Group med at navigere gennem de nødvendige forandringer og sørge for, at ansvaret for de forskellige aktiviteter bliver tildelt de rette områder i organisationen”.

Den nyoprettede stilling er ikke opstået tilfældigt, men er derimod et resultat af udviklingen på de markeder, hvor virksomheden opererer. "Åpenthetsloven" i Norge er allerede trådt i kraft, og snart vil CSRD på EU-plan påvirke virksomheder og deres forretningspraksis.

”Da vi opererer på tværs af forskellige verdensdele, møder vi forskellige krav, hvilket understreger behovet for en dedikeret koordinator i virksomheder som ITP Group og ikke mindst Nordic Bath. Ved at koordinere, prioritere og vurdere hvad der er vigtigt for virksomheden, kan stillingen være til stor gavn for organisationen”, siger Pernille Pedersen.


Ifølge Pernille Pedersen er Nordic Bath ikke den eneste virksomhed, der har taget fat på den ambitiøse opgave. Hun bemærker en udbredt tendens i branchen, hvor flere virksomheder nu ansætter eller uddanner specialister, der dedikerer sig til den grønne dagsorden. I lyset af de mange nye love og regler tegner der sig et klart billede af, hvor afgørende det vil være at kunne bevare overblikket og navigere i de mange krav.


”Der er mange love og initiativer – og det er ikke dem alle, vi er direkte omfattet af. For eksempel er vi ikke underlagt CSRD-direktivet, men det er nødvendigt, at vi forholder os til det, da det påvirker flere af vores kunder”, fortæller Pernille Pedersen og fortsætter:
”Det betyder, at de skal have styr på deres værdikæder, og det stiller krav til os som leverandør – det er en slags dominoeffekt. Samtidig indstiller vi os på, at de kommende år vil byde på forandringer og krav, hvor også mindre virksomheder er underlagt”.

I første omgang er det afgørende for den skandinaviske badeværelsesleverandør at opfylde de aktuelle krav, der stilles af EU. Men den ultimative ambition, ifølge Pernille Pedersen, er at virksomhedens dedikation kan tilføre merværdi til kunderne, så det ikke blot bliver en øvelse i at opfylde kravene, men derimod proces, som sikrer, at virksomheden kommer et skridt foran. 

Læs også: Kundedata er guld værd for modne virksomheder
 
”I øjeblikket gennemfører vi en omfattende revision af vores virksomhed for at sikre overholdelse af nuværende love og standarder. Vores langsigtede mål er imidlertid at være proaktive og kunne tilføre vores samarbejdspartnere merværdi inden for bæredygtighedsdagsordenen”, afslutter Pernille Pedersen.

/ PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

23.02.2024SCM.dk

Vores tilgang til karriere og liv har ændret sig markant

21.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Mestergruppen har indgået en koncernaftale med Delfi Technologies om digital skilteløsning

20.02.2024SCM.dk

Flere håndværkere har en højere indkomst end akademikere

20.02.2024Global AGV

Sponseret

Overse ikke disse 5 tegn på, at du har brug for en Global AGV

19.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Københavns Maskinservice får hjælp af digitale prisskilte

15.02.2024TrueCommerce

Sponseret

SAP Excellence Day 2024

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup