Nye løsninger formindsker emballage-spildet

På Interpack-messen vil emballageproducenten PAL-Cut præsentere flere omkostningsbesparende løsninger, blandt andet et nyt mellemlægsark.

24.03.2014

SCM.dk

Antim65-arket har ifølge Pal-Cut reduceret drikkevareproducents omkostninger til bortskaffelse af yderemballage med 90 procent. Foto: PAL-Cut. .

Mellemlægsark kan reducere omkostninger til bortskaffelse af yderemballage med 90 procent, anti-skridpapir, der får six-packs til at glidere lettere på plads på pallen og en arkdispenser, der klarer hyppige formatskift under palleteringen.

Læs også: Ti tendenser for fremtidens emballage

Det er blandt de løsninger som emballageproducenten PAL-Cut, der er specialist i arkdispensering til palleteringsanlæg, vil præsentere på Interpack-messen i Düsseldorf 8.-14. maj.

Eksempelvis er det et stort ønske i detailhandlen at have mindre emballage, der skal bortskaffes. Samtidig er palleteringen blevet mere kompleks, fordi man ønsker varerne leveret på flere forskellige pallestørrelser.

”På Interpack præsenterer vi nye løsninger, der mindsker spildet af emballage under palleteringen, og som hjælper fødevareindustrien med at reducere mængden af yderemballage, der skal bortskaffes i detailleddet – til gavn for en bedre forretning og grønnere profil”, siger Preben Thomsen, international salgschef i PAL-Cut.

PAL-Cut’en afskærer valgfrit i hel-, halv- eller kvart-format. Her ligger to halvark parat til at blive samlet af pakkerobotten. Foto: PAL-Cut..

Strafafgift i England
I England bliver leverandørerne faktureret for udgifterne til bortskaffelse af yderemballage. Her sparede en bryggerivirksomhed 90 procent i strafgebyr fra detailhandlen, fordi de har skiftet til en PAL-Cut med Antim65-papir, der erstatter bølgepap som mellemlægsark, oplyser emballageproducenten.

I Tyskland etablerer flere butikskæder store distributionscentre, hvor leverancerne fra underleverandører bliver depalleteret for at blive ompakket og sendt til de enkelte butikker. Her har PAL-Cut udviklet en løsning, hvor mellemlægsarket nemt fjernes og som kraftigt reducerer affaldsmængden, der skal bortskaffes.

For første gang på Interpack vises desuden den nye version af PAL-Cut-arkdispenseren, som valgfrit kan dispensere Antim65-mellemlægsark til kvart-, halv- eller hel-paller. Det sker ifølge PAL-Cut helt uden omstillingstid, hvor man tidligere skulle skifte arkmagasinet ud ved hvert skifte.

Om PAL-Cut

  • PAL-Cut producerer emballageløsninger, der omfatter fuldautomatiske arkdispensere og forbrugsvarer til pakkelinjer.
  • Blandt kunderne finder man Danone, Kellogg’s, Nestlé og Arla Foods.
  • PAL-Cut har forhandlere over hele Europa og hovedkvarter i Borbjerg ved Holstebro. 

Six-packs glider lettere
På PAL-Cuts messestand præsenteres derudover den seneste viden om, hvordan six-packs med flasker nemt glider på plads under palleteringen, samtidig med at de ”låses” fast med Antim-anti-skridarket. Det stabiliserer pallerne undervejs til folieomviklingen, hvor man tidligere havde problemer med sixpacks, der faldt af pallerne.

Læs også: God emballage kan reducere madspild

De nye løsninger er udviklet i tæt samarbejde med store multinationale føde- og drikkevareproducenter som Mondelez, Arla og Nestlé.

- JKK 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

16.04.2024SCM.dk

Sjælland får nyt sorteringsanlæg til plastaffald

09.04.2024SCM.dk

4 hacks til hvordan CPO kan skabe mere ESG

05.04.2024SCM.dk

EU direktiv om bæredygtighed bliver taget godt imod

03.04.2024SCM.dk

Ny forskning skal gøre fremstillingsindustrien mindre sårbar

02.04.2024SCM.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup