Nyt selvkørende køretøj skal gøre den sidste kilometer af leveringen lettere

For at undgå overbelastning i midten af storbyer er firmaet StreetDrone og to partnere gået sammen om at udvikle et selvkørende køretøj, der kan stå for levering på den sidste kilometer.

StreetDrone, Astheimer og WMG er gået sammen om at skabe StreetDrone Deliver-E, der skal gøre leveringen på den sidste kilometer lettere. Foto: StreetDrone..

26.11.2018

SCM.dk

Levering på den sidste kilometer af forsyningskæden kan ofte skabe udfordringer. Specielt hvis en vare skal leveres til en adresse midt inde i en storby, kan det være besværligt at få den frem.

Det har medført en stigende efterspørgsel efter fremtidsrettede transportløsninger, der henvender sig mod netop denne problemstilling, og nu er et nyt projekt på vej.

Firmaet StreetDrone er således gået sammen med WMG ved University of Warwick og bildesignerfirmaet Astheimer om at skabe et selvkørende leveringskøretøj, der er designet specifikt til at tackle udfordringerne ved den sidste kilometers levering. Den nye løsning går under navnet StreetDrone Deliver-E.

Læs også: Norge lancerer selvkørende postrobot

”Prøv at forestil dig en verden, hvor små køretøjer rejser stille den sidste kilometer igennem byen om natten for at levere varer og services. Vi kunne se, at der opstod en efterspørgsel efter sådan en service, og derfor startede vi et partnerskab med StreetDrone for at gøre det til en realitet”, fortæller CEO i Astheimer, Carsten Astheimer.

I den senere tid har virksomheder som Lime, Spin og Bird investeret i mikro-mobilitetssektoren, hvilket har ført til en stor vækst på markedet. Det har samtidig skabt nye perspektiver for problematikken omkring den sidste kilometer af leveringen. Derfor har StreetDrone, Astheimer og WMG med deres samarbejde forsøgt at kombinere deres viden, evner og tidligere arbejde i det nye selvkørende køretøj.

CEO Mike Potts (tv) og CSO Mark Preston har udviklet det lille køretøj og ser frem til at fortsætte arbejdet sammen med Astheimer og WMG. Foto: StreetDrone.

StreetDrone med integrerede sensorer
Allerede i 2017 præsenterede WMG og Astheimer deres køretøj Deliver-E. Efter StreetDrone også er blevet en del af samarbejdet, har de stået for at integrere sensorer som kameraer og LiDAR, der skal gøre den selvkørende levering mulig.

Systemerne har StreetDrone allerede bygget ind deres research-køretøj StreetDrone One, som for nylig er blevet solgt til universiteter, start-ups og større organisationer, der udvikler selvkørende teknologier.

Karrosseriet i StreetDrone Deliver-E er designet til at have plads til pakker, pizzaer såvel som selvkørende hardware. StreetDrone har samtidig også specialiseret sig i sikker implementering af AI-teknologi, ligesom at de som en del af projektet har indført et sikkerhedssystem, der gør, at en sikkerhedskører kan tage over, hvis der sker en fejl i ”bilens selvkørende hjerne”.

”StreetDrone Deliver-E skaber en ny mikro-mobilitetsløsning, der skal hjælpe på bekymringen over overbelastning i byer forårsaget af for mange store varevogne, der bliver brugt til at levere små pakker. Dette køretøj er første skridt på rejsen med en lille, elektrisk, forbundet, fuldt autonom mikro-mobilitets køretøj for kørsel i centrum af storbyer”, siger chefstrateg hos StreetDrone, Mark Preston.

Læs også: Google-ingeniører lancerer selvkørende bil til sidste-kilometer-levering

Formålet for organisationerne, der har involveret sig i den nye StreetDrone Deliver-E, er at adressere udfordringerne ved den autonome logistik, og det er meningen, at det nye køretøj skal fungere som en prototype for firmaer, der er villige til at være early movers på det nye teknologiske felt.

- JMA

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

03.03.2024SCM.dk

Rotterdam-terminal vil komme først med landstrøm til alle skibe

02.03.2024SCM.dk

Aalborg Havn klarer sig flot uden Royal Arctic Lines

29.02.2024SCM.dk

EU-Rådet kunne ikke vedtage due diligence-direktivet

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024Descartes

Sponseret

3 ud af 4 virksomheder inden for logistik oplever den mærkbare mangel på arbejdskraft

27.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Hurtig og præcis lageroptælling med mobile PDA’er hos Beck & Jørgensen

26.02.2024PALOMAT

Sponseret

Salgssucces: PALOMAT® præsterer 10% over budget og trodser tenden-ser

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup