Nyt WMS har været forårets store udfordring

3PL-virksomheden H. P. Therkelsen i Padborg har implementeret nyt WMS for at kunne leve op til en ny stor lagerkundes behov.

H. P. Therkelsen har specialiseret sig i transport af temperaturfølsomme varer. Foto: H. P. Therkelsen. .

27.06.2013

SCM.dk

Det er nødvendigt at være skarp på sine processer og omkostninger til enhver tid, siger administrerende direktør Peter Therkelsen. Foto: H. P. Therkelsen. .

It-udvikling er på dagordenen i den sønderjyske 3PL-virksomhed H. P. Therkelsen, der henover foråret har implementeret et nyt WMS, Astro fra Consafe Logistics. Administrerende direktør Peter Therkelsen lægger ikke skjul på, at det har krævet mange ressourcer, og han glæder sig over, at systemet nu er ved at være på plads. At investeringen kommer nu, forklarer han med, at H. P. Therkelsen har fået en ny stor lagerkunde.

”Vi har i nogle år overvejet at få et nyt WMS, men vores aktivitetsniveau skulle først berettige til at foretage en så stor investering”, siger Peter Therkelsen og fortæller, at virksomheden indtil nu har benyttet et egenudviklet WMS, der efterhånden havde 15 år på bagen.

Læs også: Sådan uddanner Arla medarbejdere i nyt WMS

Det nye WMS skal blandt andet håndtere de øgede krav om fleksibilitet, som kunderne efterspørger. At have de rette it-systemer, der kan sikre et højt informationsniveau mellem kunden og 3PL’en er helt afgørende, fortæller Peter Therkelsen. Han påpeger desuden nødvendigheden af en tæt dialog med kunderne.

”Vi skal kende kundens hverdag indgående. Det tager sin tid, men det er en vigtig forudsætning for at kunne leve op til den fleksibilitet, som kunden har behov for. Nok så vigtigt skal organisationen være gearet kulturelt til den fleksibilitet, der forventes af en 3PL-virksomhed”, siger han. Derfor lægges der i H. P. Therkelsen stor vægt på at fortælle nyansatte, at de kan være helt sikre på, at dagen aldrig forløber, som man tror fra morgenstunden.

”De skal være mentalt forberedt på, at opgaver kommer flyvende fra højre og venstre, som kræver løsninger her og nu. 3PL er en verden for pragmatikere”, siger Peter Therkelsen.  

Transparens
Det er ikke blot fleksibilitet, der er i fokus hos 3PL-virksomhederne. Også transparens er en essentiel del af et velsmurt 3PL-foretagende. Her giver H. P. Therkelsen for eksempel kunderne webadgang til sit lagersystem, så de altid kan følge med i ind- og udleveringer, lagerbeholdning med mere. Med det nye WMS er der desuden skabt mulighed for en realtidsspejling over i kundernes eget lagersystem.

<p>” 3PL er en verden for pragmatikere”. </p>

Peter Therkelsen, administrerende direktør

Peter Therkelsen kigger også på muligheder i de interne processer p.t., for eksempel at integrere de eksterne vognmænd i H. P. Therkelsens flådestyringssystem. Her kunne en app, som kan håndtere ordreudveksling, komme på tale. En af de it-effektiviseringer, der er på trapperne, er såkaldte elektroniske kundechartekker, der skal gøre arkivering af ordrer med videre langt lettere for kontorpersonalet. Så slipper de for at printe ordrer ud og arkivere dem i fysiske kundemapper.

Tillægsydelser i vækst
Peter Therkelsen oplever, at kunderne i stigende grad efterspørger 3PL-tillægsydelser, hvilket han tilskriver virksomhedernes store fokus på at minimere kapitalbindingen og lageromkostningerne. Han mener, at H. P. Therkelsen er godt rustet til opfylde kundernes behov for tillægsydelser, men at det er et konstant optimeringsarbejde at udvide produktpaletten.

Læs også: Lageret år nul

”Vi arbejder i et benhårdt internationalt marked, hvor det er nødvendigt at være skarp på sine processer og omkostninger til enhver tid. Derfor er det vigtigt, at vi har en organisation, der proaktivt forbedrer sig”, siger Peter Therkelsen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

08.07.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Nize Equipment ser frem til at maksimere potentialet af deres nye lagersystem

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup