Otte ambitiøse bud på seriøs grøn omstilling

Skal Danmark hoppe over det lave gærde eller gå forrest i den grønne omstilling i EU? Tekniq Arbejdsgiverne og Synergi giver i et nyt udspil et bud på, hvordan Danmark kan lægge sig forrest i feltet af medlemslande.

Troels Blicher Danielsen, adm. dir. i Tekniq Arbejdsgiverne og Synergi-direktør Katrine Bjerre er klar med otte bud på, hvordan Danmark kan implementere EU-kravene i Energieffektivitetsdirektivet og Bygningsdirektivet ambitiøst.. Foto: Tekniq Arbejdsgiverne

10.05.2024

SCM.dk

EU’s Fit for 55-pakke er næsten på plads, og dermed er skinnerne lagt mod EU’s klimamål om 55 procent drivhusgasreduktion i 2030. Tekniq Arbejdsgiverne og Synergi mener, at Danmark i tråd med klimaloven skal være ”et foregangsland i den internationale klimaindsats.”

På den baggrund er parterne gået sammen om otte bud på, hvordan Danmark kan implementere EU-kravene i Energieffektivitetsdirektivet og Bygningsdirektivet ambitiøst.

Blandt forslagene er:

  • En strategi for effektiv energianvendelse
  • Et grønt, effektivt og konkurrencedygtigt erhvervsliv
  • Slut med olie og gas i den individuelle opvarmning

Tekniq Arbejdsgiverens adm. direktør mener, at Danmark gå efter et højt ambitionsniveau:

“Hvis man fra politisk side begynder at sænke ambitionsniveauet, når det kommer til at omstille sig til bæredygtige energikilder, så når vi ganske enkelt ikke i mål. Landets eksisterende bygningsmasse spiller en stor rolle i den samlede udledning af drivhusgasser, men der er alt for lidt fokus på at gøre dem energivenlige og bruge de digitale løsninger til at gøre det på den mest effektive måde. Vi er nødt til at hejse det grønne flag helt til tops i stedet for at grave hullet dybere,” siger Troels Blicher Danielsen.

Synergi-direktør Katrine Bjerre mener, at Danmark skal gå forrest og vise EU og resten af verden, hvordan grøn omstilling kan gå hånd i hånd med en stærk samfundsøkonomi, god konkurrenceevne, lave energiregninger og sunde bygninger.

“Det handler ikke bare om at polere vores grønne image, men også om milliarder af danske eksportkroner og danskernes sundhed. Derfor foreslår vi først og fremmest en sammenhængende, holistisk strategi for energiforbruget i Danmark, som bl.a. skal anvise vejen til et grønt og konkurrencedygtigt erhvervsliv og boliger fri af olie og gas, siger Katrine Bjerre.

Regeringen ventes i juni at præsentere sit bud på, hvordan den vil indfri kravene i Energieffektivitetsdirektivet. En lignende plan for Bygningsdirektivet ventes tidligst i slutningen af året.

-emte

Fakta om udspillet

EU’s plan for at nå sit klimamål i 2030 bygger på 13 elementer, der hver dækker områder, hvorfra udledningen af drivhusgas stammer. To af de vigtige elementer er Energieffektivitetsdirektivet og Bygningsdirektivet. Tekniq Arbejdsgiverne og Synergi foreslår i udspillet ”Effektiv og grøn energi i Danmark”, at Danmark gennemfører følgende otte forslag, som kan gøre Danmark til en rollemodel, når vi implementerer de to nye direktiver:

1. Danmarks strategi for effektiv energianvendelse

2. Et grønt, effektivt og konkurrencedygtigt erhvervsliv

3. Ret til en energieffektiv og sund bolig

4. Slut med olie og gas i den individuelle opvarmning

5. Den offentlige sektor i front

6. Farvel til energislugende tekniske installationer

7. Energisystemet ind i den digitale tidsalder

8. Effektivt ind i brintens tidsalder

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

22.05.2024SCM.dk

Vi kommer ikke i mål ad frivillighedens vej

22.05.2024SCM.dk

Dansk NGO kan nu verificere klimaprojekter

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024SCM.dk

Palle- og forsyningskædevirksomhed får ny landechef

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup