På tværs af Europa lammes transportsektoren af strejker

Stigende priser såvel som arbejdspres efter corona-genåbninger får transportarbejdere til at nedlægge arbejdet. Europas vigtigste lufthavne aflyser tusindvis af afgange, mens jernbanenettet i Storbritannien er lammet af de største strejker i 30 år.

Storbritanniens jernbaner været ramt af de største strejker i tre årtier, efter 40.000 ansatte har nedlagt arbejdet i protest mod forringede arbejdsvilkår. Foto: Giovanni Triggiani.

14.07.2022

SCM.dk

Strejkende piloter har skabt problemer for SAS, men det er ikke kun i Norden at arbejdsnedlæggelser giver transportvirksomheder udfordringer.

For efterspørgslen er stor, arbejdskraften er mangelfuld og transportarbejdere har en afgørende rolle, som de selv kender værdien af. Og nu kræver de bedre arbejdsforhold og bedre løn.

I juni marcherede 70.000 strejkende arbejdere gennem Bruxelles gader med krav om, at regeringen sætter ind over for de hastigt stigende leveomkostninger.

Storbritanniens jernbaner været ramt af de største strejker i tre årtier, efter 40.000 ansatte har nedlagt arbejdet i protest mod forringede arbejdsvilkår og manglende lønstigninger trods den hastigt stigende inflation.

Og British Airways’ medarbejdere har advaret om strejker i Europas travleste lufthavn, Heathrow, hen over sommeren.

Strejkerne har allerede resulteret i kaotiske tilstande i nogle af Europas trafikale knudepunkter, og mange lufthavne og flyselskaber aflyser nu på forhånd store dele af den den kommende feriesæsons afgange, oplyser medier som Politico.

Mange fagforeninger hævder imidlertid, at strejkerne ikke primært er planlagt strategisk i ferien for at lægge mere pres på virksomhederne, men simpelthen fordi arbejdsbyrden ser ud til at blive for stor for transportarbejderne hen over højsæsonen.

Læs også: Fire dages strejke: Tyske Amazon-arbejdere vil have bedre forhold

Strejkerne og den store mangel på arbejdskraft har ifølge Reuters fået lufthavne i blandt andet Tyskland, Frankrig, Spanien til at tilbyde bonusser til deres ansatte for at skaffe nye medarbejdere, mens Hollands Schiphol-lufthavn nu er gået med til en timebonus henover sommeren til 15.000 af deres ansatte, som vil betyde en lønstigning på 50 procent for dem, som er ansat på mindsteløn.

Mange af transportarbejdernes fagforeninger efterspørger på samme vis lønstigninger i lyset af de hastigt stigende priser over hele kontinentet.

Som Mick Lynch, lederen af den britiske fagforning for jernbane-, havne- og transport-arbejdere RMT, sagde til Goodmorning Britain tidligere på måneden:

“Vi står midt i en leveomkostningskrise, vores arbejdere har arbejdet under hele pandemien, og deres belønning har været en fastfrysning af deres løn”.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

24.05.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Brugbare og realistiske ROI-beregninger giver effektive investeringer

23.05.2024Zetes

Sponseret

Mediq benytter lagerløsning ZetesMedea for optimeret plukkeproce

23.05.2024Axacon A/S

Sponseret

Tjek om jeres manuelle processer er for dyre

21.05.2024KNAPP A/S

Sponseret

Hvad er intralogistik?

17.05.2024SCM.dk

Verdion køber kæmpe grund til nyt lager i Sverige

02.05.2024SCM.dk

Intelligente logistikløsninger til produktion af insektprotein

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup