Piværgerligt for de danske virksomheder

Danwatch mener ikke, at ny tekstil-aftale er god nok. Partnerskabsaftalen burde have slået meget mere på åbenhed, siger formanden for Danwatch Mads Klæstrup Christensen.

28.05.2013

SCM.dk

Der er nogle fine ting i den aftale, som er indgået mellem regeringen, den samlede danske tekstilbranche og en række organisationer, om at skabe forbedrede arbejdsforhold for tekstilarbejderne i Bangladesh. Men aftalen er alligevel slet ikke god nok, siger bestyrelsesformanden for det uafhængige non-profit medie og researchcenter Danwatch, Mads Klæstrup Christensen.

Læs også: Regeringen og tøjbranchen indgår partnerskab om ansvarlig tøjproduktion

"Hele verdens opmærksomhed er rettet mod Bangladesh lige nu. Så det havde været på sin plads, hvis vi mere markant i Danmark var gået ud og havde sagt, at vi vil arbejde for åbne levereandørlister og mere gennemsigtighed", siger Mads Klæstrup Christensen til Erhvervsmagasinet CSR.

Det ærgrer ham, at Norge og Sverige er foran Danmark, når det drejer sig om åbenhed. For eksempel har H&M åbne leverandørlister. Det burde også være et mål for danske virksomheder, mener Mads Klæstrup.

Læs også: H&M offentliggør leverandørliste

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) glæder sig over, at det er en samlet tøjbranche, som nu vil arbejde for bedre forhold for tekstilarbejderne. Til det siger Mads Klæstrup Christensen:

Ikke ambitiøse nok
"Selvfølgelig er det godt med en bred aftale, men ministrene og partnerne burde have været langt mere ambitiøse. Lige nu har virksomhederne en unik mulighed for at vise, at vi kan noget i Danmark. For rigtig mange danske virksomheder er virkelig gode på CSR-området. Tekstilvirksomhederne burde have gået foran som samlet branche og have haft klare holdninger til åbenhed".

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

05.04.2024SCM.dk

EU direktiv om bæredygtighed bliver taget godt imod

03.04.2024SCM.dk

Ny forskning skal gøre fremstillingsindustrien mindre sårbar

02.04.2024SCM.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

13.03.2024SCM.dk

Sanistål vil gøre det lettere at aflæse produkters CO2-udledning

11.03.2024SCM.dk

Logistikoperationer kan optimeres med nye funktioner

23.02.2024SCM.dk

Indien udfordrer Kinas status som verdens fabrik

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle