Rapport sætter tal på den amerikanske supply chain-industri

44 mio. arbejdspladser, en løn væsentligt over gennemsnittet, masser af innovation og en høj koncentration af patenter på især moderne teknologi. En analyse har kvantificeret den amerikanske supply chain-økonomi.

Den amerikanske supply chain-industri er en vigtig del af landets økonomi..

15.03.2018

SCM.dk

Den amerikanske supply chain-sektor med omfattende vareproduktion og transport af gods er bredt anerkendt som en vigtig del af landets økonomi. Men dens vigtighed til trods er der endnu ikke nogen, der har identificeret, hvilke industrier der hører under den, undersøgt hvor mange og hvor gode job, den omfatter og bedømt dens betydning for innovation.

Læs også: Analyse: Virksomheder overser potentialet i digital transformation

Sådan indleder de to forfattere af en rapport om netop den amerikanske supply chain-økonomi, Mercedes Delgado og Karen Mills, en artikel om rapporten på Harvard Business Review, hvor de redegør for hovedpunkterne i undersøgelsen, der blev færdiggjort i oktober 2017, men først lige offentliggjort.

Analysen viser ifølge forfatterne at supply chain-økonomien i USA er stor og distinkt, og at den er repræsenteret ved virksomheder, der sælger til andre virksomheder og til staten, i modsætning til private forbrugere.

Supply chain-sektoren rummer over hver tredje (37 procent) af alle job på det amerikanske arbejdsmarked, og beskæftiger i alt 44 millioner mennesker. Det er stillinger med betydeligt højere løn end gennemsnittet – 61.700 dollars (godt 370.000 kr.) mod $47.700 (ca. 287.000 kr.) – og med et højere niveau af innovation.

Undersøgelsen viser således, at tilstedeværelsen af job i den såkaldte STEM-kategori (Science, Technology, Engineering and Math) er dobbelt så høj i supply chain-industrien (11,4 procent) som i samfundet generelt (5,6 procent), og over fem gange så stor som i forbrugerøkonomien (2,1 procent).

Endelig er der også en høj koncentration af patenter i supply chain-branchen, som sidder på 88,6 procent af de patenterede idéer, specielt når det kommer til moderne teknologi som droner, robotter og lignende, mens B2C kun tegner sig for 11,4 procent.

Servicejob er vigtige
Det oplagte spørgsmål er selvfølgelig så, hvorfor det står så forholdsvis godt til for virksomhederne i den amerikanske værdikæde? Som en af årsagerne peger analysen på, at supply chain-industrien er kædet sammen med firmaer i en bred vifte af brancher, hvilket gør at innovationer her kan sprede sig og potentielt øge deres værdi.

Med dette og de forholdsvis høje lønninger i baghovedet, peger rapporten på, at det er vigtigt at forstå præcis hvilke industrier, der udgør supply chain-segmentet. Traditionelle fremstillingsvirksomheder er en central del af ligningen, men beskæftigelsen i den amerikanske produktionssektor er dalende, hvilket har ført til et pessimistisk syn på økonomien og politiske udspil rettet mod at rette op på tingenes tilstand.

Den kategorisering er imidlertid ude af trit med virkeligheden, mener forfatterne. Kun 10 procent af arbejdspladserne i supply chain-økonomien er i produktionen, mens 90 procent er i services, og opfattelsen af, at servicejobbene generelt er dårlige lønnet end i produktionen, holder heller ikke.

Rapporten præsenterer således en ny type kategorisering, der adskiller de traditionelle servicejob (tjener, ekspedient og lign.) fra servicepositionerne i supply chain-branchen. Disse spænder bredere; fra driftschefer over computerprogrammører til lastbilchauffører, og udgør omkring 80 procent af supply chain-arbejdsstyrken med en gennemsnitsløn på $63.000 (ca. 378.000 kr.), som er hastigt stigende.

Forfatterne peger afslutningsvis på at deres framework for supply chain-økonomien giver et mere optimistisk syn på den aktuelle status i branchen.

Læs også: ’America First’ kan påvirke amerikanske virksomheders forsyningskæder

”Vores nye kategorisering har afdækket en stor og dynamisk supply chain-økonomi. Specielt serviceleverandører har en vigtig rolle i at understøtte innovation og skabe velbetalte jobs. I stedet for en tilgang, der udelukkende baserer sig på ’bringing manufacturing back’, så bør vi flytte vores politiske fokus til at fokusere på at kultivere de supply chain-servicejob, der skal drive Amerikas økonomi fremad”, slutter de.

-AK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.02.2024SCM.dk

Medie: DSV kan være på vej med gigant-bud på DB Schenker

29.02.2024SCM.dk

CMA CGM genoptager Røde Havs-transit - i begrænset omfang

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup