RELEX rejser 500 millioner euro og udvider sit tekniske team

Gennem sin nyligt afsluttede finansieringsrunde har RELEX Solutions fået en kapitaltilførsel på en halv milliard euro. Med pengene skal softwareleverandørens tekniske team have et løft ved hjælp af flere hundrede nye medarbejdere.

Det allerede 400-mand store tekniske team hos RELEX Solutions skal udvides med endnu hundrede medarbejdere ovenpå en stor kapitaltilførsel. Foto: 123RF.

22.02.2022

SCM.dk

Den amerikanske investeringsplatform Blackstone Growth, der er en del af verdens største investeringsfirma Blackstone, har ledet og netop afsluttet den seneste finansieringsrunde for softwarevirksomheden RELEX Solutions.

Den finske vækstvirksomhed er kommet ud på den anden side 500 millioner euro rigere på baggrund af en vurdering til 5 milliarder euro.  RELEX, hvis datadrevne software automatiserer og optimerer forsyningskæde, planlægning og operationelle beslutninger for detailhandlere, vil bruge kapitaltilførslen til at booste sit tekniske team. Det allerede 400-mand store team skal udvides med endnu hundrede medarbejdere.

”Vi er stolte af at byde Blackstone, med deres enestående erfaring på området, velkommen på vores rejse, når vi fordobler vores engagement både til teknologisk innovation og vores vision om fuld integrereret planlægning”, siger Mikko Kärkkäinen, der er Group CEO og medstifter af RELEX Solutions, i en pressemeddelelse.

Tidligere har RELEX Solutions rejst over 200 millioner i euro i finansiering, men med denne rundes 500 millioner euro slår RELEX rekord for finske vækstvirksomheder.

“Blackstone har brugt signifikant tid i detail- og supply chain planlægningsmarkedet og samtidig fulgt RELEX’ vækst til en markedsledende position tæt. Vi ser frem til at se RELEX cementere deres position som en markedsleder og fortsætte med at udvide produktudbuddet med hjælp fra Blackstones kapital, ekspertise og globale netværk”, tilføjer Paul Morrissey, der leder europæiske investeringer for Blackstone Growth. 

Læs også: Kapitaltilførsel skal accelerere global ekspansion af fynske robotter

I dag er RELEX’ softwareløsninger blandt andet med til at forhindre madspild i detailhandlen. RELEX Solutions opnår dette ved at påvirke alle faser i forsyningskæden, hjælpe CPG-virksomheder med at udvikle nøjagtige produktionstidslinjer og sørge for, at detailhandlere kan sikre udbuddet i de rigtige mængder i tide til at imødekomme forbrugerens behov uden at forårsage spild.

Løsningen centraliserer supply chain, lager- og bemandingsdata for automatisk at optimere varestrømmen og udnytte kapacitet og ressourcer på tværs af hele forsyningskæden.

“Med RELEX, kan vi bedre forecaste vores genopfyldningsbehov og varestrøm gennem hele forsyningskæden – fra leverandører til butikker. Samtidig har RELEX også givet os værktøjerne til at håndtere ekstraordinære situationer som for eksempel pludselige ændringer i efterspørgsel eller midlertidige forstyrrelser i forsyningskæden”, fortæller Tuulia Wennerkoski, der er Vice President for Supply Chain Management hos SOK’s dagligvarehandel. 

I 2021 vækstede RELEX’ kundebase til over 350 kunder og fordoblede næsten deres softwareindtægter.  

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

03.03.2024SCM.dk

Rotterdam-terminal vil komme først med landstrøm til alle skibe

02.03.2024SCM.dk

Aalborg Havn klarer sig flot uden Royal Arctic Lines

29.02.2024SCM.dk

EU-Rådet kunne ikke vedtage due diligence-direktivet

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024Descartes

Sponseret

3 ud af 4 virksomheder inden for logistik oplever den mærkbare mangel på arbejdskraft

27.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Hurtig og præcis lageroptælling med mobile PDA’er hos Beck & Jørgensen

26.02.2024PALOMAT

Sponseret

Salgssucces: PALOMAT® præsterer 10% over budget og trodser tenden-ser

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup