Retrofit: Fabrikken forlænger maskines levetid med 30 år og sparer millioner

Den norske maskinfabrik Mecan har haft deres Anayak HVM 5000 bore- og fræseværk til renovering og retrofit hos danske Bast & Co. Det sparer maskinfabrikken for millioner og forlænger maskinens levetid med 30 år.

Siden maj sidste år har Bast & Co arbejdet intenst på at give maskinen en mekanisk overhaling, så den kan fortsætte mange år endnu efter branchens nyeste og højeste standarder. Foto: PR..

28.01.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Nyt er ikke nødvendigvis bedst. Det kan de skrive under på hos den norske maskinfabrik Mecan, som for nylig har fået en af deres vigtigste specialmaskiner tilbage efter en tur på værkstedet hos Bast & Co i Vejle.

Læs også: Digitalt forspring ruster inventarproducent til stigende produktionsomkostninger

Mecans Anayak HVM 5000 bore- og fræseværk har været i brug siden 90’erne og trængte efter de mange års slidsomt arbejde til en kærlig hånd og til at få styresystemet opdateret. Siden maj har Bast & Co derfor arbejdet intenst på at give maskinen en mekanisk overhaling, samt installeret en ny Heidenhain 640 styring, så den kan fortsætte mange år endnu efter branchens nyeste og højeste standarder.

Maskinen er af ældre dato, men denne slags maskiner er ofte bedre og mere solidt bygget end de nyere modeller. Renoveringen har forlænget dens levetid med 30 år, og samtidig sparet Mecan for en merudgift. Foto: PR..Millioner og måneder til forskel
Når en kostbar maskine nærmer sig sin udløbsdato, vil valget stå mellem at anskaffe sig en helt ny eller at renovere den gamle. Fræseværk af det omfang som Anayak HVM’en repræsenterer, er ikke alene dyre at erstatte, nye tilsvarende maskiner har også meget lang leveringstid og kræver særlige og dyre foranstaltninger og fundamenter at installere på værkstedet. Den samlede pris og spørgsmålet om, hvor længe man kunne undvære maskinen kontra ventetiden på en helt ny, var derfor helt afgørende for, at Mecan valgte at sende maskinen til Danmark til renovering.  

Mecan besøgte undervejs i processen Bast & Cos 3000m2 store værksted for at være sikre på, at arbejdet blev udført korrekt, og at alt skred planmæssigt frem. Foto: PR..

 

"Maskiner af denne størrelse er en investering, som skal overvejes nøje. Så da vi hørte, at Bast & Co kunne levere vores Anayak i tip-top stand på under den halve tid og seks millioner billigere end en ny tilsvarende maskine, var valget klart", siger Rune Helgeland, production manager hos PDS Mecan. Han uddyber:

"Samtidig skal man ikke underkende, at nok er maskinerne af denne slags af ældre dato, men de er ofte bedre og mere solidt bygget end de nyere modeller. Renoveringen har forlænget dens levetid med 30 år, og den står nu skarpere og opererer bedre end nogensinde før".Besøgte værkstedet i Danmark
Undervejs i processen besøgte nordmændene Bast & Cos 3000m2 store værksted for at være sikre på, at arbejdet blev udført korrekt, og at alt skred planmæssigt frem.

"Vi er de eneste i vores branche i Norge, der kan udføre det arbejde, som vi kan på den maskine. Så det var naturligvis meget vigtigt for os, at Bast & Co kunne holde, hvad de lovede", siger Rune Helgeland. Han tilføjer:

"Samarbejdet kom op at stå på baggrund af en anbefaling fra netværket, og selvom Bast & Co har et godt omdømme, ville vi gerne undersøge det selv on-site. Deres folk kunne svare kompetent på alle spørgsmål, jeg havde og viste med al tydelighed, at de havde styr på både det elektroniske og mekaniske. Samtidig var jeg imponeret over den kapacitet, de har, og omfanget i de ordrer, som var i gang på værksted. Det har jeg ikke oplevet andre steder i hverken Danmark eller Norge".

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

20.02.2024SCM.dk

AI vil sætte turbo på robotautomatisering

16.02.2024SCM.dk

Stort grønt gennembrud i den tunge industri

16.02.2024SCM.dk

Dansk forsvarsindustri har et stort potentiale

07.02.2024SCM.dk

Ny fabrik skal fremtidssikre pantsystemet

06.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Lille jysk produktionsvirksomhed øger effektiviteten med 30 procent ved at få hjælp udefra

01.02.2024SCM.dk

Familievirksomhed går mod elektronikgiganter med nyt genbrugskoncept

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup