Robusthed er en reel mulighed

Det er ikke nemt, men det kan lade sig gøre at skabe mere robuste kæder, der forbygger skadelige risici, lyder budskabet fra erfaren konsulent.

08.03.2013

SCM.dk

Gary Lynch, CEO i Marsh Risk Consulting, mener, at alle virksomheder bør fokusere på, hvordan de kan påvirke partnere til at skabe mere robusthed i kæderne. Foto: Marsh Risk Consulting..

Gary Lynch er administrerende direktør for Marsh Risk Consulting. Han mener, at der er stærke politiske og økonomiske barrierer for at realisere anbefalingerne fra World Economic Forums rapport ”Building Resilience in Supply Chains”; men han mener trods alt, at det er muligt:

“Vi har lært lektien fra naturmæssige og økonomiske katastrofer de sidste år i Japan, Thailand, USA og Europa, at vores globale forsyningskæder er mere forbundne og indbyrdes afhængige end, vi hidtil har troet og taget udgangspunkt i”.

Det starter med erkendelsen
Der er ifølge Gary Lynch sket en erkendelsesrejse her. Energimangel påvirker produktion og transport, kemikaliemangel påvirker højteknologisektoren, som igen påvirker forbrugerelektronik. Alle industrioer bliver påvirket af uenighed om deling af luftkapacitet, som er en vital ressource for flytning af personer og varer på tværs af verdenskortet.

Det etablerer platformen for og baner vejen for, at vi ifølge Lynch kan skabe et mere holistisk og aggregeret billede af og en mere sammenhængende indsats for at skabe mere robuste forsyningskæder.

Lynch fremhæver, at vi de sidste år har været vidne til, at nogle få Original Equipment Manufacturers (OEMs) har gjort en ihærdig indsats for at skabe mere robusthed. Førende aktører inden for detail, bilindustrien, high-tech og energisektoren er gået foran og har:

  • defineret fælles taksonomier og standarder,
  • etableret kriterier for hvordan man evaluerer tredjepartsrisici,
  • skabt en større grad af frem-og-tilbage overvågning, og
  • faciliteret udveksling af risicirelaterede informationer om kritiske faciliteter og transportruter.

<p>”Pionererne har indført belønnings- og sanktionssystemer i forhold til deres samarbejdspartneres adfærd…”</p>

Gary Lynch, CEO i Marsh Risk Consulting

Adfærd er nøglen
”Hvad der er endnu mere vigtigt er, at pionererne har indført belønnings- og sanktionssystemer i forhold til deres samarbejdspartneres adfærd. Resultatet er, at nogle af samarbejdspartnerne har sat ekstra fokus på deres partneres adfærd og hvordan de kan påvirke den adfærd. På den måde er der skabt en positiv kædereaktion, der bygger mere robusthed ind i forsyningskædenetværkene”, fortæller Gary Lynch og tilføjer:

”Så ja, det er faktisk muligt at bygge mere robusthed ind i globale forsyningskæder, selvom en kæde aldrig er stærkere end det svageste led, og selvom de enkelte led i kæden ikke nødvendigvis kan se værdien af at arbejde for hele kædens bedste og ikke kun virksomhedens bedste. Det hele begynder med diskussioner lokalt, nationalt og regionalt, der sætter fokus på fælles interesser. Derfor er diskussioner og rapporter i stil med World Economic Forums rapport så vigtige, så ringene kan spredes i vandet, og vi alle begynder at diskutere robusthed med vores samarbejdspartnere og endda med vores konkurrenter”.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

16.04.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

15.04.2024SCM.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

12.04.2024SCM.dk

Industrivirksomhed vender ESG-krav til fordel

11.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD - hvem, hvad, hvor og hvordan?

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle