Sådan flytter du lageret, mens driften drøner derudad

I starten af 2023 skal Normal flytte varer til mere end 400 butikker i hele Nordeuropa til et nybygget lager. Det skal ske henover cirka fire måneder, hvor kæden vil åbne nye butikker og uden, at forsyningssikkerheden mærker det mindste.

"Den helt store udfordring er, at vi jo ikke stopper vækstrejsen, og at vi vil fortsætte med at åbne nye butikker parallelt med, at vi flytter lager. Vi skal så at sige lægge skinnerne samtidig med, at toget kører for fuld damp. Det bliver meget spændende”, fortæller Henrik Bøgelund. Foto: Normal..

21.02.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

”Vi sælger helt normale varer til unormale priser”, lyder Normals sikkert velkendte slogan. For logistikdelen kunne sloganet lyde noget i retning af: ”Vi håndterer helt normale varer i en helt unormalt vækstpræget og omskiftelig logistik”. Vareflowet er i hvert fald udsat for en vækst i størrelsesordenen 50 procent om året, ligesom sortimentet ændrer sig hyppigt, og det kan man roligt sige ikke er helt normalt.

”Vi vækster kraftigt i både Danmark, Sverige, Norge og Holland, og rammerne for vores lager har svært ved at følge med. Vi er også en meget entreprenant virksomhed, der hele tiden prøver nye idéer af. Så vi kom frem til den beslutning, at vi bliver nødt til selv at bygge nogle lagerfaciliteter, der er store nok til at rumme den fremtidige vækst”, fortæller logistikdirektør Henrik Bøgelund.

Normal har derfor købt en større grund af Hedensted Kommune tæt på den østjyske motorvej og er allerede i gang med at bygge et nyt logistikcenter på 78.000 etagemeter, som skal stå klar til indflytning i første halvdel af 2023.

Normals vigtigste logistikopgave er at sikre vareforsyningen ud til butikker, så slutkunderne aldrig bliver mødt af tomme hylder. Vareflytningen vil derfor blive organiseret ud fra butikker og ikke kategorier. Det fortæller Henrik Bøgelund. Foto: Normal..

Anden gang på fem år
Det bliver så anden gang på fem år, at Henrik Bøgelund og hans logistikhold flytter lager. Tilbage i 2018 flyttede Normal lager fra Brabrand vest for Århus til en ny lokation ved Horsens.

Læs også: Normal satser på manøvredygtighed og lav tech-grad i nyt logistikcenter

”Da vi i 2018 besluttede os for selv at etablere og drive lager, havde vi reelt intet kendskab til vores egne lagerprocesser og ingen ressourcer til at køre en parallel drift i overgangsfasen, fordi lagerdriften dengang var outsourcet til tredjepart. Vi har siden 2018 fået god indsigt i vores processer, og vi høstede også lidt læring fra flytningen i 2018, som jeg forventer, vi skal drage nytte af i 2023”, fortæller Henrik Bøgelund.

Fakta om Normal

• Normal køber mærkevarer fra hele EU, der hvor varerne er billigst.
• Blandt varerne finder kunderne personlige plejeprodukter, husholdningsprodukter, kosmetik, dyremad, skriveartikler, helsekost, drikkevarer mm. Udvalget omfatter mere end 3.500 varenumre. Normal kører med et stort fast sortiment af varer og derudover suppleres der hele tiden med nye mærkevareprodukter.
• Normal åbnede sin første danske butik i april 2013.
• I dag består kæden af mere end 345 butikker i Danmark og Nordeuropa.
• Kæden forventer at åbne 150 nye butikker i det kommende år.

I 2018 var udfordringen sådan cirka følgende:

• Nye fysiske rammer.
• Ny organisation.
• Ny it.
• Nyt lagerlayout.
• Nye processer.

Alt sammen inden for mindre end ét år og i en ordresituation, hvor virksomheden vækster kraftigt og åbner masser af nye butikker i Danmark og specielt i udlandet.

Lægger skinnerne, mens toget kører
”I 2023 bliver udfordringen noget, der ligner. Dog vil organisationen være den samme, den vil bare blive udvidet med flere medarbejdere, ligesom vi denne gang har bedre kendskab til vores processer. Den helt store udfordring er, at vi jo ikke stopper vækstrejsen, og at vi vil fortsætte med at åbne nye butikker parallelt med, at vi flytter lager. Vi skal så at sige lægge skinnerne samtidig med, at toget kører for fuld damp. Det bliver meget spændende”, fortæller han.

Læs også: Normals nye logistikcenter kan rumme firedobling af volumen

To vigtige læringer
Henrik Bøgelund fremhæver to læringer fra sidste flytning, som han vil lægge vægt på i 2023:

  1. Han vil prioritere bedre systemunderstøttelse. I forbindelse med flytningen i 2018 klarede organisationen sig med Excel-baserede systemer. Der skal mere solide værktøjer til, når Normal flytter lager i 2023.
  2. Han vil prioritere at flytte lageret ud fra butikker og ikke ud fra varekategorier. Normals vigtigste logistikopgave er at sikre vareforsyningen ud til butikker, så slutkunderne aldrig bliver mødt af tomme hylder. Vareflytningen vil derfor blive organiseret ud fra butikker og ikke kategorier.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

Kunstig intelligens er langt mindre udbredt i forsyningskæden, end man måske skulle tro

20.06.2024SCM.dk

Kommentar: Leverandører drukner i ESG-spørgeskemaer

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup