SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

Et ERP-system integrerer og automatiserer forskellige forretningsprocesser - herunder finans, HR, lagerstyring, salg og indkøb. Det giver mulighed for at styre ressourcerne mere effektivt og strømline arbejdsgange, hvilket forbedrer effektiviteten, produktiviteten og konkurrenceevnen. I denne podcast udveksler fagfolk erfaringer om beslutningsprocessen til ERP, og hvad der kendetegner det gode ERP-projekt.

Fra venstre er det Thomas Frantsen, Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft. Foto: Horisont Gruppen/Bredana Axcite

24.05.2024

SCM.dk

Podcastværterne Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft har taget podcastudstyret med til Bredana Axcite og produceret en podcast sammen med COO, Head of Operations, Thomas Frantsen over temaet ”Det gode ERP-projekt”. Podcasten er sponseret af Bredana Axcite.

Sikkerhed er højt på ledelsesagendaen
”Vi kan godt mærke, at sikkerhed fylder mere og mere hos vores kunder, og måske begynder det i virkeligheden også at fylde meget mere, om leverandørerne også har styr på sikkerheden” siger COO Thomas Frantsen, Bredana Axcite. Også emner som compliance og et større fokus på lokal sourcing fylder godt. ”Der er jo nogle helt store geopolitiske tendenser i forhold til f.eks. at få noget produceret i Kina lige nu, og vi kan godt mærke, og at man i hvert fald som minimum har flere heste at spille på” siger Thomas Frantsen. Mange leverandører er dog stadig afhængige af leverancer fra Fjernøsten, herunder Kina.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Vigtigt med Business casen
”Vi skal kunne dokumentere, at der er noget at hente for forretningen. Det kan være bedre forecasting, bedre disponering, bedre styr på master data, eller mere automatiserede processer, fordi mere bliver digitaliseret. I vores pitch bruger vi business casen til at forklare, hvorfor virksomhederne skal opgradere til en ny version. De får bedre styr på leveringsevnen og lagrene. De får skabt noget transparens. De sikrer, at der arbejdes med et ordentligt datagrundlag, så de kan sikre, at der tjenes penge på det, der faktisk produceres. Og hvis man kommer fra nogle af de ældre ERP-systemer, så er der en tendens til, at der også bruges en lang række Excel-ark, som gør, at styringen ikke er realtidsbaseret. Ja, det er forretning. Det er jo ligesom at lave en stor investering i et fabriksområde. ERP-systemet har mange daglige brugere fra forskellige funktioner, så det er et super kritisk system. Derfor skal man også tage det dybt alvorligt som ledelse. Man skal passe på med at sige, at det lige er noget for IT eller økonomi at klare. Det er vigtigt med forankring i topledelsen, og at der er fokus på at gøre forretningen bedre” siger Thomas Frantsen.

Deltagere i podcasten

  • COO, Head of Operations, Thomas Frantsen, Bredana Axcite
  • Podcastværter: Professor Jan Stentoft, Institut for Erhverv og Bæredygtighed, Syddansk Universitet, og 
  • Freelancekommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær.

Podcasten er frit tilgængelig for alle med en smartphone gennem podcast-apps som Apple Podcasts, Google Podcasts og Pocket Casts.

Demand Driven MRP
Demand Driven Material Requirements Planning (DDMRP) er en ny tilgang til styring af materialebehov, som har fokus på at synkronisere processer i forsyningskæderne med den faktiske kundeefterspørgsel. DDMRP adskiller sig fra en traditionel MRP ved at bruge dynamiske bufferlagerstyringsmetoder, der justerer sig baseret på variationer i efterspørgsel og lead-time. Flowet af materialer prioriteres gennem forsyningskæden med opmærksomhed på at forbedre gennemløbstider, da det sikres, at materialer er tilgængelige, når det er nødvendigt. Dette er baseret på efterspørgselssignaler. En sådan tilgang kan give virksomheder større fleksibilitet og effektivitet i forsyningskæden, samtidig med at det kan reducere overskydende lagerbeholdninger og unødvendig kompleksitet. ”Demand driven MRP er meget mere dynamisk og fremadskuende. Det er et godt alternativ til at køre den gamle klassiske model. Og så er den mere visuelt baseret, hvilket kan være mere intuitivt for brugerne”, forklarer Thomas Frantsen.

Nogle succeskriterier for ERP-projektet
Projektet bør have en klar forretningsmæssig vision og definerede mål, hvilket indebærer at forstå, hvordan ERP-systemet vil bidrage til virksomhedens overordnede strategi og effektivitet. Så ERP-systemet skal tilpasses organisationens strategiske mål og formål. 

”Vi skal kvantificere effekterne; det ser fint ud i PowerPoint, men vi skal kunne måle på det. Hvis man for eksempel har et mål om at blive 10-15% mere effektiv, så er AS-IS meget vigtig. Hvordan er facts om effektiviteten i dag, og hvordan flytter vi det? Derfor laver vi også en fit-gab-analyse som grundlag for business casen”, fortæller Thomas Frantsen. Andre vigtige succeskriterier er at sikre topledelsens opmærksomhed og involvering; at have fokus på effektiv kommunikation og at være bevidst om, at et ERP-projekt er et forretningsprojekt og ikke et rendyrket IT-projekt. 

/Pbh

Relateret indhold

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

17.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Thomas brænder for at skabe forandringer der kan mærkes på fabriksgulvet

17.06.2024SCM.dk

BMW indfører ny digital platform for den kundevendte forsyningskæde

13.06.2024SCM.dk

Autoværksteder får hjælp til at optimere logistikdriften

12.06.2024SCM.dk

København skal være global innovationskraft for life science og kvanteteknologi

12.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan AI også finde ørevoks?

10.06.2024SCM.dk

Kvanteknologien kan skabe danske erhvervseventyr

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup