SCM-medarbejdere og ledere skal lære hele livet

Livslang læring er blevet et mantra for det moderne arbejdsmarked, fordi forandringerne sker så hastigt, så bredt og så dybt. Det gælder også for supply chain og operations, og derfor har DTU lanceret en ny diplomuddannelse målrettet SCM.

DTUs nye diplomuddannelse i SCM foregår i DTUs afdeling i Ballerup. Foto: Thomas Hjort Jensen.

25.01.2019

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

”Fagfeltet operations og supply chain fylder rigtig meget i mange virksomheder. Der er mange aktiviteter, mange processer, meget økonomi og mange medarbejdere, som beskæftiger sig med at drifte, produktudvikle, lagre, distribuere, kvalitetssikre, planlægge, indkøbe etc.", fortæller Samuel Brüning Larsen, der er ansvarlig for Diplomuddannelsen i Operations og Supply Chain Management på DTU og fortsætter:

”Mange medarbejdere og ledere indenfor operations og supply chain har ikke en uddannelse indenfor feltet. Dette får de med denne efteruddannelse”.

"Men de medarbejdere og ledere, der har ansvaret for operations og supply chain, er ofte uddannet inden for kemi, byggeri, produktion, software eller noget helt femte, og de har så af mange gode grunde med tiden fået et ansvar inden for operations eller supply chain. De har masser af værdifuld praktisk erfaring, men mangler teoretisk viden om supply chain og operations management”.

Han tilføjer, at helt grundlæggende så er en dygtig medarbejder kendetegnet ved at have det rette mix mellem praktisk erfaring og teoretisk viden.

”Der skal helst være balance mellem erfaring og viden. Den teoretiske viden gør helt enkelt mennesker klogere, fordi det skaber en masse værdifulde refleksioner. Vores markedsundersøgelse viser et behov for teoretisk viden på SCM-feltet, og her passer vores uddannelse som hånd i handske”.

Fakta om uddannelsen:

  • Varighed: 2,5 år.
  • Niveau: Svarer til HD 2. del.
  • Adgangskrav: En uddannelse minimum på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en relevant videregående voksenuddannelse (VVU) og to års relevant erhvervserfaring. Hvis man ikke opfylder disse krav kan man få en ”realkompetencevurdering”, der vurderer om deltagerens samlede erfaring kan sidestilles med adgangskravene.
  • Omfang: Én aften om ugen i Ballerup + forberedelse + et afgangsprojekt i egen virksomhed.
  • Indhold: En række obligatoriske grundmoduler, en række valgfag og et afgangsprojekt.
  • Læringsform: Klasseundervisning med udbredt inddragelse af deltagernes egne erfaring og aktuel praksis.
  • Særkende: Mere teknisk orienteret end HD-uddannelser og mulighed for at prøve metoder af i egen praksis.

Markerer drejning i karrieren
Deltagerne på uddannelsen er erfarne medarbejdere og ledere, der har gennemgået en drejning af karrieren fra at være dygtige specialister i et fagfelt til at blive dygtige ledere eller specialister inden for logistik, planlægning, forecasting, distribution, kvalitetsstyring, koordinering mellem produktudvikling og supply chain, eller noget helt syvende inden for det store felt, vi kan kalde for ”operations og supply chain management”.

”Mange af vores deltagere arbejder i deres hverdag med discipliner og udfordringer, som de ikke oprindeligt er uddannet til at håndtere. De håndterer disse udfordringer i kraft af praktisk erfaring og generelle kompetencer. Deltagerne er netop på denne uddannelse for at gennemføre en struktureret læringsproces, der giver kendskab til den nyeste teori inden for operations og SCM. På den måde er de klædt bedre på til at håndtere udfordringerne i deres aktuelle arbejdsliv”, fortæller Samuel Brüning Larsen og tilføjer:

Læs også: Ny SCM-efteruddannelse satser på forretningsforståelse

”Deltagerne bliver for eksempel klogere på, hvordan produkters opbygning påvirker forsyningskæden, hvordan man designer en supply chain, hvilken betydning kvalitetsstyring har for supply chain og forretning, hvordan lean og procesoptimering kan spille en vigtig supply chain rolle, hvordan man leder projekter inden for tværgående SCM-felter o.s.v.”.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

19.06.2024SCM.dk

DI Transport får ny bestyrelsesleder

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup