SCM-profilen: Ned med kompleksiteten

Færre leverandører og smidigere interne processer er på dagordenen for supply chain-direktør Martin Bruun Larsen i Compass Group, der beskæftiger sig med catering, rengøring og Facility Management.

15.03.2013

SCM.dk

Martin Bruun Larsen, supply chain-direktør i Compass Group Danmark A/S. Foto: Compass Group. .

Hvad er de væsentligste udfordringer i dit job lige nu?
Lige nu arbejder jeg med at sænke kompleksiteten især to steder i vores catering-forretning. Dels på leverandørsiden, hvor vi sænker antallet af leverandører, og dels i vores interne processer.

De senere år har vi reduceret dramatisk i antal leverandører og produkter. For to år siden havde vi eksempelvis 12.000 produkter, i dag er det 4.000. Målet er 3.500, så det store træk er taget, og nu skal vi forfine løsningen.

En af måderne, hvorpå vi har sænket kompleksiteten internt, er ved implementering af et nyt, simpelt excel-rapporteringsværktøj. I stedet for et uoverskueligt antal målepunkter, er der nu kun fire økonomiske punkter, som kantinerne skal forholde sig til.   

<p>”SCM er helt afgørende i arbejdet med at skabe sammenhæng i de interne processer og få kommunikationen til at flyde uhindret gennem organisationen”.</p>

Martin Bruun Larsen, supply chain-direktør, Compass Group Danmark A/S

Hvordan kan jeres virksomhed forbedre sig inden for SCM?
Vi tror på, at stærke værdikæder er grundlaget for vores konkurrencekraft i fremtiden, så vi har et stærkt fokus på at danne partnerskaber med vores leverandører og bruger mange ressourcer på dialog for at sikre, at de har en dyb forståelse af vores forretning. Vores partnere skulle gerne være i stand til at forudse vores behov og være proaktive i forhold til vores forretning.

Det er også en udfordring, at vi forandrer os hurtigt, når kundeporteføljen ændrer sig. Det sker ofte i ryk, så er det vigtigt, at partnerne kan følge med og er forandringsparate sammen med os.

Det er desuden helt afgørende, at leverandørerne er med på, at vi agerer i en serviceværdikæde, hvor kundeservice er det primære.

Hvordan spiller SCM sammen med den overordnede virksomhedsstrategi?
SCM er en central del af vores strategi, for det sammenkobler forsyningskæden med vores interne forretningsprocesser. Hvis vi skal kunne levere et godt produkt, skal optimeringen af begge dele fungere. 

Om Martin Bruun Larsen

  • Nuværende job: Supply chain-direktør, Compass Group Danmark A/S.
  • Tidligere job: SCM & HSE-manager, Compass Group 2010, strategisk indkøber, Compass Group 2007, strategisk indkøber, Blockbuster 2006.
  • Uddannelse: HD i SCM, CBS 2006, HD i organisation, CBS 2009, MBA, AVT Business School 2011.
  • Fritidsinteresser: Fitness, film.
  • Civilstatus: Bor i Valby, samboende med Klaus, der er pædagog, ingen børn.

Da vores strategiske mål de næste 12-24 måneder handler om operation excellence i de interne processer samt fastholdelse af kunder, bliver SCM en væsentlig spiller i at nå målene.

Hvad tiltrækker dig ved at arbejde med SCM?
Jeg er meget drevet af foranderligheden i hele disciplinen, fra produktfokus til det holistiske syn. De værktøjer, man har som supply chain-praktiker, finder nu anvendelse bredt i organisationen, og mantraet med at rive siloerne ned i organisationen har fremmet den udvikling. SCM er helt afgørende i arbejdet med at skabe sammenhæng i de interne processer og få kommunikationen til at flyde uhindret gennem organisationen.

Hvilke udfordringer ser du for SCM i fremtiden?
Som så mange andre virksomheder bruger vi et Business Intelligence-værktøj, der giver os enorme mængder af data.  Det medfører en utilsigtet kompleksitet i vores beslutningsprocesser, og det vil vi fortsat arbejde på at reducere.

Vi kommer også til at arbejde med at øge hastigheden i forsyningskæden, så de lokale forretningsenheder kan reagere hurtigere. Hastighed er et væsentligt konkurrenceparameter for os.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup