Store virksomheder sparer over 80 mia. kr. på mindre CO2 i forsyningskæderne

Ifølge en ny undersøgelse fra CDP, har en stribe selskaber i sværvægtsklassen sænket deres leverandørrelaterede CO2-udslip med 551 mio. ton, hvilket har sparet dem 14 mia. dollars.

Ifølge CDP er virksomhedernes CO2-udslip fra deres forsyningskæder i gennemsnit fire gange så højt som det fra deres direkte drift. Foto: flickr/Tim Caynes.

19.02.2018

SCM.dk

58 virksomheder har fundet vej til den anden udgave af miljøkommunikationsorganisationen CDPs Supplier Engagement leader board på baggrund af deres indsats for at mindske CO2-fodaftrykket i deres omfattende forsyningskæder.

Læs også: Føde- og drikkevaregiganter vil styrke forsyningskæden

Selskaberne tæller storaktører som Apple, Honda, Microsoft, Nestlé, Rolls Royce og Unilever, og sammenlagt har 4.800 af deres leverandører skåret 551 mio. ton kuldioxid af deres udledninger i 2017, svarende til mere end hele Brasiliens udslip i 2016. Som følge af denne CO2-reduktion, har virksomhederne rapporteret om besparelser på i alt 14 mia. dollars (godt 83,5 mia. kr.).

Samtidig noterer CDP i stigning i antallet af virksomheder, der er opmærksomme på vandsikkerhed i deres forsyningskæder, hvilket ifølge organisationen har ført til, at 15 procent flere leverandører har offentliggjort data om vandforbrug til deres kunder gennem CDP i 2017. Derudover er selskaber som Klabin, L'Oréal og McDonald’s blandt de første til at arbejde sammen med CDP for at stoppe afskovning.

I rapporten Closing the Gap: Scaling up sustainable supply chain practices, som er CDP’s globale supply chain-undersøgelse for 2018, har organisationen udvalgt og anerkendt 58 virksomheder – dobbelt så mange som sidste år – ud af en pulje på over 3.300, på baggrund af deres arbejde med leverandører for at reducere udledninger og minimere miljørisici i deres forsyningskæder.

Ros til Frankrig, Japan og de amerikanske virksomheder
Som nævnt er den amerikanske softwaregigant Microsoft blandt de fremhævede på CDP’s leader board, og her er man glade for anerkendelsen i forhold til arbejdet med at mindske udslip, forbedre energieffektivitet og håndtere vandrelaterede risici.

”Vores daglige kontakt med titusindvis af leverandører verden over rummer både et stort ansvar og store muligheder. Vores partnerskab med CDP’s Supply Chain-program har hjulpet os med at etablere miljøpolitikker og gøre vores forsyningskæde mere bæredygtig, hvilket har styrket vores konkurrencefordel til en low-carbon-fremtid”, siger Responsible Sourcing Manager hos Microsoft, Tim Hopper.

Udover de 58 virksomheder, har CDP i rapporten også nærstuderet otte af verdens største økonomier (Brasilien, Kina, Frankrig, Tyskland, Indien, Japan, Storbritannien og USA) for at sammenligne leverandører i forhold til, hvor parate de er til at håndtere miljørisici.

Her fremhæver CDP Frankrig som den nation, hvor flest virksomheder (80 procent) har integreret klimaforandringerne i deres forretning, mens flest japanske selskaber (77 procent) har fastsat udledningsreduktionsmål.

Læs også: Australsk logistikgigant sparer 2,5 mio. ton CO2

CDP roser også de amerikanske virksomheder, der udgør en tredjedel af listen, for deres ‘We are Still In’-reaktion på Trump-regeringens farvel til Parisaftalen, mens det modsat halter for Brasilien, et land ”plaget af økonomisk og politisk usikkerhed”, hvor kun 21 procent af selskaberne har reduktionsmål, otte procent har målsætninger for vedvarende energi og blot seks procent af leverandørerne arbejder sammen med deres egne leverandører om klimaforandringstiltag.

-AK

De 58 virksomheder

Accenture
Acciona S.A.
Adobe Systems, Inc.
Advanced Micro Devices, Inc
Ajinomoto Co. Inc.
Apple Inc.
Atos SE
Bank of America
BNY Mellon
Bridgestone Corporation
BT Group
Coca-Cola HBC AG
Companhia de Concessões Rodoviárias - CCR
Cisco Systems, Inc.
Daikin Industries, Ltd.
Fujitsu Ltd.
Hankook Tire Co Ltd
Hewlett Packard Enterprise Company
Honda Motor Company
HP Inc
Husqvarna AB
Imperial Brands
ING Group
Intel Corporation
Interserve Plc
ISG plc
Johnson & Johnson
Juniper Networks, Inc.
KAO Corporation
Kellogg Company
Konica Minolta, Inc.
Koninklijke Philips NV
MetLife, Inc.
Metso
Microsoft Corporation
Nestlé
NRG Energy Inc
Owens Corning
Pacific Market International
Panasonic Corporation
PG&E Corporation
Philip Morris International
Philips Lighting
PricewaterhouseCoopers LLP
Red Eléctrica S.A.U.
Reynders Label Printing
Rolls-Royce
Sky plc
Société Générale
Sodexo
Taiwan Semiconductor Manufacturing
TD Bank Group
Tech Mahindra
Tereos
Tetra Pak
Tokyo Gas Co., Ltd.
Unilever plc
United Microelectronics
Yokohama Rubber Company, Limited

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

13.06.2024SCM.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

28.04.2024SCM.dk

Større sikkerhed for ansvarligt tømmer på vej

24.04.2024SCM.dk

Farvestoffer og additiver spiller hovedroller i dansk tekstilprojekt

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

16.04.2024SCM.dk

Sjælland får nyt sorteringsanlæg til plastaffald

09.04.2024SCM.dk

4 hacks til hvordan CPO kan skabe mere ESG

05.04.2024SCM.dk

EU direktiv om bæredygtighed bliver taget godt imod

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup