Toms høster store gevinster ved at samle ingrediensindkøb

Hos Toms Gruppen A/S har man opnået betydelige besparelser på mandetimer og budgetter ved at samle indkøbet af 50 ingredienser hos én leverandør. Samtidig kan koncernindkøbsfunktionen nu fokusere på strategiske råvarer.

Med en årlig produktion, der bl.a. omfatter over 15.000 tons chokolade, er Toms blandt Nordens største konfektureproducenter, og råvareforbruget er i sagens natur enormt. Foto: Toms. .

02.04.2013

SCM.dk

En håndfuld af de leverandører, der forsynede Toms med "perifere ingredienser" som for eksempel kondenseret mælk og diverse tilsætningsstoffer, blev inviteret til at give tilbud på at overtage hele leverancen. Foto: Toms. .

Med en årlig produktion, der blandt andet omfatter over 15.000 tons chokolade, er Toms blandt Nordens største konfektureproducenter, og råvareforbruget er i sagens natur enormt. Indkøbsafdelingen oplevede et uforholdsmæssigt stort tidsforbrug på perifere ingredienser og har derfor – gennem et såkaldt Single Sourcing Programme (SSP) – valgt at samle indkøb og logistisk håndtering af 50 artikler, der udgør en begrænset del af den samlede volumen.

 ”Vi er eksperter i at indkøbe de cirka 100 kerneråvarer, som tegner sig for langt størstedelen af budgettet. Det drejer sig eksempelvis om kakaobønner, sukker, mandler og nødder. Uforholdsmæssig megen tid blev brugt på forhandlinger og anden kontakt med de ti leverandører, som forsynede os med de resterende 50 ingredienser som for eksempel kondenseret mælk og diverse tilsætningsstoffer. Derfor inviterede vi en håndfuld af dem til at give tilbud på at overtage hele leverancen”, forklarer Andreas Hansen, der er Group Purchasing and Sourcing Manager hos Toms.

Sparer både tid og penge
Ifølge Andreas Hansen kunne tre af de inviterede leverandører tilbyde samtlige 50 varer. Efter at have vurderet disse op mod hinanden faldt valget på Procudan A/S, der specialiserer sig i supply-chain-management-løsninger til den skandinaviske levnedsmiddel- og pharmaindustri.

”Vores forventning var først og fremmest at spare tid og dermed frigøre ressourcer til opgaver af større økonomisk betydning samt at spare penge på at overlade indkøbet af perifere produkter til andre med større erfaring og volumen. Begge dele er lykkedes”, konstaterer han.

Desuden lægger indkøbschefen vægt på, at det har medført tidsbesparelser i forbindelse med daglige, operationelle indkøb i produktionen at nøjes med én leverandør i stedet for ti, ligesom der spares fragtomkostninger ved at få produkterne udsendt samlet fra lager.

”Her passer det fint, at Procudan er fysisk repræsenteret i Danmark og Sverige, hvor hoveddelen af vores produktion foregår. Endelig er det væsentligt for kvalitetsafdelingen, at al kvalitets- og CSR-dokumentation relateret til de 50 ingredienser er samlet hos Procudan”, fortæller indkøbschefen.

Konkurrenter som underleverandører
Kun én ting har ikke været helt som forventet.

”Vi har haft lidt urealistiske forventninger til, hvor mange ingredienser der uden videre kunne erstattes. I nogle tilfælde har det i praksis været for dyrt og omstændeligt at få alternativer godkendt af vores produktion og kvalitetsafdeling, og vi har da holdt fast i de gamle. Her har det dog fungeret fint, at de hidtidige leverandører er blevet underleverandører hos Procudan, så vi kan nøjes med at handle ét sted”, siger Andreas Hansen.

Faktisk har det intensiverede samarbejde med Toms Gruppen lagt fundamentet til et helt nyt forretningskoncept hos Procudan.

Om Procudan

Procudan leverer supply-chain-management-løsninger til blandt andet levnedsmiddel- og pharma-industrien i hele Skandinavien – med ingredienser og kundetilpassede emballager som kernekompetencer.

Virksomheden, der er etableret i 1901 og har afdelinger i Danmark og Sverige, har specialiseret sig i at tilføre værdi til kundernes forsyningskæder gennem Single Point Sourcing.
Kilde: www.procudan.com

”At tilføre værdi til vores kunders forsyningskæder har i mange år været Procudans mission. Opgaven hos Toms viste, at der kan være store gevinster at hente for virksomheder, der tør tænke i nye baner. Vi lancerede derfor Procudan Single Point Sourcing, som handler om at tilføre ressourcer og frigøre potentiale hos vores kunder ved at udnytte synergi omkring eksempelvis indkøb, logistik- og lagerløsninger, produktoptimering, risikostyring og ikke mindst kvalitetssikring”, siger markedsdirektør Morten K. Andreasen fra Procudan.

Han påpeger, at kunden bibeholder det overordnede ansvar for de berørte produkter og overdragede opgaver, og at kundens overblik sikres gennem teknologi og løbende dialog.

”Løsninger som den, Toms har implementeret, indebærer et meget stort potentiale for at opnå merværdi uden at løbe forretningsmæssige risici. Det får flere og flere virksomheder øjnene op for, siger markedsdirektøren.

- JKK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.06.2024SCM.dk

Den grønne omstilling skriger på ESG-kompetencer

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

17.06.2024SCM.dk

Indkøberne har kåret Danmarks bedste B2B webshop

11.06.2024SCM.dk

Landbrugets omstilling kræver nye værdikæder

03.06.2024SCM.dk

Klimarådet: Miljømærkede offentlige indkøb mangler politisk fokus

28.04.2024SCM.dk

Større sikkerhed for ansvarligt tømmer på vej

24.04.2024SCM.dk

Farvestoffer og additiver spiller hovedroller i dansk tekstilprojekt

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup