Transportgigant sænker energispild i transitlager

Danske Fragtmænd har sparet 1.8 mio. kr. på energiregningen efter et partnerskab med energispecialisten Schneider Electric, der har gennemgået en energirenovering af et stort transitlager i Høje Taastrup.

1.8 mio. kr. Så meget har Danske Fragtmænd sparet efter et partnerskab med Schneider Electric, der har hjulpet med at energirenovere et stort transitlager i Høje Taastrup, der behandler al gods transport mellem Hovedstaden og Jylland, Fyn og Sjælland. Foto: Danske Fragtmænd. .

01.09.2014

SCM.dk

Der kan være store besparelser at hente ved at energirenovere lagerfaciliteter. Det ved transportgiganten Danske Fragtmænd, der har optimeret energiforbruget på et stort transitlager i Høje Taastrup, hvor firmaets godstransport mellem Hovedstaden og Jylland, Fyn og Sjælland går igennem. Energiprojektet er lavet i et partnerskab med Schneider Electric, og på tre år er der skåret i alt 1,8 mio. kr. af energiregningen. Samtidig spares miljøet for 580 tons CO2 via en række energitiltag med varig effekt. Projektet viser, at der ligger et stort besparelsespotentiale i lagerfaciliteter.

”Vi oplever tit, at lagerfaciliteter med stor fordel kan energirenoveres og udløse store varige besparelser. - Alligevel overses lagerhaller ofte til fordel for andre bygninger, hvor kravene til indeklima og komfort er mere udtalte”, siger projektleder Toni Jönsson fra Buildings Business i Schneider Electric Danmark.

Danske Fragtmænd råder over 1.600 lastbiler, som hvert år distribuerer mere end 9 mio. forsendelser til kunder i hele Danmark. Det stiller store krav til lagerkapacitet, og Danske Fragtmænd valgte at fokusere energiindsatsen i deres store lagerfaciliteter. Nu høster fragtfirmaet nu energifrugterne.

”Vi har frem for alt opnået markante el besparelser på belysning og ventilation og derigennem finansieret en teknisk ajourføring af vores faciliteter i Høje Taastrup, der udgør et vigtigt knudepunkt for vores godstransport”, siger teknisk chef John Steinmejer, Danske Fragtmænd.

Energiprojektet omfatter renovering af belysning, ventilation, CTS- anlæg samt online driftsstyring med alarmfunktioner via et webhotel, som bl.a. begrænser udgiften til egne servere og service.

”Formålet med energirenoveringen er at opdatere den tekniske standard i vores transitanlæg i Høje Taastrup og udnytte ressourcerne optimalt. Når vi tilmed kan lade driftsbesparelserne finansiere projektet, bidrager det effektivt til gøre Danske Fragtmænd endnu mere konkurrencedygtige i forhold til vores ca. 40.000 erhvervskunder”, uddyber John Steinmejer.

Belysningen i en transithal på 15.000 kvadratmeter samt udendørs belysning af pladser er nu tilpasset det aktuelle behov på Danske Fragtmænds store transitlager i Høje Taastrup. Spændingstilpasning bidrager yderligere til en varig el-besparelse, der nu udgør cirka 18 procent. Foto: Danske Fragtmænd..

Totalrenovering af lys
Det faldende elforbrug skyldes en totalrenovering af en række udendørs lysanlæg samt ikke mindst belysning i en hal på i alt 15.000 kvadratmeter. Her er der bl.a. er monteret spændingsdæmpning og automatisk tænding af armaturer via lysfølere og CTS-anlæg.

”Renoveringen sikrer, at lyset - udendørs og indendørs - individuelt tilpasses de meget skiftende behov døgnet rundt i løbet af året frem for automatisk at oplyse de store arealer, selv om der ikke er aktiviteter”, forklarer Toni Jønsson, der har været tæt knyttet til projektet i Høje Taastrup.   

Samtidig overvåges ventilations- og varmeanlæg i administrationsbygningen fra en samlet platform, så nedkøling og opvarmning i langt højere grad går i spænd og er med til at sikre, at man opfylder kravet til afkøling af fjernvarme og dermed undgår strafgebyrer.

- JKK 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup