UPS bestiller over 6.000 naturgasbiler

Den amerikanske distributionsgigant UPS har investeret tre mia. kr. i mere end 6.000 naturgasdrevne varebiler og tilhørerende tankstationer i USA. Bilerne kan køre på fornybar naturgas, der skærer op mod 90 procent af drivhusgasudledningen sammenlignet med diesel.

Frem mod 2022 får UPS leveret over 6.000 naturgasdrevne køretøjer, bl.a. den ikoniske brune varevogn med den høje dør. Foto: UPS.

21.10.2019

SCM.dk

Fra starten af 2020 begynder den amerikanske transportvirksomhed UPS for alvor at løfte sin indsats, når det gælder alternative drivmidler til sin enorme flåde af leveringskøretøjer. Til den tid ankommer således de første af de over 6.000 naturgasbiler, som selskabet netop har bestilt.

Læs også: UPS tester og investerer i førerløse lastbiler

De mange gasdrevne varevogne og lastbiler, der vil blive leveret løbende frem til 2022, skal services fra en tilhørerende infrastruktur af tankstationer som en del af en samlet investering på 450 millioner dollars (ca. tre milliarder kroner).

Køretøjerne bliver udstyret med brændstofsystemer målrettet komprimeret naturgas (CNG), hvilket man fra UPS’ side forventer vil bidrage positivt til markedets udvikling i USA, og ikke mindst til selskabets udslip af drivhusgasser, på samme måde som ellastbilerne gør.

Det gælder ikke mindst når bilerne bliver fyldt med fornybar naturgas (RNG), som de også vil være klar til fra start. RNG bliver fremstillet af råvarer fra lossepladser, landbruget og andre biologiske kilder og kan på den måde give en drivhusgasbesparelse på op til 90 procent sammenlignet med konventionel diesel.

Også tungere lastbiler er med i ordren. Foto: UPS.

12 procent mindre drivhusgas i 2025
Samtidig med investeringen i de gasdrevne biler har UPS indgået aftaler om at købe ca. 870 mio. liter RNG-ækvivalenter i løbet af de næste syv år, hvilket gør selskabet til den største RNG-forbruger i transportindustrien.

”UPS fortsætter med at udvide og forbedre vores smarte logistiknetværk ved at implementere nye teknologier og skabe højfleksibelt, datadrevent og bæredygtigt netværk. Det er derfor vi sigter efter, at 25 procent af de køretøjer, vi køber i 2020, skal køre på alternativer brændstoffer”, siger chief information and engineering officer for UPS, Juan Perez.

I løbet af de sidste 10 år har UPS investeret over 1 mia. dollars i køretøjer, tankstationer og teknologier omkring alternativer brændsler, med en målsætning om at skære 12 procent af drivhusgasudslippet fra sin vejgodstransport frem mod 2025.

Læs også: UPS fortsætter med at rulle elcykler ud på markedet

Ved udgangen af i år vil UPS drive 61 naturgastankstationer, primært i USA samt i Vancouver i Canada og Tamworth i Storbritannien. Hvor mange stationer den nye investering skal resultere i er ikke specificeret.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

21.05.2024SCM.dk

Unge voksne vil have arbejde med mening og udvikling

21.05.2024SCM.dk

Månedens udfordring: 4 KPI’er skal skabe succes for COOP’s drift

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

16.05.2024SCM.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup