17 SCM-eksperters bud på 2018 - del 2

SCM.dk har spurgt 17 SCM-eksperter om, hvad de forventer vil fylde mest i 2018. Svarene afspejler, at ledelse af forsyningskæden er en mangfoldig opgave. Eksperternes bud dækker alt fra data, digitalisering og disruption over S&OP og kompetenceudvikling til strategi og innovation. Der er masser af inspiration til, hvordan du kan slibe supply chain-knivene og være klar til 2018. Dette er anden del.

09.02.2018

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Nicolaj Boysen, logistikdirektør, COOP:
Nye teknologier skal bindes sammen med driften

Største udfordringer:
De største udfordringer bliver at få den række af nye systemer og automatiseringsanlæg, vi i 2017 har implementeret, til at spille fuldt ind i vores supply chain og fortsætte udrulningen af butiksspecifikke løsninger på sortiment, leverancer mm.

Væsentligste virkemidler:
De vigtigste virkemidler bliver at binde vores nye systemer til Forecast & Replenishment, ruteplanlægning og software-robotter sammen med driften på vores distributionscentre, butikker og leverandører for at hente de fulde synergier i vores end-to-end supply chain.

Lars Bek Jensen, parter og director, Langebæk A/S:
SCM 4.0 kalder på kompetenceudvikling

Største udfordringer:
Vi er i opgangstider med stigende flows og volumen i næsten alle brancher, og en væsentlig forudsætning for udvikling og effektivisering i supply chain er adgangen til kvalificeret arbejdskraft. Dette kan i visse regioner og industrier være den væsentligste udfordring, vi står overfor i 2018.

Væsentligste virkemidler:
2018 og tiden fremover blive en spændende tid med øget digitalisering og automatisering i supply chain. Fx rummer SCM 4.0 store muligheder. Det stiller krav om løbende faglig dygtiggørelse på personalesiden, og dermed bliver et af de væsentligste virkemidler, for at kunne omfavne udviklingen og fremtiden, uddannelse og kompetenceudvikling.

Henrik Storm Jørgensen, Senior Vice President, Corporate Supply Chain, Ambu A/S:
Globalt ejerskab skal spille sammen med lokalt engagement

Største udfordringer:
Mangel på kapacitet indenfor især landevejstransport i både USA og Europa bliver en udfordring. Hele vores S&OP proces og dermed optimeringen af lagerniveauer på alle lagre globalt er baseret på overholdelse af foruddefinerede lead times. Mangel på chauffører gør, at leveringssikkerheden påvirkes, hvilket vi kun kan afværge enten via et ændret distributions foot-print eller forøgede sikkerhedslagre lokalt.

Væsentligste virkemidler:
For at muliggøre en optimering af hele vores forsyningskæde etableres et globalt ejerskab både styrings- og omkostningsmæssigt. Dette kræver en høj grad af transparens i hele kæden, hvilket vi nu har skabt. Men udfordringen bliver at bibeholde et fortsat lokalt engagement kombineret med det globale ejerskab.

Nis Kampp, director SCM management consulting, 4Improve:
S&OP og anvendelse af data er hjørnesten

Største udfordringer:
Virksomheder mærker nu, at vi er kommet ud af de magre år efter krisen. Her 10 år efter har mange arbejdet så intensivt med at reducere produktionsapparatet, at kapaciteten begynder at stramme til. Nu begynder væksten for alvor at presse udstyret til at yde maksimalt.

Væsentligste virkemidler:
En robust og velsmurt S&OP-proces er nødvendig for at sikre, at man kan følge med efterspørgslen. Det kræver især:

  1. Prioritering – hvilke ordrer, produkter og kunder skal forfordeles for at sikre kort og langsigtet profitoptimering.
  2. Fokusering – hvilke produkter og ydelser skal vi selv stå for, og hvilke skal vi optimere gennem partneraftaler.

Derfor er evnen til at anvende data vigtig for at træffe de rigtige beslutninger og dermed differentiere sig.

Richard Wilding, professor, Cranfield School of Business:
Supply chain lederen skal tage sig mere tid til strategi

Største udfordringer:
Den største udfordring bliver at tilpasse forsyningskæden til supply chain 4.0. Teknologier som blockchain, additive manufacturing, machine learning og robotter kalder på nye processer og strukturer. Der er behov for, at ledere hæver sig op over brandslukninger og fokuserer på strategier, der kan rumme den nye verden.

Væsentligste virkemidler:
Det kræver fokus på scenario planlægning og skabelse af en innovationskultur. Termen ”den bi-modale forsyningskæde” bliver mere og mere diskuteret. Modus 1 handler om det forudsigelige, som kan blive håndteret af en lean tilgang. Modus 2 kræver fokus på ”exploration”. Her er der behov for agilitet for at håndtere det uforudsigelige og tilpasse nye teknologier. Den store udfordring er at skabe en organisation, der kan begge modi.

Jesper Thomsen, director, Valcon:
Supply chain skal blive en konkurrenceparameter

Største udfordringer:
At transformere supply chain-området fra at være en omkostning til en konkurrenceparameter, der bruges proaktivt i forhold til eksisterende og nye markeder. Dette kræver udfordring af rammerne og nytænkning i supply chain – eksempelvis SCM’s rolle i forhold til produktudvikling, differentieret service tilpasset kunderne, videreudvikling af S&OP-processen, indtænkning af robotter i SCM-løsningen samt de gode gamle dyder (robusthed, flow, forenkling osv.).

Væsentligste virkemidler:
I 2017 har supply chain-lederen fået et unikt værktøj til optimering af produktomkostninger i forsyningskæden udover de klassiske. Det hedder Six Theta® og kan reducere produkternes kostpris med 15-30 procent (dokumenterede resultater). Værktøjet gør, at supply chain-lederen fremover vil spille en nøglerolle i forbindelse med udviklingen og introduktionen af nye produkter og sikring af konkurrencedygtigheden.

Læs første del af temaet her og tredje del her.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om 2018

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

16.05.2024SCM.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

15.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.05.2024SCM.dk

Det bliver fit in or fuck off, når Gen Z kommer ind på arbejdsmarkedet

15.05.2024SCM.dk

Her arbejder CEO også på fabriksgulvet

13.05.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup