4 ud af 5 danskere ser klimaet som århundredets største udfordring

Danskerne er i udbredt grad bekymret for klodens fremtid. Og de er vil se handling fra politikernes side af. Det viser den fjerde udgave af EIB’s klimaundersøgelse, der undersøger europæernes klimaholdninger i 2021.

3 ud af 4 danskere er positivt stemte overfor afgifter på klimabelastende produkter og ydelser, så vi i stedet tilvælger vedvarende alternativer. Det kunne være både vind- og solenergi. Foto: 123RF.

16.11.2021

SCM.dk

79 procent af danskerne mener, at klimaforandringer og deres konsekvenser er menneskehedens største udfordring i det 21. århundrede. Selvom tallet varier på tværs af aldersgrupper og samfundslag, så er ikke mindre end 74 procent enige i udsagnet noget sted.

Det viser første del af Den Europæiske Investeringsbanks (EIB) seneste store klimaundersøgelse, som afdækker europæernes holdninger til klimaforandringer i en verden i hastig forandring i 2021-2022.

Til gengæld mener danskerne ikke, at politikerne påtager sig det nødvendige ansvar for krisen. 55 procent vurderer, at de er mere bekymrede end regeringen er. Ligeledes går 62 procent ind for, at regeringen indfører strengere foranstaltninger, der gennemtvinger ændringer i folks adfærd, hvilket er 3 procentpoint højere end sidste år.

Hos EIB har man for nylig vedtaget en klimabankkøreplan, som lægger rammerne for de grønne investeringer på samlet set 1 billion euros, som banken har planer om at gennemføre inden 2030. Samtidig slår planen også fast, at halvdelen af midlerne skal investeres inden 2025.  

Læs også: Danmark og Mærsk kræver klimaneutral søfart i 2050

”Som EU's klimabank er det EIB's opgave at finansiere projekter med fokus på ren energi, energibesparelser, bæredygtig transport og innovation, der er med til at begrænse temperaturstigningen til højst 1,5 °C. Vi i EIB har – sammen med danske samarbejdspartnere – skabt gode resultater med vores finansiering af vedvarende energiprojekter og innovation inden for renere energi i Danmark og agter at bygge videre på denne succes sammen med samarbejdspartnere i den offentlige og private sektor i Danmark,” siger Vice President i EIB, Christian Kettel Thomsen, i en pressemeddelelse.

På spørgsmålet om, hvilken energikilde landet bør basere bekæmpelsen af global opvarmning på, foretrækker to ud af tre danskerne vedvarende energikilder til håndtering af klimakrisen, hvilket er lidt over EU-gennemsnittet på 63 procent. Tilslutningen til vedvarende energikilder i Danmark er størst blandt personer over 64, hvor 71 procent bakker op. Dette tal falder, måske overraskende, med 14 procentpoint for personer under 29 til 57 procent. 

Generelt er danskerne lige så lidt tilhængere af kerneenergi som andre europæere, men kønsforskellen er bemærkelsesværdig i Danmark: 15 procent af mænd er tilhængere af kerneenergi modsat kun 6 procent af kvinder.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.07.2024SCM.dk

Virksomheder styrker it-sikkerhed med mærkningsordning

16.07.2024SCM.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup