Afgørende forskel at investere i medarbejdertrivsel

OJ Electronics har opnået stor tilfredshed blandt virksomhedens medarbejdere ved at investere strategisk i medarbejdertrivsel og arbejdsglæde. Gå-hjem-møder har givet værktøjer til at sikre den mentale robusthed og forebygge stress, ligesom elektronikvirksomheden fra Sønderborg tager ansvar for integrationen af deres mange internationale kollegaer.

”Medarbejderne udgør kernen og rygraden hos OJ Electronics, og det har de altid gjort. Vi er en arbejdsplads med et stærkt fællesskab og udtalte familieværdier. Her er plads til at være den, man er, og vi tror på, at den diversitet er med til at skabe et godt og sundt arbejdsmiljø. Vi skal gå glade på arbejde, ellers er man ikke i stand til at yde sit bedste”, siger Marianne Betzer, HR-direktør hos OJ Electronics. Foto: OJ Electronics..

28.08.2023

SCM.dk

Det bærer frugt at investere strategisk i medarbejdertrivsel og arbejdsglæde - det kan de glædeligt konstatere hos elektronikvirksomheden OJ Electronics.
I forbindelse med offentliggørelsen af deres seneste årsregnskab har den sønderjyske producent af elektriske styringer til ventilation og gulvvarme for første gang fremlagt nøgletallene fra deres ESG-rapport. I den fremgår det, at 93 procent af medarbejderne hos OJ Electronics enten er tilfredse eller meget tilfredse med at gå på arbejde.

Det tal vækker glæde hos Marianne Betzer, HR-direktør hos OJ Electronics.

”Medarbejderne udgør kernen og rygraden hos OJ Electronics, og det har de altid gjort. Vi er en arbejdsplads med et stærkt fællesskab og udtalte familieværdier. Her er plads til at være den, man er, og vi tror på, at den diversitet er med til at skabe et godt og sundt arbejdsmiljø. Vi skal gå glade på arbejde, ellers er man ikke i stand til at yde sit bedste”, siger Marianne Betzer.

Hun hæfter sig ligeledes positivt ved OJ Electronics’ stærke evne til at fastholde medarbejdere. I ESG-rapporten fremgår det, at elektronikvirksomheden har en gennemsnitlig udskiftning i medarbejderstaben på 11 procent - markant laver end markedsgennemsnittet, som ligger på 29 procent.

Som et led i arbejdspladsvurderingen gennemfører OJ Electronics hvert tredje år en tilfredshedsundersøgelse blandt medarbejderne - senest i 2021. Der afholdes herudover 2 gange årligt individuelle trivselssamtaler med alle medarbejdere. Det er dog ikke de eneste værktøjer, OJ Electronics gør brug af i arbejdet med at sikre arbejdsglæden og trivslen.

I efteråret 2022 søsatte elektronikvirksomheden en række ’gå-hjem-møder’, hvor medarbejdernes velbefindende stod øverst på dagsordenen. Formålet med møderne var at give både medarbejdere og ledere håndgribelige værktøjer til, hvordan de individuelt og i fællesskab kan arbejde med deres mentale sundhed og forebygge stress.

”Initiativet til møderne kom på bagkant af et par omskiftelige år med pandemi og efterfølgende krigen i Ukraine. Vi ønsker at agere på mistrivselstegn frem for først at reagere, når skaden er sket, og vi har nu nogle helt konkrete værktøjer, der gør det muligt for os at spotte mistrivsel og stress på et tidligt tidspunkt og dermed komme eventuelle udfordringer i forkøbet”, siger Marianne Betzer og tilføjer:

”Ud over de løbende trivselssamtaler med medarbejderne ønsker vi med møderne at signalere, at døren hos den nærmest leder altid står åben, og at man ikke skal være bange for at åbne op om de problemstillinger, man går og tumler med”.

Hos OJ Electronics ynder de at beskrive sig som en dansk familievirksomhed med et internationalt udsyn. Den beskrivelse dækker over deres markedsandele, som strækker sig ud over hele verden, ligesom det i lige så høj grad dækker over medarbejdersammensætningen.
Af ESG-rapporten fremgår det, at 20 procent af de 176 medarbejdere har andet pas end dansk, med nationaliteter fra blandt andet Brasilien, Indien, Pakistan, Østrig og Østeuropa.

”For mange af vores internationale kollegaer er situationen den, at de i Danmark skal skabe sig en helt ny tilværelse. Af erfaring ved vi, at den øvelse kræver støtte og hjælp, og vi ser det som vores ansvar at sikre, at de falder til og relativt hurtigt får en hverdag op at køre – også uden for arbejde”, siger Marianne Betzer.

Læs også: Logistikvirksomhed øger omsætningen i Danmark og nabolande

Hun fremhæver, at OJ Electronics blandt andet tilbyder de mange internationale kollegaer danskundervisning, da sproget er vigtigt for det sociale liv i virksomheden, som blandt andet byder på mange sociale arrangementer året rundt.

”Vi kan se, at det gør en afgørende forskel at investere i medarbejdertrivsel, for år efter år fejrer vi det ene jubilæum efter det andet, og her snakker vi kollegaer, der har været hos os helt op til 40 år. Det, synes vi, er den fornemmeste anerkendelse, vi kan få som virksomhed – at enkeltpersoner vælger at dedikere så mange af deres år til det, vi har skabt her i Sønderborg”, siger Marianne Betzer.    

- PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

03.03.2024SCM.dk

Rotterdam-terminal vil komme først med landstrøm til alle skibe

02.03.2024SCM.dk

Aalborg Havn klarer sig flot uden Royal Arctic Lines

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup