Aktive investeringer hjælper virksomheder under corona

Virksomheder, der har investeret på grund af Covid-19 klarer sig bedre end virksomheder, der har været tilbageholdende i deres investeringsstrategi. Det viser nye tal baseret på en rundspørge hos ledere af danske SMV-virksomheder.

Hvor 34 procent af de virksomheder, som har øget investeringerne under Covid-19 har haft en stigning i omsætningen, har kun 3 procent af de virksomheder, der har reduceret investeringerne, har haft en stigning. Foto: Teknologisk Institut..

13.04.2021

SCM.dk

”Lige nu står fremstillingsvirksomhederne midt i en krisetid. Automatisering og digitalisering bliver de greb, der ikke bare får virksomhederne gennem krisen, men skaber den udvikling, som får virksomhederne til at stå stærkere efter krisen, altså bliver mere resiliente”, siger adm. direktør for Teknologisk Institut, Juan Farré i en pressemeddelelse.

Instituttet har gennem projektet Innovation Benchmark gennemført en rundspørge omkring investeringsstrategien hos 1.380 danske små eller mellemstore virksomheder, der viser at virksomheder, der har investeret i løbet af coronakrisen klarer sig bedre end virksomheder, der har holdt sig tilbage. 

Dette er både i forhold til omsætning og udviklingen af antal arbejdspladser, hvor 34 procent af de virksomheder, som har øget investeringerne under Covid-19 har haft en stigning i omsætningen, mens kun 3 procent af de virksomheder, der har reduceret med investeringer, har haft en stigning.

Ligeledes har 29 procent af de investerende virksomheder øget beskæftigelsen, mens kun tre procent af virksomhederne uden investeringer i automation, innovation og digitalisering har fået flere ansatte.

Læs også: Novo udvider produktion af diabetesmedicin med millioninvestering

”Det bekræfter, at innovation er vigtigt i krisetider. Virksomheder, der investerer og innoverer på trods af krisen, ser ofte at det kaster gode resultater af sig. Hvis flere virksomheder arbejder målrettet og kontinuerligt med innovation og bliver bedre til at ramme plet med innovationsindsatsen, så vil det oftere munde ud i gode resultater, værdifulde løsninger og styrket konkurrenceevne”, siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.

Juan Farré er enig i den analyse, og afslutter: ”Historisk har det været sådan, at vores evne til at omstille krise til innovation har været afgørende for fastholdelse af konkurrencen. Det har reddet os i Danmark gang på gang, at vi er gode til at samarbejde på tværs af vidensinstitutioner, organisationer, netværk, partnerskaber og konkrete virksomheder”.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Reservedelsleverandør styrker logistik og salg

16.04.2024SCM.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

15.04.2024SCM.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

12.04.2024SCM.dk

Industrivirksomhed vender ESG-krav til fordel

11.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD - hvem, hvad, hvor og hvordan?

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

09.04.2024SCM.dk

Alle ledelsesstandarder har fået klimakrav

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle