Banker tilslutter sig principper, der skal styrke shippingens klimaindsats

En gruppe på 11 banker, deriblandt Danske Bank, har indtil tilsluttet sig de såkaldte Poseidon-principper, der skal sikre, at bankerne ser på rederiernes klimaovervejelser, når de skal beslutte sig for at give lån.

Danish Ship Finance, Danske Bank og Nordea har sammen med otte andre banker en låneportefølje til shippingindustrien på globalt plan på omkring 100 mia. dollar (ca. 670 mia. kr.). De har nu alle tilsluttet sig Poseidon Principles..

19.06.2019

SCM.dk

Principperne skal således gøre det mere tydeligt, hvorvidt rederiernes låneporteføljer hos bankerne lever op til de klimamål, der sidste år blev vedtaget af FN's Internationale Maritime Organisation (IMO). Det fremgår af en pressemeddelelse.

Shippingindustrien er i dag ansvarlig for 2,2 procent af verdens CO2-udslip. Derfor fastsatte IMO i april sidste år et mål om, at industrien skal reducere udledningen af drivhusgasser med 50 procent i 2050 sammenlignet med niveauet i 2008.

I første omgang har Citi Group, Société Générale, DNB, ABN Amro, Amsterdam Trade Bank, Credit Agricole CIB, Danish Ship Finance, Danske Bank, DVB, ING og Nordea, der til sammen har en låneportefølje til shippingindustrien på globalt plan på omkring 100 mia. dollar (ca. 670 mia. kr.), tilsluttet sig de nye principper. Det ventes, at flere banker vil følge efter.

”Som en af de ledende finansielle institutioner inden for shippingindustrien anerkender vi vores rolle i at adressere og markedsføre sektorens høje ambitioner om at reducere CO2-udledningen fremover. Vi tror, at Poseidon-principperne vil være et vigtigt initiativ i den henseende”, siger Øivind Haraldsen, der er global head of shipping for Danske Bank, i pressemeddelelsen.

Poseidon Principles fire hovedpunkter

Vurdering af klimatilpasning
De banker, der har skrevet under på principperne, måler CO2-intensiteten og vurderer klimatilpasningen hos deres shippingporteføljer på en årlig basis.

Ansvarlighed
Bankerne vil også kun anvende datatyper, kilder, standarder og tjenesteudbydere, der er oprettet af IMO.

Håndhævelse
Underskriverne vil samarbejde med klienter og partnere om at standardisere pagtklausuler i kontrakter, der skal sikre adgang til høj kvalitets data.

Gennemsigtighed
Underskriverne vil offentligt melde ud, at de har underskrevet principperne, og vil årligt offentliggøre resultaterne af deres porteføljes klimatilpasning.

Kilde: Global Maritime Forum

Principperne skal løbende udvikle sig
Principperne, som bankerne frivilligt kan tilslutte sig, fastsætter rammer for, hvordan de finansielle institutioner vurderer og offentliggør klimaindsatsen i shippingindustrien. Ifølge pressemeddelelsen skal principperne udvikle sig, i takt med at IMO justerer sin politik og reglerne på klimaområdet i industrien.

Poseidon Principles er blevet udviklet i samarbejde med bankerne Citigroup, Société Générale og DNB, ligesom ledende spillere i branchen som A.P. Møller-Mærsk, Cargill, Euronav og Lloyd's Register har deltaget.

Derudover fremgår det af pressemeddelelsen at eksperter fra organisationerne Global Maritime Forum i Danmark og Rocky Mountain Institute i USA samt University College London Energy Institute har bidraget i arbejdet.

”Shippingindustriens dekarbonisering kræver uovertruffen innovation. Et moderne skib er et stærkt kapitalkrævende aktiv med en levetid på typisk 25-30 år. For at kunne levere på de ambitiøse klimamål, skal nul-emissionsskibe være en del af flåden i 2030”, siger driftsdirektør hos Mærsk, Søren Toft, i pressemeddelelsen og fortsætter:

Læs også: Shippingindustrien er slet ikke klar til de kommende svovlkrav

”Dette giver os kun ti år til at udvikle de nye maritime brændstoffer, fremdriftsteknologier og infrastrukturer, som er påkrævet. Poseidon-principperne vil hjælpe os med at sætte gang i denne overgang”, siger han.

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Logistikgiganter vil hæve temperaturen på køletransport

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup