Boehringer Ingelheims fabrik viser vejen mod CO2-neutralitet
Boehringer Ingelheims fabrik i Danmark er allerede i mål og har opnå CO2-neutralitet i scope 1 og 2. Det er et skridt på Boehringers vej til at nå det samme på verdensplan i 2030, og en vigtig del af virksomhedens globale bæredygtighedsstrategi.
"Jeg er utrolig stolt af vores team, deres engagement og indsats for at opnå denne certificering. Vi har fået dokumenteret, at vi har en balanceret drivhusgasemission. Det svarer til 'CO2-neutral', hvor nettoemissionerne er nul”, siger Sara Krag-Jensen, der i 2024 er tiltrådt som fabriksdirektør hos Boehringer Ingelheim Animal Health Denmark A/S.. Foto: Boehringer Ingelheim
Det kræver omhyggelig dokumentation, måling og beregning. Det kræver uafhængige auditører, og det kræver, at man driver en fabrik med et kraftigt reduceret klimaaftryk. Sådan drives Boehringer Ingelheims fabrik i Kalundborg, der producerer kosttilskud til dyr. Nu er den blevet certificeret CO2- neutral. Sara Krag-Jensen er i 2024 tiltrådt som fabriksdirektør hos Boehringer Ingelheim Animal Health Denmark A/S. Hun siger:
"Jeg er utrolig stolt af vores team, deres engagement og indsats for at opnå denne certificering. Vi har fået dokumenteret, at vi har en balanceret drivhusgasemission. Det svarer til 'CO2-neutral', hvor nettoemissionerne er nul”.
Det er TÜV Rheinland, som har udstedt Corporate Carbon Footprint-certificeringen. TÜV er et uafhængigt tysk certificeringsinstitut, der udfører tekniske inspektioner, tjekker dokumentation og udsteder certificeringer, der viser at eksempelvis en fabrik lever op til bestemte internationale standarder.
Auditørerne kunne konstatere, at den CO2-ækvivalente udledning i Scope 1 og 2 fra produktionsanlægget i Kalundborg kan måles og beregnes, hvilket er et af certificeringskravene. Det blev påvist, at produktionsanlægget kun udledte ét ton kuldioxid i 2023. Dette ekstremt lave udledningsniveau har Boehringer Ingelheim kompenseret for i form af et pålideligt klimabeskyttelsesprojekt for ren vandforsyning i Malawi.
En sådan investering i klimabeskyttelse er et andet krav for at opnå certificering. Sara Krag-Jensen ser gerne, at miljøarbejdet kan være til inspiration for andre aktører i industrien:
”Det er vigtigt for os at indgå i et aktivt fællesskab med andre lokale virksomheder, og det gør vi som partner i Kalundborg Symbiose, der samarbejder om at genbruge overskydende materialer og reststrømme for at skabe en bæredygtig og cirkulær tilgang til industri og produktion. Certificeringen betyder ikke, at vi er færdige. Vi fortsætter med at sænke vores energiforbrug, og vi undersøger brugen af vedvarende energikilder. Vi ser også på at optimere affaldssortering og undersøger vi også tiltag for at opfylde kravene i Scope 3”.
Til Scope 1 hører udledninger, der kommer direkte fra aktiviteter på fabrikker, herunder maskiner. Til Scope 2 hører indirekte udledninger, der kommer fra den energi, man køber for at drive en fabrik, såsom el og varme.
Kilde: Boehringer Ingelheim
/ PiB