Danmark skal op i gear for at sikre konkurrenceevnen

Virksomhedsforum for globale risici har netop præsenteret sine anbefalinger til regeringen, der sætter fokus på Danmarks globale konkurrenceevne og på danske virksomhedernes udfordringer i en tid med geopolitiske spændinger.

Sidste år nedsatte regeringen Virksomhedsforum for globale risici, hvor en række topchefer fik til opgave at rådgive regeringen om rammevilkår og afhængigheder, og levere anbefalinger til at nedbringe danske virksomheders sårbarhed over for globale risici. Foto: 123rf.com

10.06.2024

SCM.dk

Globaliseringen har haft stor betydning for danskere, danske virksomheder og ikke mindst velstanden i Danmark. Men geopolitiske spændinger, handelshindringer og et teknologisk kapløb har gjort verden mere usikker og sværere at navigere i som virksomhed.

Sidste år nedsatte regeringen Virksomhedsforum for globale risici, hvor en række topchefer fik til opgave at rådgive regeringen om rammevilkår og afhængigheder, og levere anbefalinger til at nedbringe danske virksomheders sårbarhed over for globale risici. 

Erhvervsminister Morten Bødskov:
”Verden er ikke, som den var for få år tilbage. Der er krig i Europa, og uro verden over ændrer vilkårene og hverdagen for danske virksomheder. Den globale konkurrence er intensiveret, teknologiudviklingen er accelereret, og vi står over for en massiv grøn omstilling. Det ændrer rammerne for at drive virksomhed. For den nye geopolitiske virkelighed betyder nye risici, men også nye muligheder. Derfor skal vi have EU op i gear og sikre vores konkurrenceevne, så danske virksomheder ikke går glip af vækstmuligheder. Med anbefalingerne fra forummet har vi et solidt fundament til det videre arbejde med den kommende globaliseringsstrategi for dansk erhvervsliv”.

Formand for Virksomhedsforum for globale risici, Niels Smedegaard:
”Vi står ved en historisk milepæl i globaliseringen og den helt store risiko for danske virksomheder er tab af konkurrencekraft. Tiltagende geopolitiske spændinger gør verden mere usikker og udfordrer gældende globale strukturer og spilleregler. Samtidig ændrer klimaforandringer og kravene til grøn omstilling, samt en accelereret teknologisk udvikling, vilkårene for at drive virksomhed fundamentalt. I Danmark såvel som i EU skal vi forstå, at vores position og relevans i verden i dag er svækket. Virksomhedsforummet leverer derfor et krystalklart budskab til de danske politikere og EU: Der skal handles resolut og øjeblikkeligt, hvis danske og europæiske virksomheder ikke skal stå tilbage som tabere i den globale konkurrence”.

Læs også: Danske SMV’er skal samarbejde med indiske virksomheder

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt:
"Vi står i en situation med krig i Europa, konflikter mange steder i verden og både klimaforandringer og en accelereret teknologisk udvikling. Her kan vi ikke tage vores stærke økonomi og succesfulde erhvervsliv for givet. Derfor skal vi konstant arbejde for at forbedre vores virksomheders rammevilkår, så vi kan fastholde og udbygge vores styrkepositioner. Her har virksomhedsforummet leveret et grundigt og nyttigt arbejde. Jeg hæfter mig blandt andet ved anbefalinger om smidigere regler for rekruttering af arbejdskraft, bedre muligheder for at anvende medarbejderaktier og ændrede skatteregler. Dem tager jeg med videre i regeringens arbejde”.

Digitaliserings– og ligestillingsminister Marie Bjerre: 
”Virksomhedsforummet peger på afgørende udfordringer, som vi står overfor, men også muligheder for, at vi som samfund kan ruste os til fremtiden. En af mine vigtigste prioriteter i digitaliseringspolitikken er netop, at vi griber mulighederne ved digitalisering, og derfor skal vi også nedbringe vores sårbarheder og ruste Danmark til fremtiden. Den store udfordring er, hvordan vi fortsætter med at være i front – ikke bare i Europa, men også i den globale konkurrence. Det kræver, at vi handler i tide og investerer i fremtiden, og her er anbefalingerne brugbare redskaber”.

Kilde: Erhvervsministeriet

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

12.06.2024Descartes

Sponseret

Sanktioner kan være en udfordring for dem, der arbejder med transport og logistik

11.06.2024SCM.dk

Danskerne er trætte af produkter i dårlig kvalitet

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup