Den mobile e-handel vokser

Det bliver mere og mere populært at bruge mobiltelefonen til køb og søgninger på nettet – særligt blandt danskere under 50 år. Derudover er den generelle e-handel vokset med 15 procent fra 2015 til 2016, viser nye tal.

Internetkøb og -søgninger via smartphones og tablets bliver mere og mere populære. Særligt børnefamilier er glade for de mobile løsninger..

06.09.2016

SCM.dk

Mobiltelefonerne nærmer sig computerne, når det kommer til handel og søgninger på nettet. Køb via mobilerne er således steget fra seks til ti procent fra 2015 til 2016, hvilket svarer til en vækst på 66 procent. Tallet for søgninger ligger på 16 procent mod 11 procent i 2015. Det viser en ny analyse foretaget af Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH).

Det er især danskere under 50 år, der gør brug af mobilen til online shopping, fremgår det af FDIHs E-handelsanalyse. Særligt segmentet børnefamilier benytter sig af de mobile enheder i form af smartphones og tablets – både til søgninger og køb på nettet.

Læs også: DI: Nyt eksportcenter skal få gang i dansk e-handel

””Bekvemmelighed” er det første ord, der falder mig ind, når jeg ser tallene. Mobiltelefoner er altid ved hånden, og tablets er enkle og hurtige at bruge. Det passer fint i en travl hverdag for børnefamilierne, hvor det bliver hurtigt og enkelt at kunne klare sine indkøb online”, siger adm. direktør for FDIH, Niels Ralund.

Analysen bygger på svar fra 7.000 danskere omkring første halvår af 2016. Selvom de mobile enheder er ved at hale ind på computerne, er 2016-tallet for sidstnævnte stadig en del højere: Brugen af computere ved køb på nettet ligger på 71 procent, mens tallet når 59 procent for søgninger. Tablets udgør 18 procent ved køb og 21 procent ved søgninger.

Af varekategorier ligger dagligvarer, mad og drikke øverst på listen for mobiltelefoner, mens sports- og fritidsudstyr topper for tablets.

I takt med stigningen inden for smartphones og tablets er mobilbetalinger - via Mobilepay og Swipp - ligeledes steget. Her udgør mobilbetalinger nu tre procent af alle betalinger, mens tallet i 2014 lå på én procent.

Voksende e-handel generelt
Tallene fra FDIH bekræfter videre, at danskernes e-handel i år runder 100 milliarder kroner. Det svarer til en vækst på 15 procent i forhold til sidste år.

Læs også: FDIH: Dyr fragt hindrende for e-handel

FDHI forventer desuden, at dansk e-handel for hele 2016 vil lande på 160 millioner handler – en stigning på 8 procent. Estimatet kommer på baggrund af første halvår af 2016 kombineret med en fremskrivning af dankorttal.

Andet halvår af 2016 vil formentlig ligge på samme omsætningsniveau som første halvår, men med et stærkere fjerde end tredje kvartal, lyder prognosen fra FDIH.

- KLZ

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

29.05.2024SCM.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

29.05.2024SCM.dk

Ny strategi for virksomhedsudvikling i Danmark

27.05.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Kop & Kande har indgået samarbejde med Delfi om leverance af digitale prisskilte til kædens butikker

27.05.2024SCM.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024SCM.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024SCM.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup