DSV Panalpina A/S har købt Global Integrated Logistics for 30,2 milliarder kroner

Med opkøbet af GIL bliver DSV verdens tredjestørste transport- og logistikvirksomhed, og ambitionen er at vækste med afsæt i den styrkede markedsposition, forlyder det fra virksomheden.

Med opkøbet af GIL bliver DSV verdens tredjestørste transport- og logistikvirksomhed, og ambitionen er at vækste med afsæt i den styrkede markedsposition. Foto: DSV Panalpina..

17.08.2021

SCM.dk

Transaktionen har en værdi på 30,2 milliarder kroner og en egenkapitalværdi på cirka 29,6 milliarder kroner. Det forventes, at DSV og GIL vil have en samlet proformaomsætning på cirka 160 milliarder kroner (baseret på tal fra de seneste 12 måneder), og en samlet medarbejderstab på 75.000 i mere end 90 lande. Som betaling for GIL modtager Agility DSV-aktier svarende til cirka 8 procent af alle DSV-aktier efter transaktionen, og dermed bliver Agility den næststørste aktionær i DSV. Ydermere vil DSV, når transaktionen er gennemført, nominere en repræsentant fra Agility til DSV’s bestyrelse, oplyser DSV Panalpina A/S i en pressemeddelelse.
Jens Bjørn Andersen, adm. direktør, DSV Panalpina, siger:

”Jeg er meget glad for at kunne byde vores nye kollegaer fra GIL velkommen i dag. Der er mange lighedspunkter mellem vores to virksomheder, både i forhold til forretningsmodeller og services og ikke mindst vores fælles fokus på lokalt ejerskab og at have kunden i centrum. DSV og GIL udgør ganske enkelt et fantastisk match. Fra i dag vil vi begynde integrationen, så vi sammen kan vokse og skabe endnu mere værdi for vores mange kunder, samarbejdspartnere og aktionærer, end vi gør hver for sig.”

LÆS OGSÅ: Sådan byggede DSV Panalpina en corona-luftbro for værnemidler

I pressemeddelelsen står der, at GIL’s forretning har en årlig nettoomsætning på 4,6 milliarder dollars, som primært er er fokuseret på luft- og søfragt, og det bliver nu tilføjet til det stærke globale DSV-netværk. Integrationen af GIL styrker herudover især DSV’s tilstedeværelse i Mellemøsten, Asien og Stillehavsområdet. Med sine 1,4 millioner kvadratmeter lagerplads tilfører GIL også ekstra kapacitet til DSV’s Solutions-division, mens GIL’s vejtransportaktiviteter i Europa og Mellemøsten udvider DSV’s Road-netværk.

”Med tilføjelsen af GIL’s netværk og kompetencer til vores eksisterende netværk forbedrer vi vores konkurrenceevne på tværs af alle tre divisioner: Air & Sea, Road og Solutions. Det skaber stærke forretningsmæssige muligheder og mere krydssalg og gør det samtidig muligt for os at tilbyde vores kunder endnu bedre services og en ’one-stop-shop’ for logistikløsninger,”  siger Jens Bjørn Andersen.

Integrationen af GIL og sammenlægningen af de to organisationer er netop startet, og processen vil blive gennemført land for land. For kunder og medarbejdere i mange lande vil det betyde, at det vil være ”business as usual” i den kommende tid, indtil processen påbegyndes i det pågældende land. Ligesom ved tidligere opkøb vil DSV gennemføre integrationsprocessen med respekt for både Agility og GIL organisationerne samt for deres medarbejdere.

- PBH

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.05.2024SCM.dk

Vi kommer ikke i mål ad frivillighedens vej

22.05.2024SCM.dk

90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

02.05.2024SCM.dk

Intelligente logistikløsninger til produktion af insektprotein

02.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

02.05.2024SCM.dk

JYSK stopper kæmpe plastikforbrug med nyt tiltag

01.05.2024Hans Schourup A/S

Sponseret

Nyt katalog og nye sikkerhedsprodukter fra MPM

01.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

Fuldt automatiseret produktionsanlæg med fejlfri vision

26.04.2024SCM.dk

Dansk startup vil tilbyde lagerautomatisering til mindre virksomheder

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup