DTL: Godt startskud på klimapartnerskab

Interesseorganisationen DTL – Danske Vognmænd roser regeringens ambitionsniveau når det gælder klimatilpasning og opfordrer til at bruge de offentlige indkøb som redskab til at fremme udviklingen. DI har ligeledes store forhåbninger.

DTL-direktør Erik Østergaard flankeret af statsminister Mette Frederiksen og transportminister Benny Engelbrecht på klimapartnerskabsmødet. Foto: DTL.

14.11.2019

SCM.dk

Ifølge DTL udgjorde mødet et ’godt startskud’ på arbejdet, og direktør Erik Østergaard, der sidder med for transporterhvervet, ser frem til samarbejdet og roser de høje målsætninger, regeringen har sat for de i alt 13 partnerskaber og den grønne omstilling, der skal være med til at indfri målet om en 70 procents reduktion af Danmarks CO2-udledning i 2030.

Alle fejlene, vi kan begå i processen, er også selvstændigt klimabelastende og bringer os ikke nærmere løsningen af den udfordring, vi har sat os selv

Erik Østergaard, DTL

”Regeringen og dens støttepartier har lagt et meget højt ambitionsniveau for Danmarks klimatilpasning og reduktion i CO2-udslip for de nærmeste år. Ingen dele af det danske samfund kommer til at gå fri, og det er helt naturligt, at vi, både som samfund og som erhvervsgruppe, må bidrage til at finde de bedste og mest effektive løsninger. Dét arbejde glæder jeg mig til at være en del af”, siger Erik Østergaard.

Fra DTL’s side opfordrer man politikerne til at undgå klimainitiativer, der svækker de danske vognmænd i den internationale konkurrence på transportområdet, eksempelvis når det gælder social dumping, som man mener ”hænger nøje sammen med klimaspørgsmålet”.

”For hvis mere godskørsel overtages af udenlandske biler, vil det være både et erhvervspolitisk og klimamæssigt selvmål. Den danske lastbilflåde er generelt langt over niveau sammenlignet med de biler, lavtlønschaufførerne ofte kører i. Den forskel vil det tage mange år at udligne”, påpeger Erik Østergaard.

Undgå klimabelastende fejl
Videre fremhæver han, hvordan godstransporten i DTL’s optik ”ikke [er] en lavthængende frugt med nemme og hurtige klimagevinster at hente”, på grund af det store behov for udbredelse af teknologier og investeringer i infrastruktur og materiel.

Her spiller stat og kommuner en vigtig rolle som indkøber i milliardklassen af danske løsninger og produkter, og derfor opfordrer DTL da også til, at bruge netop de offentlige indkøb som redskab til at fremme udviklingen.

Læs også: DSV påtager sig videnskabelige mål

”De løsninger, som det offentlige vælger at satse på, hvad enten det er kommunale lastbiler eller den ene eller anden type af brændstof, vil få afgørende betydning for tilgængeligheden og infrastrukturen også for de private vognmænd”, siger Erik Østergaard og fortsætter:

”Det gælder om, at vi bruger det rigtige udstyr, laver de rigtige investeringer osv. For alle fejlene, vi kan begå i processen, er også selvstændigt klimabelastende og bringer os ikke nærmere løsningen af den udfordring, vi har sat os selv.”

"Vi skal hele tiden se den danske klimaindsats i et globalt perspektiv, så vi i Danmark ikke når vores eget nationale mål ved at flytte aktiviteter ud af landet", påpeger Lars Sandahl Sørensen. Foto: DI/Sif Meincke.

DI: Husk det globale perspektiv
Også hos Dansk Industri ser man frem til arbejdet i partnerskaberne, som man roser regeringen for at inviterer erhvervslivet med i. Ikke alene er der ifølge DI-direktør Lars Sandahl Sørensen en stor vilje i virksomhederne til at tage et medansvar for den her opgave sammen med vores politikere og resten af samfundet, der er også gode muligheder for vækst og nye forretningsområder. Det kræver dog et globalt perspektiv.

”Vi bakker entydigt op om de høje danske klimaambitioner, men vi skal også hele tiden se den danske klimaindsats i et globalt perspektiv, så vi i Danmark ikke når vores eget nationale mål ved at flytte aktiviteter ud af landet. Opgaven er i høj grad at finde en fælles vej til at indfri klimaambitionerne, hvor vi samtidig griber de nye forretningsmuligheder og baner vejen for endnu flere grønne eksportsucceser”, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Dansk Industri vil fremtidssikre infrastrukturen

I den forbindelse er det vigtigt, mener DI, at regeringen, Folketinget og EU påtager sig den vigtige opgave forbundet med at fjerne de barrierer og den regulering, der i dag vanskeliggør den grønne omstilling.

”Virkeligheden er jo heldigvis, at mange virksomheder allerede er langt fremme – men også, at de støder på barrierer i form af f.eks. regulering, hvor både regeringen og Folketinget, men også EU, er helt afgørende for at finde nye løsninger og gøre nye mål mulige”, siger Lars Sandahl Sørensen.

-AK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

03.03.2024SCM.dk

Rotterdam-terminal vil komme først med landstrøm til alle skibe

02.03.2024SCM.dk

Aalborg Havn klarer sig flot uden Royal Arctic Lines

29.02.2024SCM.dk

Hårdt fysisk arbejdsmiljø koster lange sygemeldinger

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup