E-handelsgiganten Zalando springer ud som logistikudbyder

Zalando har de sidste 15 år opbygget en solid position på den europæiske e-handelsscene for modetøj. Nu vil e-handelsvirksomheden tilbyde sin stærke logistikinfrastruktur til andre e-handelsaktører, der på den måde kan fokusere på kerneforretning. Det sker i form af konceptet ZEOS.

”Vi har derfor de sidste år arbejdet intenst på at opsamle vores 15 års erfaring i én effektiv løsning, som vi kalder ZEOS Fulfilment”, fortæller Jan Bartels. Foto: Zeos Fulfilment.. Foto: Zeos Fulfilment.

14.11.2023

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Det er nemlig en kompliceret affære på en effektiv måde at præsentere, lagerføre, levere og eventuelt håndtere returforsendelser af produkter til kunder over hele Europa. Forbrugere i europæiske lande har meget forskellige forventninger til levering af e-handelsprodukter. Tre af de store udfordringer er for eksempel at håndtere:

  • Produktbeskrivelser- og billeder der matcher de mange forskellige brugerplatforme.
  • De mange forskellige leveringsaftaler, -former og -steder.
  • Relationer til en jungle af lokale transportører.
  • Investeringer i logistikfaciliteter.
  • Returflow der kan løbe op i 50 procent af forsendelser og repræsenterer store værdier og følsomme kundeoplevelser.

”Vi har derfor de sidste år arbejdet intenst på at opsamle vores 15 års erfaring i én effektiv løsning, som vi kalder ZEOS Fulfilment”, fortæller Jan Bartels, der er SVP B2B hos Zalando.

Vi har siden lanceringen i 2017 håndteret cirka 380 millioner produkter på vores partneres vegne, og den erfaring gør, at vores løsning i dag er gennemtestet og klar til også at inkludere eksterne aktører inden for mode og livsstil. Løsningen vil gøre det enkelt for e-handelsaktører at ekspandere til nye europæiske markeder”, fortæller Jan Bartels. Foto: Zeos Fulfilment.. Foto: Zeos Fulfilment.

1000 partnere og 380 millioner varer

Zalando har faktisk allerede været i gang med løsningen i et stykke tid i samarbejde med deres samarbejdspartnere.

”Vi har i dag mere end 1000 partnere, der anvender løsningen til at sælge og levere varer til 23 europæiske landemarkeder. Vi har siden lanceringen i 2017 håndteret cirka 380 millioner produkter på vores partneres vegne, og den erfaring gør, at vores løsning i dag er gennemtestet og klar til også at inkludere eksterne aktører inden for mode og livsstil. Løsningen vil gøre det enkelt for e-handelsaktører at ekspandere til nye europæiske markeder”, fortæller han.

Læs også: Månedens udfordring: Omnichannel og klima ryster forsyningskæde-posen

Løsningen foregår på den måde, at e-handelsaktører sender deres varer til ét af Zalandos 12 lagre, og så tager ZEO Fulfilment sig af resten. Èn integration gør det muligt for e-handelsbutikker at interagere med mere end 40 transportører, tilbyde mere end 160 lokale leverings- og returlokationer på tværs af 23 europæiske lande.

Styrker vores kundevendte logistik

ZEOS Fulfilment har allerede indgået aftaler med modevaremærker som for eksempel Pepe Jeans, Marks & Spencer og det polske sko- og tilbehørsmærke Kazar.

”Dette samarbejde har ikke blot revolutioneret vores kundevendte logistik, men det har også sat scenen for vores fortsatte vækst og succes. Vi har nu muligheden for at ekspandere vores tilbud på tværs af forskellige digitale salgskanaler på en enkel måde, som giver os langt bedre leveringstider. Det bidrager markant til vores kundeservice og -tilfredshed, og det hjælper os til at nå ud til nye digitale markeder, hvor vores nuværende logistik ikke understøtter levering. Vi er et selskab i konstant transformation, så vi elsker løsninger, der er innovative og gør det muligt for os at forbedre vores konkurrenceevne og agilitet”, fortæller Federica Miselli, som er Global Digital Business Director hos AWWG, der er moderselskab for Pepe Jeans og andre selskaber.

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Fremtidssikring af danske virksomheders forsyningskæder

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Opdateringer af Dynamics 365 reduceres fra syv til fire årligt

Mere fra...

01.12.2023SCM.dk

Plast genbruges i kæmpe mængder til øltransport

01.12.2023SCM.dk

Luftfarten sætter turbo på omfattende omstilling

01.12.2023SCM.dk

ESG og robotter præger det moderne lager

30.11.2023SCM.dk

Nye millioner til Klimakompasset vil gavne SMV’er

30.11.2023SCM.dk

Elektrisk lastbil vinder stor pris

29.11.2023SCM.dk

Bølge af betalingssvindel udfordrer e-handelen

29.11.2023SCM.dk

Nyansættelse skal løfte bæredygtigheden

28.11.2023SCM.dk

Pakkelevering i Sydjylland stiger markant

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia