Europæiske lande vil sætte fart på skibsfartens CO2-reduktion

Skibsfartens udledningen af CO2 skal gerne være reduceret med 40 procent i 2030. Derfor har først Frankrig og siden Danmark, Tyskland og Spanien i fællesskab udarbejdet forslag til, hvordan det kan gøres.

Skibsfartens udledningen af CO2 skal gerne være reduceret med 40 procent i 2030. Derfor har både Frankrig og Danmark, Tyskland og Spanien i fællesskab udarbejdet forslag til, hvordan det kan nås..

10.05.2019

SCM.dk

CO2-udledningen forbundet med skibsfarten skal ned. Det mener flere europæiske lande i hvert fald, og de arbejder derfor med flere planer for, hvordan det kan ske, skriver mediet Splash.

Læs også: IMO vil reducere drivhusgasser hurtigere

Tidligere på måneden kom Frankrig således med et forslag om at nedsætte hastigheden for skibe, mens Danmark, Tyskland og Spanien nu har udarbejdet et fælles forslag til den maritime miljøbeskyttelseskommite (MEPC) forud for deres session næste måned.

Det ti sider lange dokument beskriver en målbaseret tilgang til at nedsætte CO2-udledningen og påstår, at det kan medføre en reduktion på 40 procent i 2030, som er målet fastsat af den Internationale Maritime Organisation (IMO).

Den målbaserede reduktion er baseret de retslige rammer fra SEEMP. Det fremgår desuden, at det anses som essentielt for en mulig obligatorisk reduktionsforanstaltning at belønne hurtig reaktion for på den måde at understøtte yderligere energieffektive initiativer.

Med den målbaserede tilgang vil det være op til skibsejerne selv, hvordan de præcis vil nå målene. Forslaget er dog signifikant, da det, hvis det bliver omsat til lovgivning, vil være første gang nogensinde, at IMO vil indføre CO2-regulering gældende for alle ca. 52.000 eksisterende kommercielle fartøjer.

Eneste realistiske løsninger
Splash erfarer, at Europa-Kommissionen forventes at udarbejde et notat til IMO i denne uge, hvori de konkluderer, at Danmark, Tyskland og Spaniens forslag om operationelle effektivitetsforanstaltninger, eller Frankrigs forslag om hastighedsbegrænsninger, er de to eneste realistiske måder, som IMO kan opnå deres 2030-mål om at nedsætte CO2-udledningen med 40 procent.

Herhjemme er der naturligt nok mest opbakning til Danmark, Tyskland og Spaniens forslag, mens det franske møder kritik.

“Hos Danske Rederier støtter vi den målbaserede tilgang, som efterlader rum for skibsejeren til at bestemme, hvordan de vil opnå en 40 procents reduktion i 2030. En målbaseret tilgang giver lige vilkår og driver udviklingen mod en ny brændstoftype frem, mens hastighedsbegrænsninger ikke vil løse problemerne og risikere at blive en sovepude”, siger Danske Rederiers direktør, Anne Steffensen, til Splash.

I Frankrig mener man dog, at en reducering af hastigheden vil fungere som et glimrende overgangsmål. Man er dog fra fransk side ikke kommet med et specifikt forslag til, hvor meget hastigheden skal nedsættes med, da det først skal diskuteres med IMO.

Dr. Tristan Smith fra Londons UCL Energy Institute, der efter planen snart udgiver et studie af forskellige tilgange for IMO’s medlemmer, mener da også, at begge de to tilgange kan være gode løsninger:

Læs også: IMO klar med en ny klimaaftale for fremtidens skibsfart

”Arbejdet, som vi har foretaget med at evaluere forskellige kortsigtede løsninger, viser, at den eneste måde både at være tro mod IMO's politik og videnskaben, er strikse midler som hastighedsbegrænsninger eller målbaserede obligatoriske grænser”, fortæller han til Splash.

- JMA

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

23.02.2024SCM.dk

Kinesiske kraner mistænkt for spionage

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

23.02.2024SCM.dk

Vores tilgang til karriere og liv har ændret sig markant

21.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Mestergruppen har indgået en koncernaftale med Delfi Technologies om digital skilteløsning

20.02.2024SCM.dk

Flere håndværkere har en højere indkomst end akademikere

20.02.2024Global AGV

Sponseret

Overse ikke disse 5 tegn på, at du har brug for en Global AGV

19.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Københavns Maskinservice får hjælp af digitale prisskilte

15.02.2024TrueCommerce

Sponseret

SAP Excellence Day 2024

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup