Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

Et øget trusselsniveau for destruktive cyberangreb giver hen over sommerferien forhøjet risiko for it-svindel i danske virksomheder. Derfor er det ifølge it-ekspert lige nu vigtigt at tage en række forholdsregler.

Det ændrede trusselsbillede får nu den danske it-virksomhed team.blue til at sende en klar opfordring til it-afdelingerne i danske virksomheder: Få styr på it-sikkerheden inden medarbejderne tager på sommerferie. Sker det ikke, kan konsekvenserne kan være meget alvorlige. Foto: 123rf.com

02.07.2024

SCM.dk

Center for Cybersikkerhed, der er en del af Forsvarets Efterretningstjeneste, har tidligere i denne måned hævet trusselsniveauet for destruktive cyberangreb fra lav til middel. Det sker ifølge enheden, fordi Rusland har øget deres risikovillighed til at anvende hybride virkemidler med destruktive effekter i Europa. Center for Cybersikkerhed vurderer, at denne risikovillighed ligeledes omfatter destruktive cyberangreb.

Det ændrede trusselsbillede får nu den danske it-virksomhed team.blue til at sende en klar opfordring til it-afdelingerne i danske virksomheder: Få styr på it-sikkerheden inden medarbejderne tager på sommerferie. Sker det ikke, kan konsekvenserne kan være meget alvorlige.

”Sommerferien er traditionelt set højsæson for udefrakommende it-svindel i virksomhederne. Hackerne lukrerer på, at folk er gået lidt i ferie-stemning og måske tænker mere på sydens sol end på at få fintunet sikkerhedsniveauet. Derfor er det lige nu ekstra vigtigt, at man stopper op og får det hele tjekket godt igennem, inden kontoret lukkes ned”, siger Emil Stahl, der er Cyber Security Specialist hos team.blue.

Emil Stahl giver her fem konkrete bud på, hvad man skal gøre for at øge chancerne for at komme gennem sommeren uden svindel og hackerforsøg.

Opdater alle systemer og tjenester, der kan tilgås fra internettet. Bruger du for eksempel WordPress, kan der være sikkerhedshuller i ældre versioner eller plugins. Bliver de ikke lappet i tide, kan de blive udnyttet, og svindlerne kan få adgang til hjemmesiden.

Slå to-faktor-godkendelse til. Begrebet dækker over, at man skal bekræfte sit login på en enhed (for eksempel sin desktop-computer) fra en anden enhed (for eksempel sin telefon).

Byg stærke, unikke passwords og brug en Password Manager. Jo længere passwords jo bedre. Det er en god idé med mindst 14 karakterer og gerne en hel sætning med specialtegn - eksempelvis: Jegbrugeraltid1PasswordManager! 

Installer antivirus, hvis ikke du har det i forvejen, og sørg for, at du har styr på alarmerne. Aktiver også et spamfilter. Så kan du frafiltrere langt de fleste mails, der prøver at få dig til at åbne en fil eller klikke på et link. Samtidig tager du toppen af de ondsindede mails, du modtager.

Lav offline-backup af forretningskritiske data og systemer - og gerne rigeligt af den. En tommelfingerregel er 3-2-1 backup (3 kopier, 2 forskellige medier og 1 offsitekopi – det vil sige en kopi, der ligger isoleret fra de andre). I forhold til Microsoft 365, er mange ikke klar over, at Microsoft kun gemmer data i 30 dage. 

Læs også: Flere muskler til udvikling af nye teknologier

Desuden bør man ifølge Emil Stahl sikre, at de folk, man overlader sin it til, har de rette revisorerklæringer og certifikater – som eksempelvis ISO 27001 og ISAE 3402.

Kilde: team.blue

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

05.07.2024SCM.dk

Ny supercomputer skal hjælpe Danmark med klima- og sundhedsudfordringer

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup