Global e-handel og logistikbranchen vil vokse markant

I løbet af de næste ti år vil nethandlen blive langt mere betydningsfuld end hidtil forudset. Det gælder både i de udviklede lande og i vækstøkonomierne, viser en ny undersøgelse.

19.06.2014

SCM.dk

”I fremtiden vil logistik i langt større grad end i dag bane vejen for netbutikker”, siger Jürgen Gerdes, CEO for e-handel - postpakker hos Deutsche Post DHL. Foto: DHL. .

Logistik vil blive en væsentlig konkurrenceparameter, og forbrugerne vil kunne se frem til at få deres varer i løbet af få timer efter bestilling.

Læs også: Xbox-kamera revolutionerer logistikken

Sådan lyder ét af fire fremtidsscenarier, som logistik- og kurerfirmaet Deutsche Post DHL har undersøgt. Studiet er det første af sin art med et globalt perspektiv, og bidragsyderne er blandt andet tyske fremtidsforskere og internationale eksperter.

”I fremtiden vil logistik i langt større grad end i dag bane vejen for netbutikker. Vi har i dag et godt overblik over virksomheder i forskellige brancher i næsten alle lande i verden. Det betyder, at vi som logistikfirma i stigende grad også bliver rådgiver og partner for andres succes”, siger Jürgen Gerdes, der er CEO for e-handel - postpakker hos Deutsche Post DHL.

E-handel vil udgøre 40 procent
Ifølge ”Global E-Tailing 2025”-studiet udgør e-handel i dag otte procent af den samlede handelsvolumen i Europa. Denne andel kan stige op til 40 procent i de udviklede lande og op til 30 procent i dagens vækstmarkeder.

Studiet opstiller fire scenarier for, hvordan den globale e-handel vil udvikle sig for private og virksomheder i den nærmeste fremtid. Scenarierne er baseret på detaljerede analyser over de mest indflydelsesrige faktorer. Fra energi- og råvarepriser til teknologiske, politiske og sociale faktorer samt detail- og forbrugsmønstre.

Som et led i studiet har forskerne undersøgt både udviklede lande og nye markeder i hele verden. Og trendspejdere har studeret indkøb og logistiktendenser i 12 internationale metropoler — heriblandt New York, Moskva, Bangalore, Jakarta og Lagos. Den forbrugerindsigt, der er kommet ud af det, forankrer scenarierne i verdenen i dag. Og det øger dermed sandsynligheden for, at de rammer rigtigt.

Ekspreslevering skal måles i minutter
I et af fremtidsscenarierne vil vækstmarkederne i dag stå for væksten 11 år fra nu. En stærk global økonomi og en stabil middelklasse vil have efterspurgt en mulighed for at handle overalt. Som en følge heraf vil forbrugerne få deres indkøb meget hurtigere end i dag. Ekspresforsendelser vil blive leveret på mindre end 24 timer, og tiden vil endda blive målt i minutter.

I et andet scenarie har en højt udviklet digital kultur udviklet sig. Her vil næsten alle produkter blive solgt online. Forbrugerne vil få hjælp fra digitale assistenter for eksempel til automatiske indkøb af dagligvarer. Og for at beskytte både producenter og kunder mod forfalskede varer, vil logistikvirksomhederne derfor tilbyde beskyttede forsyningskæder.

Læs også: Post Danmark vil være dansk e-handels silkevej

Studiet er dog ikke kun skønlæsning og positive fremtidsscenarier. Et fjerde scenarie skitserer nemlig, hvordan forbrugsmønsteret verden over kan udvikle sig efter endnu en global finanskrise. I dette scenarie vil energi- og råvarepriserne være steget betydeligt. Det vil få folk til gøre op med tankegangen om at købe nyt hele tiden. I stedet vil de dele brugsgenstande med hinanden og en gør-det-selv-mentalitet vil vinde frem.

- JKK 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup