Hershey’s klar med handleplaner for bæredygtig kakaoforsyning

Slikfabrikanten Hershey’s vil både beskytte og genetablere skove i sin vestafrikanske kakaoforsyningskæde. Derfor har selskabet netop offentliggjort konkrete handleplaner, der skal stoppe skovrydning og sætte gang i genrejsning.

Kakaoproduktionen i Vestafrika foregår hovedsageligt i Ghana og Elfenbenskysten. Foto: Hershey’s.

18.03.2019

SCM.dk

I februar 2018 meldte den amerikanske konfekturegigant The Hershey Company – eller bare Hershey’s – offentligt ud, at man med øjeblikkelig virkning ville sætte en stopper for skovrydning og i stedet understøtte træplantningsprogrammer i sin kakaoforsyningskæde.

Læs også: Undersøgelse: Kakaoproduktion medfører udbredt skovfældning

Indsatsen koncentrerer sig om de to største kakaoproducerende lande i Vestafrika, Ghana og Elfenbenskysten, og ligge sig i forlængelse af Hershey’s engagement i det såkaldte Cocoa & Forests Initiative, som man var med til at etablere i 2015 under World Cocoa Foundation.

Handleplanerne bliver ruller ud under Hershey’s Cocoa For Good-program og er designet til at forhindre ulovlig adgang til og brug af følsomme skovområder ved at implementere skræddersyede lokale udviklingsprogrammer.

”Vi vil sikre os, at [kakao] fortsat vil være tilgængelig for et voksende antal forbrugere verden over, uden at gøre skade på skovene tættest på, hvor størstedelen af verdens kakao bliver dyrket. Med den rette omsorg og de rigtige ressourcer, stoler vi på, at kakao kan fortsætte med at vokse, samtidig med at følsomme skove og leveområder i regionen bliver beskyttet”, siger Hershey’s chef for bæredygtige indkøb, Beatrice Moulianitaki.

Hershey’s handleplaner er organiseret under tre strategiske søljer relateret til dels selve skovene, dels bæredygtig produktion og landmændenes leveforhold, og endelig også engagement fra lokalsamfund og social inklusion.

Læs også: Vil være en rollemodel for en CO2-tung industri

Med det udgangspunkt har man så udarbejdet planer for at beskytte skovene og samtidig tage hensyn til lokalbefolkningen, for på den måde at sikre bredest mulig opbakning til initiativerne. Konkret vil man bl.a.

  • Distribuere 900.000 multifunktionelle træer til skovbrug i Ghana og Elfenbenskysten frem mod 2022
  • Distribuere over 2,5 mio. forbedrede kakaoplantefrø til bønderne i de to lande inden for samme tidsramme
  • Satellitkortlægge 50.000 land- og skovbrug i sin forsyningskæde i landene i løbet af i år.

På nuværende tidspunkt har Hershey’s, der også bruger sin 125-års fødselsdag i år til at underbygge ansvarlighedsudmeldingerne, uddelt over 3,5 mio. kakaotræer og omkring 320.000 skyggetræer i Vestafrika mellem 2013 og 2017.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

11.12.2023RELEX Solutions

Sponseret

RELEX recognized as a Leader in 2023

08.12.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

08.12.2023TECSYS A/S

Sponseret

Modernisering og effektivisering af distribution gennem Tecsys Transport Management System

01.12.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Supply chain planning er 90 procent mennesker

27.10.2023SCM.dk

Udviklingen af demand planning står bomstille

24.10.2023SCM.dk

Tre stærke egenskaber ved supply chain planlægning

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup