Indkøbschefer mangler ressourcer

En ny undersøgelse viser, at mange indkøbschefer mangler de fornødne ressourcer til at varetage indkøbsfunktionen ordentligt.

25.04.2013

SCM.dk

Om undersøgelsen

Undersøgelsen ”2013 Chief Procurement Officer Data Survey” omfatter 16 spørgsmål, der blev stillet til en gruppe af Fortune 1000 indkøbschefer, der var inviteret til en Consero-event tidligere på året.

Kilde: Consero Group

Virksomheders kortsigtede mål om at spare penge på leverandøraftaler underminerer den mere langsigtede værdiskabelse et tættere samarbejde med leverandører kan give, mener over halvdelen af de adspurgte indkøbschefer i en ny amerikansk undersøgelse fra Consero Group, der arrangerer events for erhvervsledere.

65 procent af indkøbscheferne siger i undersøgelsen, ”2013 Procurement & Strategic Sourcing Data Survey”, at de lægger et konkurrencemæssigt pres på leverandørerne for at få et maksimalt udbytte i stedet for at samarbejde om at opnå de samme resultater.  

”Indkøbscheferne bør sende et klart signal til topledelsen om, at kortsigtede besparelser kan obstruere den mere langsigtede værdiskabelse”, siger Paul Mandell, administrerende direktør i Consero.

Pres på indkøbscheferne
Ifølge undersøgelsens mener 45 procent af indkøbscheferne ikke, at de har de fornødne ressourcer til at varetage indkøbsfunktionen ordentligt, og 34 procent tilkendegiver, at de har fået et mindre budget at rutte med.

Læs også: Indkøb gemmer kæmpestort innovationspotentiale

Ganske kontroversielt svarer næsten halvdelen, at social ansvarlighed og bæredygtighed ikke er vigtigt eller kun lidt vigtigt.

“Dette indikerer en økonomisk afmatning, eftersom en signifikant del af de adspurgte svarer, at de mangler de nødvendige ressourcer til at lede effektivt og at mange virksomheder fortsat stiller bæredygtighed og social ansvarlighed i bero”, siger Paul Mandell ifølge supplychaindigital.com.  

- JKK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

05.04.2024SCM.dk

EU direktiv om bæredygtighed bliver taget godt imod

03.04.2024SCM.dk

Ny forskning skal gøre fremstillingsindustrien mindre sårbar

02.04.2024SCM.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

13.03.2024SCM.dk

Sanistål vil gøre det lettere at aflæse produkters CO2-udledning

11.03.2024SCM.dk

Logistikoperationer kan optimeres med nye funktioner

23.02.2024SCM.dk

Indien udfordrer Kinas status som verdens fabrik

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle