InnoBooster skyder en halv million i dansk startup

Innovationsfondens investeringsprogram InnoBooster skyder knap en halv million kroner i startupvirksomheden ItsMyCargo, der designer shopsystemer til logistikindustrien i håbet om at digitalisere branchen. Med investeringen har startuppen nu ressourcer til at udvide sit vingefang.

Den danske startup-virksomhed ItsMyCargo vil føre den konservative logistikbranche online. Branchen er gået sent i gang med den digitale undvikling, selvom der nu er stigende efterspørgsel på digitale shopsystemer. Arkivfoto..

29.05.2018

SCM.dk

Startupvirksomheden ItsMyCargo er en onlineplatform for shipping og logistik, der har en ambition om at digitalisere logistikindustrien. Og med en investering på 495.000 kroner fra Innovationsfondens investeringsprogram InnoBooster kommer virksomheden nu et skridt tættere på målet. 

Læs også: Der er et voksende digitalt gap i industrien

Investeringen vil potentielt betyde, at ItsMyCargo allerede til sommer vil have forøget systemkapabiliteten 125 gange, fortæller Innovationsfonden.

”Logistikindustrien begynder nu for alvor at slutte sig til den digitale verden, og det er ItsMyCargos ambition at stå klar til at lette overgangen til digitale og automatiserede processer”, siger co-founder i ItsMyCargo, Martin Landgraf, der glæder sig over, at Innovationsfonden har valt at investere i lige hans idé og virksomhed.

Og med væksten i det maritime marked, hvor ItsMyCargo beretter om stigende efterspørgsmål på at få digitaliseret processerne, ser det lovende ud for den to år gamle virksomhed. Med gode tal fra 2017 ønsker virksomheden nu at fokusere mere på det internationale marked.

Dyrt at få logistikbranchen online
Med tusindvis af logistikudbydere, som hver især har tusindvis af kunder, kræver det et system, der er sat op til masseskalering. Små og mellemstore logistikudbydere står derfor med to muligheder for at følge med udviklingen: Enten skal de investere i en in-house it-afdeling, eller også skal de få et system udviklet hos en it-virksomhed.

”Oftest ligger begge investeringer langt ud over, hvad budgettet tillader. Det er her, vi kommer ind”, siger Martin Landgraf.

Med det nye investering kan målet om at udbrede online shopsystemer realiseres inden for nærmeste fremtid uden, at det kommer til at påvirke startuppens eksisterende vækst. Når det nye system er på plads, vil ItsMyCargo kunne servicere op til 25.000 uafhængige shopsystemer samtidigt uden, at drift og systemer belastes.

Læs også: Logistiksatsning skal drive Søstrene Grenes ekspansion

Udover systemkapabilitet og skalerbarhed arbejdes der også på udvikling af nye funktioner til systemerne i takt med den teknoligiske udvikling. Det drejer sig bl.a. om en multifunktionel ItsMyCargo App, som er målrettet til både logistikudbydere og kunder.

- EST

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

29.05.2024SCM.dk

Nyt tiltag for flere faglærte til den grønne omstilling

29.05.2024SCM.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

29.05.2024SCM.dk

Ny strategi for virksomhedsudvikling i Danmark

27.05.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Kop & Kande har indgået samarbejde med Delfi om leverance af digitale prisskilte til kædens butikker

27.05.2024SCM.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024SCM.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024SCM.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup