Kuben: Erhvervsbyggeriet er forandret

Erhvervsbyggeriet er permanent forandret fra traditionelle lager- og produktionsfaciliteter til moderne kontorbyggeri, konkluderer en analyse fra Kuben Management. Entreprenører er uenige.

Fremtidens erhvervsbyggeri er permanent forandret, mener Kuben Management. Nogle entreprenører har imidlertid en anden oplevelse. Foto: flickr/SparkFun Electronics.

06.12.2016

SCM.dk

Rådgivningsvirksomheden Kuben Management, der beskæftiger sig med bygherrerådgivning, konkluderer i en ny analyse, at udviklingen af erhvervsstrukturen betyder, at fremtidens erhvervsbyggeri permanent er forandret.

Fra at gælde lager- og produktionsfaciliteter skal det også til at omfatte kontorbyggeri, som skal rumme videns- og serviceerhverv. Derudover er erhvervsbyggeriet generelt faldet markant siden finanskrisen.

”Der er sket et markant skifte i erhvervsbyggeriet siden 2007. Både erhvervsstruktur, teknologi og urbanisering spiller ind”, siger direktør for Kuben Management, Jens Henrik Haahr.

Entreprenører: Vi bygger masser af lagerhaller
Hos entreprenørerne er det dog ikke helt samme billede, der tegner sig, skriver Licitationen.

Direktør i KT Erhvervsbyg i Give, Per Henriksen, fortæller, stik imod Kubens analyse, at finanskrisen ikke har haft indflydelse på hans forretning:

”Vi har rimelig travlt på det område. Det er stigende i vores butik. Vi har ret stabilt bygget nye lagerfaciliteter. Vi har ikke oplevet nedgang i den del”, siger Per Henriksen til Licitationen.

Han pointerer endvidere, at statistikkerne måske viser, at der står ledige lagerbygninger i rundt om i landet, men at disse ofte ikke er tidssvarende, og at der derfor stadig bliver bygget nyt.

Netop nu bygger virksomheden for Aasted i Farum, der er producent af maskiner til chokolade- og bageriindustrien. Direktøren understreger, at der ikke er noget, der tyder på, at der inden for de næste to-tre år vil blive mindre arbejde på lager- og produktionsfronten hos KT Erhvervbyg.

Læs også: Omskiftelig fremtid i vente for danske logistikejendomme

Samme tendens opleves hos Dansk Halbyggeri. Her fortæller direktør Mogens Laustsen, at virksomheden oplever fremgang hele vejen rundt inden for erhverv og industri.

-CHM 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle